2019-10-14

Maxim Könyvkiadó őszi megjelenései | 2019


Sziasztok!
Mai napon a Maxim Kiadó nemrég megjelent és hamarosan megjelenő könyveit mutatom be Nektek. Nagyon sok jó könyv érkezik az elkövetkezendő időszakban, kicsik és nagyon egyaránt találnak a kínálatban maguknak valót. A megjelenéseken kívül tartogat még egy meglepetést is a Maxim Könyvkiadó. Ez pedig nem más, mint az, hogy hamarosan megjelenik a Passion válogatás, amelyben idén nem kisebb szerzőkkel találkozhattok, mint J.R. Ward, a Fekete Tőr Testvériség-sorozat szerzője, Abbi Glines a Sea Breeze-sorozat írója. Ez a válogatás azon Olvasóknak válik a kedvencéé, akik imádják a szenvedélyes és pikáns történeteket.

Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás
Jasonnek már elege van abból, hogy rocksztár bátyja árnyékában éljen. Így hát elutazik az alabamai Sea Breeze-be egy jól megérdemelt pihenőre, hogy végre esélye legyen levezetnie a fejét elködösítő, irigy gőzt. Ebben a csodás, napfényes városban minden adott, hogy újra önmagára találjon. Azonban belezúgni egy helyi lányba cseppet sem volt a terv része…
Jess édesanyjával él Sea Breeze-ben, és mindent elkövet, hogy kitörhessen ebből a kisvárosi létből. A helyzetet nehezíti, hogy régóta őrlődik egy „se veled, se nélküled” kapcsolatban. A pasija, Hank már többször megcsalta, de Jess mégsem tud elszakadni tőle. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű Jasonnel. Ettől kezdve minden a feje tetejére áll…
Az érzelmek forrongó lávaként hömpölyögnek, és szép lassan Jesst és Jasont is hatalmukba kerítik. Ahogyan kiélvezik a nyár minden kívánatos nyalánkságát az alabamai nap alatt, Jason rájön, hogy bár a bátyja, Jax a zenész a családban, nem ő az egyetlen testvér, aki meg tudja pendíteni a megfelelő húrokat, és megrengetheti valaki világát.
Oldalszám: 352 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Sorozat: Sea Breeze-sorozat
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Válogatás: Dream
ITT megvásárolható

Alwyn Hamilton: A vég hősnője
Lázadás. Szenvedély. Végzet. A felkelők nagy részét elfogták, a Lázadó Herceg meghalt. Legalábbis ezt hiszik, akik látták a kivégzését. Azonban Amani és szabadon maradt társai tudják, hogy nem ez az igazság, és minden nehézség ellenére elhatározzák, hogy kiszabadítják foglyul ejtett társaikat, még ha ahhoz át is kell jutniuk egy halálos tűzfalon, valamint olyasvalaki segítségét kell kérniük, aki hosszú-hosszú ideig bezárva élte az életét – és nem ok nélkül. Ha ez sikerül nekik, megpróbáltatásaiknak még nem érhet végük, hiszen dzsinnek, emberek, demdzsik és más különös lények hadán át meg kell vívniuk utolsó csatájukat, mely során meg kell ölniük a szultánt és csatlósait, hogy új hajnal köszönthessen a sivatagra. Amani, Jinnel az oldalán, minden akadályon átjut, ám amikor egy fülledt, forró éjszakán kimondják a bűvös szavakat – „mindent neked adok, ami vagyok; mindenem a tiéd” –,még nem tudják, mennyire végzetes is lehet a szenvedély, mely nap mint nap lángra gyújtja őket egymás iránt.
Oldalszám: 512 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Sorozat: Sivatag lázadója-sorozat
Fordította: Béresi Csilla
Válogatás: Dream
ITT megvásárolható

