2019-10-18

Lois Duncan: Locked in Time - Időbe zárva | Borítóleleplezés

Sziasztok!
Újabb borítóleleplezés érkezik a mai napon, hurray!
Ma egy borítóleleplezéssel érkezem, ami nem más, mint Lois Duncan írónő Locked in Time - Időbe zárva könyve, ami hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.
Fülszöveg:
A fiatalság titkáért meg kell halni.
Nore Roberts nem vágyott új életre, de miután az édesanyja meghalt, az apja pedig újranősült, Árnyasligetben kell új otthonra lelnie egy régi, polgárháború korabeli kúriában, ahol az új családja él. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Az írónőről:
Lois Duncan több mint ötven könyvet írt a gyerekeknek szóló képeskönyvektől, a verseken át, a felnőtteknek szóló dokumentumregényig. Ám elsősorban a fiataloknak szóló thrillereiről híres, amelyeknek köszönhetően tizenhat államban és három országban nyerte el a Fiatal Olvasók Díját. 1992-ben „az ifjúsági irodalom terén végzett kimagasló munkájáért” a School Library Journal és az Amerikai Könyvtárszövetség Fiatalok Könyvtárszolgálatának Margaret A. Edwards-díjával jutalmazták..
Lois Philadelphiában született, Pennsylvania államban, majd a Florida állambeli Sarasotában nevelkedett. Kora gyermekkorától írónak készült. Tízéves volt, amikor elküldte egy írását egy újságnak, tizenhárom, amikor nyomtatásban is viszontláthatta a saját sorait. Gimnazistaként már rendszeresen publikált, szövegei fiataloknak szóló magazinokban jelentek meg, elsősorban a Seventeenben.
Felnőttként Új-Mexikóba, Albuquerque-be költözött, és újságírást tanított az Új-Mexikói Egyetemen. Ezzel párhuzamosan több magazinnak is dolgozott. Több mint háromszáz cikke és története jelent meg, emellett éveken át volt társszerkesztője a Woman’s Day című magazinnak.
Hat regényéből – SUMMER OF FEAR, KILLING MR. GRIFFIN, GALLOWS HILL, RANSOM, DON’T LOOK BEHIND YOU, STRANGER WITH MY FACE – tévéfilm készült. A TUDOM, MIT TETTÉL TAVALY NYÁRON és a KUTYASZÁLLÓ kasszasiker lett a mozikban.
Az írónő 2016-ban, 82 éves korában halt meg.
Ha felkeltette az érdeklődésetek a könyv >EZEN< a linken megrendelhetitek, Molyon >EZEN< a linken polcra tehetitek, feltehetitek kívánságlistára, vagy amit akarok.
A regény borítója számomra figyelemkeltő, már csak az a kérdés, hogy milyen a belbecs.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése