2017-04-07

KKB Tavaszköszöntő Book Tag


Nemrégiben csatlakoztam a Kis Könyves Bloggerek csapatához, és pont jókor, mert indul a egy közös projekt, ami Tavaszköszöntő Hétvége nevet kapta. Lesznek ebben a témában a tagoktól könyvmegjelenések, értékelések, inspiráció tavaszra és persze egy közös book tag is, amit most olvashattok. Ezt a KKB csapata alkotta és nyugodtan szabadon vihető, azonban kérlek, tüntessétek fel, hogy ez tőlünk a Kis Könyves Bloggerektől van. Köszönjük!

Tavaszi szellő
Egy könyv, ami csupa optimizmus

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Bár nagyon nem szerettem ez a könyvet, mégis azért mondanám ezt, mert Lou végig nagyon lelkes volt, hogy megváltoztassa Willt.
Csörgedező patak
Egy történet, ami lassan hódította meg a szíved

Zakály Viktória: Szívritmuszavar. Ahogy az értékelésemben is említettem kettőször kezdtem bele, mert úgy éreztem ez nekem nem fog menni. Aztán szépen fokozatosan belemászott a szívembe és ott is maradt.
Madárcsicsergés
Egy vidám könyv

Huhh…hát az olvasmányaim között nem nagyon van vidám könyv, maximum a mesekönyvek, amiket a gyerekeknek olvasunk lefekvés előtt. Ezeket pedig általában meg is találjátok a blogon a Mesesarok rovatban.
Az első zsenge
Friss megjelenések, amik lázba hoznak

Még ilyet kérdezni egy könyvmolytól! Estig tudnám sorolni, hogy mik ezek, főleg, hogy nemsokára itt van a Könyvfesztivál és a kiadók szinte hányják ki magukból a rengeteg jobbnál jobb könyvet! Na jó, azért sorolok fele párat: Ruth Olshan: Minden, ami szép (megj.:2017.04.07.), Morgan Rhodes: Királyok harca (megj.:2017.04.18.), TommyWallach: Akkor felnéztünk (megj.:2017.04.18.), J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük eredeti forgatókönyv (megj.: 2017.04.20.), Josh Malerman: Ház a tó mélyén (megj.:2017.04.21), FerencziSzilvia: A pormanó újabb kalandjai (megj: 2017.04.21.), Ian Tregillis: Géplélek (megj.: 2017.04.24.).
Az első bimbók
Egy könyv, ami az első szerelemről szól

Jessica Park: Flat-out Celeste – Celeste bolondulásig. Annyira imádom ezt a cuki történetet és persze Celestet is, a maga kis ártatlanságával.
Aranyeső
Egy letehetetlen történet

Több ilyen is van, engem nagyon sok történet el tud varázsolni és képes vagyok egész nap a hónom alatt cipelni a könyvet, hogy bármelyik pillanatba elő tudjam kapni. Ilyen könyvek voltak például Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó, Julia Lewis Thomson: Többek által, Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök, Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára (értékelés hamarosan), Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája, Itt nincsenek hercegek. Persze ez csak egy pár a rengeteg könyv közül.

Virágszirmok
Egy könyv, amiben esküvő van
Ha jól emlékszem, akkor Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány könyvében a nyitójelent az, hogy összeházasodnak, de igazából összefolynak a részek ebben a sorozatban.
Szikrázó napsütés
Könyvek, amikről a tavasz jut eszedbe

Történetileg most nem tudok ilyet kiemelni, viszont borítóból jó sok eszembe jut. Holnap meg jön is erről egy bejegyzés.
Harmatcsepp
Egy könyv, amit mostanában olvastál és megkönnyezted
Februárban olvasott Zakály Viktória: Szívritmuszavar könyve ilyen volt.

Serkenő fű
Kezdő író könyve, amit mindenkinek ajánlanál
Kezdő író, mint első könyves? Mert ha igen, akkor ebbe a kategóriába tartozik Rojik Tamás: Befogad és kitaszít, Barczikay Lilla: Anyám teremtményei, Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök, Julia Lewis Thomson: Többek által. Ebben van fantasy, romantikus, young adult, szóval mindenki talál magának való olvasmányt.
Húsvéti nyuszi
A kedvenc fantasy világod vagy lényed

Kedvenc fantasy világom a Tűz és Jég dalában található Westeros. Kegyetlen, tele van cselszövéssel és árulással, sárkányokkal és zombikkal. Csak szeretni lehet. A kedvenc fantasy lényem a sárkány. Nem tudom miért, de valamilyen oknál fogva imádom őket.

További KKB bejegyzéseit se hagyjátok ki:

3 megjegyzés:

  1. Ó, Westeros nálam kimaradt, pedig... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig az egy nagyon jól kitalált világ :) bár nem élnék ott, így messziről nagyon tetszik :D

      Törlés
    2. Ó, én szívesen kipróbálnám. :) Persze, csak ha valaki garantálja, hogy sértetlenül megúszom.

      Törlés