Laini Taylor: A különös álmodozó
Szárája hatéves kora óta rémálmokkal élt és azokkal vett levegőt. Azt hitte, már minden rosszat látott, már semmi sem lephette meg. Rosszul gondolta.
A tragédia után sem Lazlo, sem Szárája nem ugyanaz már, mint akik voltak: egyikük istenné, másikuk szellemmé lett. Próbálják valahogyan megtalálni új énjeik határait, miközben a sötét elméjű Minja bezárva tartja őket, véres bosszújára készülve Könny ellen.
Lazlo lehetetlen döntésre kényszerül - a nőt mentse meg, akit szeret, egyedül, vagy mindenki mást? -, miközben Szárája reménytelenebbnek érzi magát, mint valaha. Néha csak a legnagyobb borzalmak ismertethetik meg velünk saját énünk legmélyét, Szárája pedig, a rémálmok múzsája még nem fedezte fel, mire is képes igazán.
Ahogyan az emberek és istenivadékok próbálnak magukhoz térni, miután a citadella majdnem lezuhant, új ellenség árnyékolja be törékeny reményeiket, és újabb rejtélyek merülnek fel a mesarthiummal kapcsolatban: honnan jöttek az istenek és miért? Mi történt a több ezer gyerekkel, akik mind a citadellában születtek? És ami a legfontosabb: ahogyan az elfeledett ajtókat kinyitják, új világok nyílnak meg. A hősöknek mindig muszáj megölniük a szörnyetegeket, vagy lehetséges, hogy megmentsék őket?
Oldalszám: 544 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Sorozat: A különös álmodozó duológia
Fordította: Komáromy Zsófia
Válogatás: Dream
ITT megvásárolható

Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Nővére halála után a tizenhét éves Violet Saunders kénytelen akarata ellenére a New York állambeli Négy Ösvénybe költözni. Habár Violet még újonnan érkező idegen a városban, hamarosan rádöbben, hogy az édesanyja korántsem az: mindketten a város egyik nagy tiszteletben álló családjának sarjai. Négy Ösvényben pedig kőcsengő függ minden ajtó fölött, és veszély leselkedik az erdő mélyén.
Justin Hawthorne családja generációk óta őrködik Négy Ösvény biztonsága fölött, megvédelmezve a lakókat a Homálytól, egy élettelen dimenziótól, amelynek börtönében egy kegyetlen szörnyeteg él. Miután kiderül, hogy Justin nem örökölte a családja különleges képességeit, anyja minden áron titokban akarja tartani a megalázó igazságot. Justin azonban képtelen lemondani a megígért jövőjéről és a városról, amelynek védelmére megesküdött.
Harper Carlisle elveszítette a kezét egy balesetben, és napokig a Homály csapdájában ragadt. A tragédia után hajdani barátja, Justin Hawthorne lelketlenül cserben hagyta, ezért Harper megesküdött, hogy bosszút áll rajta. Elégedetlenség fortyog Négy Ösvény felszíne alatt, és Harper megragadja az alkalmat, hogy megdöntse a Hawthorne család hatalmát, és megváltoztassa a saját jövőjét - de hogy mindez milyen következményekkel jár, még nem is sejti. A Homály napról napra egyre erősödik, sorra szedi az áldozatait. Amikor Violet véletlenül szabadjára engedi a szörnyeteget, mindhármuknak össze kell fogniuk a többi alapítóval együtt, hogy feltárják a családjuk képességei mögött rejlő sötét titkokat... mielőtt a Homály mindnyájukat elemészti.
Oldalszám: 384 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Sorozat: Az elemésztő homály
Fordította: Robin Edina
Válogatás: Dream
ITT megvásárolható

Jennifer Donnelly: Stepsister - Egy sötét mese
"Tengermelletti ősi városban három nővér - hajadon, matróna, ősöreg hölgy - gyertyafénynél térképeket rajzol. Komoram. Tekintetük átható. Szemük szürke. A Párkák. És minden térkép egy emberi élet útja..."

Ez a történet ott kezdődik, ahol Hamupipőke története abbamarad. Főhőse Hamupipőke mostohahúga, Isabelle. Az emberek szépnek tartják Ellát, azaz Hamupipőkét, de Isabelle-t nem. Isabelle félelmet nem ismerő, bátor, erős akaratú lány. Jobban vív, mint a fiúk. Olyan akadályokon ugrat át szeretett lovával, amitől felnőtt férfiak visszariadnak. Mindez azonban nem számít. Ezeket a tulajdonságokat nem értékelik a lányoknál. Mások határozzák meg, mi a szép. És Isabelle nem illik bele a meghatározásba. Meg kell küzdenie azokkal a démonokkal, amik arra késztették, hogy rosszul bánjon Ellával, változtatnia kell saját sorsán és talán át kell értelmeznie a szépség fogalmát.
Oldalszám: 384 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Fordította: Bozai Ágota
Sorozat: -
Válogatás: Dream
ITT megvásárolható

