2019-10-31

Zombi apokalipszis könyvekkel kihívás

Sziasztok!
Itt van a Halloween, amikor akár kitörhet egy zombi apokalipszis. Még jó, hogy emlékeztem erre a könyvek kihívásra, amiben egy csapatot kell összeállítani arra az esetre, ha úgy döntenének az élőhalottak, hogy most akarják átvenni a világunk fölött az uralmat. Aki kihívott erre a remek kihívásra ezer meg egy éve Réta volt, akinek a csapatát >ITT< megtekinthetitek.
A kihívás lényege, hogy 10 cetlire 10 könyvcímet kell felírni, majd kinyitni valahol és az első név, ami azon az oldalon szerepel, az lesz a választott karakter az adott ponthoz. Izgi, igaz? Vágjunk is bele!
Íme a 10 könyv, amit random válogattam össze a polcokról:
Az első ember, aki meghal
Hát ez Rachel (Szavak kékben) lett. Szegény így is elég szuicid hajlamú, de most nem kell gondolkoznia, hogy végezzen e magával, mert ez a kis kihívás gyorsan likvidálta.
Akit kibuktatsz, hogy elmenekülj a zombik elől
A nicknév mögött létező személy van, szóval az a szerencsétlen, akit a halálba küldök szegény Art3mis (Ready Player One). Pedig belevaló csaj, jó bajtárs lett volna, de a túlélési ösztönöm nagyobb.
Az első, aki zombivá változik
Kol (Az árnyékkirálynő, értékelésem) változik először zombivá, és csak nagyon reménykedem benne, hogy nem zombi-sárkány lesz belőle, mert ha sárkány formájában kapják el a zombik, akkor bizony szorult helyzetbe kerül a csapat.
Aki téged buktat ki, hogy elmeneküljön a zombik elől
Prillaszári kisasszonyból (Pityke és prém) pont ki is nézem, mert hiába, hogy királykisasszony, mégis életben maradt a vadonban is. Miért ne élne túl egy zombi támadást is?
A csapat idiótája
Ha Ezabeth (Éjszárny) a csapat idiótája, akkor remélem, hogy egy nála okosabb személy lesz az agya. Ezabeth egy elég okos asszony, nem kis erővel a kezében, így jobban örültem volna neki, ha az ész lett volna a bandában.
A csapat agya
Kész, vége van a csapatnak! Imádom Adoriant (Talpig feketében), de hogy ő legyen a csapat agya? Okos fiú ő, de szegénynek annyi komplexusa van (, na meg egy ikertestvére), hogy szinte lehetetlen vele egyről a kettőre haladni. De ha legyőzte önmagát, elég jó fej tud lenni, csak addig remélem, nem végeznek velünk a zombik.
Az ügyeletes orvos
A Sárkány (Rengeteg, értékelésem) nem tudom lenne e olyan rendes, hogy ellátja a csapatot, de az biztos, hogy vele mindenki jól járna. Főleg, ha előveszi tudását, és még a mágiát is segítségül hívja.
A fegyverszakértő
Minden nekünk fegyverszakértő, ha itt van Lynn (Szobortánc, értékelésem), aki maga egy fegyver. Ha eléggé a bizalmába férkőzik valaki, őt akár az élete árán is megvédi.
A harcos
Lily (It Ends with Us-Velünk véget ér, értékelésem) egy igazi harcos a maga nemében, de nem hinném, hogy a zombikat igazi amazon módjára kaszabolná. Azt hiszem, teljesen el lennénk veszve, ha rá kéne támaszkodnunk. De hátha a csapatkapitány valaki olyan lesz, akinek ér is valamit a szava, és ezt az egészet átrendezi, hogy nagyobbak legyenek a túlélési rátánk.
A csapatkapitány
Carter (Too Late-Túl késő) talán egy olyan személy, akinek adnak is a szavára az emberek. Úgyhogy rajta múlik a csapat élete.
Úgy érzem, nem élném túl ezzel a csapattal, ilyen felosztásban a zombi apokalipszist, de hát a túlélési ösztön mikor bekacsol, mindenkiből kihozza az állatot. Azért kíváncsi lennék, miként viselkednének ezek a karakterek, ha tényleg egy zombis disztópiába íródtak volna.
Lenne pár kihívottam erre a kihívásra (ez aztán igazán kreatívra sikerült):
👻 AniTiger
👻 Gothic
No, ez a 2 leányzó pont egy pár lett. Úgyhogy a többiek szabadon vihetik forrásmegjelöléssel, vagy akár a bejegyzés alá komment formájában is kitölthető.
Mindenkinek kellemes borzongást a mai napra!
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése