2017-08-09

Top5Wednesday – a második a legjobb


A Top5Szerdára Réta blogján (Habár, a könyves kocsma) bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy Goodreads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is.
A mai témában olyan könyveket szedek össze, amiknek a második része sokkal jobban tetszett, mint az első. Ez azért lesz könnyű, mert… oké, annyira nem lesz könnyű, mert nagyon sok sorozatoknál a második rész a legjobb, még akkor is ha nem lett a kedvencem, de most megpróbálok nem csalni, így tényleg csak 5 db könyvet fogok Nektek bemutatni.

Itt nincsenek hercegek
Jók és Rosszak Iskolája sorozat
Ez igen, pont, ami hiányzott az első részből, most ebben a második részben meg volt: ármány, akció, titkok, leleplezés. Egyetlen szóval jellemezném ezt a kötetet: FANTASZTIKUS, ezt mindenkinek olvasnia kell! A történet végig nagyon pörgött, tele volt újabb ás újabb fordulatokkal. Amint az egyik különös órán túl voltunk jött a másik. A szereplők teljesen kifordultak önmagukból, senki sem az volt, aki az első részben. A két Könyvfaló Agatha és Sophie jellemén látszott a legnagyobb változás. Teljes értékelés ITT olvasható.

Ne keressNe érints trilógia
Igazából konkrétan nem tudom megmondani, hogy miért tetszett ez a rész, viszont az érzésre emlékszem, hogy jobban tetszett. Talán azért, mert mindenről egy kicsit többet tudtam meg, főleg Warnerről, aki egy igazi rejtély már az első részben is. A főszereplő csaj, Juliette is sokat változott ebben a részben, ami előnyére vált.

M. Leighton: Up to Me – Rajtam áll
Rossz fiúk sorozat
Erősen ment a nyálcsorgatás olvasás közben! Azért volt jobb ez a rész, mert több szerepet kaptak benne a fiúk és kiderült a nagy igazság! Igaz, annyira nem rázott meg a vége, mert kicsit kiszámítható volt. De akik szeretik a szexi rossz fiúkat és az erotikus jeleneteket, azoknak kötelező ez a rész és senkit ne riasszon vissza az első rész. Néha a főszereplő csaj, Olivia idegesített, de szerencsére nem kap annyi szerepet, mint az első részben.

Sophie Jordan: Vanish – Szökésben
Tűzláng trilógia
Ez az egyik kedvenc sorozatom. Tudom nem egy magasröptű könyv, de engem eléggé ki tud kapcsolni és ráadásul sárkányok vannak benne! Ez a rész sokkal jobb volt, mint az első rész, mert több belepillantást kaptam a falka életébe és a különböző drakikról is több dolgot tudtam meg. Eseménydúsabb is volt így csak úgy pörögtek a lapok az ujjam alatt.

Kerstin Gier: Zafírkék
Időtlen szerelem trilógia
Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Mégpedig azért, mert több volt benne a történés, az akció. Nem egy vontatott rétestészta hosszúságú történetet kapunk, hanem sok kicsi gyors egymást követő eseményt, amiből persze majd összeáll a végkifejlet. Olvasás közben sokszor mérges voltam, ugyanis Gwendoly és Gideon macska-egér játéka az idegeimre ment. Mondjuk az egész csaj az idegeimre ment, de az már más. A lényeg, hogy a története sokkal jobb volt, mint az első részben.

Többi Top5Szerdázó blogger:
❤ Arwen,
❤ Berta,
❤ Julicsenge,
❤ Judy,
❤ Réta,
❤ Wandamaci.



A képek a moly.hu oldalról származnak.



4 megjegyzés:

  1. A Tűzláng? Szerintem annyira borzasztó volt az első rész, hogy nem is folytattam a sorozatot :D viszont a borítói kétségtelenül gyönyörűek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én imádom azt a sorozatot :D amúgy engem is a borító jobban vonzott, mint a történet, de aztán végül az is kedvenc lett :D győzött fölöttem a 14 éves énem, mikor eldőlt, hogy szeretem azt a sorozatot :D

      Törlés
    2. Szerintem akkoriban sok ilyet olvastam egyhuzamban és beleuntam. A Rubinvörössel vagyok így, mint te :D Látom a hibáit, de a 14 éves énem imádta :D :D

      Törlés
    3. Akkor pont fordítva vagyunk ezekkel a sorozatokkal :D

      Törlés