Jessica Koch: Közel a szakadékhoz
Egy széthullott élet…
…és egy szerelem, ami mindent helyrehozhat.
Danny pontosan 10 éves, mikor darabokra hullik az élete. Egy súlyos sorscsapás arra készteti a családját, hogy az Egyesült Államokból Németországba költözzenek. De ez még nem minden: Danny apja alkoholba fojtja bánatát, és egy olyan kegyetlen viselkedési mintához tér vissza, amiről azt hitte, a házassága révén végleg megszabadult. Danny védtelenül ki van szolgáltatva az apjának - de nem adja fel...
Egy nyári táborban Danny megismerkedik a francia Dominique-kal. A fiú kimenti a lányt egy életveszélyes helyzetből, és a szerelmük segít Dannynak, hogy elszakadjon a családjától, és ezzel attól a felfoghatatlan, pusztító erőszaktól, amely a fiatal életét fenyegeti.
Könyörtelen harc kezdődik az elismerésért, a szabadságért, az igazságért és a szerelemért.
Ez a könyv a szívedbe talál és bátorságot ad.
Oldalszám: 320 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
Sorozat: Közel a horizonthoz
Válogatás: Mont Blanc
ITT megvásárolható

James Delargy: 55 – Gyilkos vagy áldozat
Már volt ötvennégy áldozat. Ki lesz az ötvenötödik? Két gyanúsított. Két egyforma történet. Melyik az igaz?
Wilbrook egy álmos és poros kisváros, ahol a madár sem jár. Egy hely az irdatlan vadon peremén valahol Nyugat-Ausztráliában. A helyi rendőrfőnök, Chandler Jenkins büszke, hogy itt nincsenek súlyosabb ügyek a családi perpatvaroknál meg a csendháborításnál. Ám egy tűzforró napon minden megváltozik... Egy ember sétál be az őrsre, és azt állítja, hogy sikerült megszöknie egy sorozatgyilkos elől. Bedrogozták és felvitték egy hegyi kunyhóba, ahol vasra verték. Az emberrabló azt mondta neki, hogy már sok embert megölt, és ő lesz az ötvenötödik. A kihallgatás után az áldozatot Jenkins biztonságos helyre viszi. Ám alig ér vissza az őrsre, amikor egy újabb férfi jelenik meg, és hajszálpontosan elmeséli ugyanazt a történetet, amit az előbb hallottak. És ha ez még nem lenne elég, mindkét férfi a másikat nevezi meg gyilkosnak.
Oldalszám: 448 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Fordította: Bihari György
Sorozat: -
Válogatás: Mont Blanc
ITT megvásárolható

Eoin Dempsey: Fehér rózsa
A második világháború árnyékába két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban...

1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német másként gondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete. A hazájában tomboló a fanatizmus és a brutalitás miatt elvesztette az édesapját valamint az öccsét, így már nincs miért élnie.
Ekkor észrevesz egy eszméletlen pilótát a hóban, aki Luftwaffe-egyenruhát visel, és az ejtőernyője libeg a szélben. Franka nem akarja, hogy a férfi ott haljon meg, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába - annak ellenére, hogy gyűlöli a rezsimet, amit a katona képvisel. De amikor kiderül, hogy nem az, akinek tűnik, Franka versenyfutásba kezd az idővel, hogy felfedje a pilóta valódi személyazonosságát. A gyenge kötelékük nagyon megszilárdul, de roppant veszélyessé is válik. Miközben nyomukban a Gestapo, vajon megbízhatnak-e egymásban annyira, hogy erőiket egyesítve végrehajtsanak egy küldetést - ami pedig nem csak a háború kimenetelét, de az életüket is örökre megváltoztatja?
Oldalszám: 288 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Fordította: Ipacs Tibor
Sorozat: -
Válogatás: Mont Blanc
ITT megvásárolható

Dav Pilkey: Alsógatyás Kapitány és az alattomos űrlény konyhásnénik inváziója (és a hasonlóan gonosz stréberzombik támadása)
George és Harold már szinte mindenkinél kihúzta a gyufát az iskolában. Amikor a legutolsó csínytevésük miatt a suli házsártos konyhásnénijeinek elegük lett és felmondtak, Mr. Krupp furcsa utánpótlást szerez: három gonosz űrlényt. Vajon a vörös köpenyes, mindenre elszánt Alsógatyás Kapitány képes lesz újra megmenteni a napot? Ha nem, félő, hogy még a végén az idegenek lakomájává válik.
Oldalszám: 144 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
Fordította: Tomori Gábor
Sorozat: Alsógatyás kapitány
Válogatás: Delfin könyvek
ITT megvásárolható

Emma Wunsch, Jessika Von Innerebner: Maja és Molli – A hercegnő és az egyáltalán NEM hercegnő
MAJA HERCEGNŐ NEM AKAR SULIBA MENNI.
Inkább cipőket vásárolna, partikat szervezne, és a kastélyukat díszítgetné.

MOLLI ALIG VÁRJA AZ ISKOLA KEZDETÉT.
Imádja a szabályokat, a társadalmi igazságszolgáltatást és a jó jegyeket. Odavan még a kemény főtt tojásért is.

A két lány szinte mindenben különbözik egymástól, kivéve abban, hogy nem kedvelik a másikat. Amikor az első sulis hét azzal végződik, hogy Molli nem kap meghívást a Királyi Szülinapi Bulira, a lány eldönti, hogy nem hagyja annyiban ezt az igazságtalanságot, és tönkreteszi a hercegnő szülinapi buliját. Ám terve olyan nem várt fordulatot hoz, amelyre sem ő, sem Maja nem számított. Végül rá kell jönnie, hogy a bosszú mindig rossz megoldás.
Oldalszám: 144 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 21.
Fordította: Tomori Gábor
Sorozat: -
Válogatás: Delfin könyvek
ITT megvásárolható

Tom Watson: Pálcikacica és a bébi
EGY KISBABA, KÉT CICA ÉS EGY MERÉSZ MENTŐAKCIÓ.
Miután Pálcikacica és Edit gazdái összeházasodtak, a család újabb taggal bővült: egy kisbabával, Millivel. Egy nap Cobb nagyi vigyáz a kisunokájára, ám egy balszerencse folytán a nagyi bennragad a fürdőszobában. Pálcikacicára vár a feladat, hogy kiszabadítsa. Ám eközben Editre is figyelnie kell, aki magára vállalta a bébiszitter szerepét. Könnyen lehet, hogy ez lesz Pálcikacica eddigi legnehezebb küldetése!
Oldalszám: 240 oldal
Megjelenés időpontja: 2019
Fordította: Erdős Éva
Sorozat: Pálcikacica
Válogatás: Delfin könyvek
ITT megvásárolható

Sue Bentley: Varázslatos póni Egy új barát
Eleanor alig várja, hogy végre elutazhasson nagynénjéhez, akinek sok pónija van. A lány azt tervezi, hogy a fél nyarat lóháton tölti. Azonban hatalmasat csalódik, mikor kiderül, hogy nagynénje lovai vadlovak. Eleanor épp a kert végében búslakodik, mikor megpillant egy csodaszép lovat. A lánynak tátva marad a szája a csodálkozástól, de az igazi meglepetés csak ezután következik: a ló megszólal…
Oldalszám: 112 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 21.
Fordította: Stier Ágnes
Sorozat: -
Válogatás: Delfin könyvek
ITT megvásárolható

Sue Bentley: Varázslatos kiscica - Nyári csoda
Lisa nem igazán lelkes, hogy az egész nyarat vidéken töltenie a nagynénjénél. Úgy érzi, magányos lesz, és hihetetlenül unatkozni fog majd. De amikor elindul, hogy felfedezze a nagynénije udvarát, egy kicsi narancsvörös cicát talál a fészerben. Lisa máris jobb kedvre derül. De az igazi meglepetés csak ezután jön: ez a kismacska egyáltalán nem átlagos…
Oldalszám: 112 oldal
Megjelenés időpontja: 2019. október 21.
Fordította: Stier Ágnes
Sorozat: -
Válogatás: Delfin könyvek
ITT megvásárolható

Azt hiszem ebben a listában csak az nem talál magának való friss kötetet, aki nem akar. Hamarosan érkezem a Menő Könyvek és a Manó Könyvek októberi újdonságaival is.
Melyik könyv megjelenését várjátok a legjobban?
A képek a Maxim Kiadó oldaláról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése