2018-01-17

Top5Wednesday: Felejthető könyvek


Sziasztok!
Szerda lévén újra itt van a Top5Wednesday. A Top5Szerdára Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Biztos mindenki volt már úgy, hogy elolvasott egy könyvet, majd hiába próbált visszaemlékezni rá, hogy mi is történt benne. Nos, most ezeket a könyveket kell összeszedni. Lehetnek ezek olyanok, amiket imádtam, vagy épp nem rajongtam érte. Én most azokat mutatom be, amik annyira nem nyerték el tetszésem, és nem is emlékszem rájuk.

Első próbálkozásom a LOL-könyvekkel. Lehet nem a legjobbat választottam, mert nem alakult ki közöttünk valami szuper kapcsolat. Emlékeim szerinte egy klisékkel teli tini love storys történet. Ennyi, nem több maradt meg belőle.

Az alap sztori nagyjából megmarad, hogy van egy csaj, akinek valami izé kinőtt a hátából, ami egy tündéri vonalra utal. De nagyjából ennyire emlékszem belőle. Szóval ez számomra nem volt valami maradandó élmény.

Tudom, hogy nagyon szerettem volna szeretni ezt a könyvet, de nem jött át. Egy furcsa disztópiát rejt a történet, amiben megbélyegzik a törvényszegőket. Aztán ott volt még a főhőscsaj is, aki elkövetett valamit, ami miatt ő is bűnöző lett. Volt még valami puccsszerű valami, de abba már nem vagyok biztos. Azt tudom, hogy egy nagy katyvasz maradt bennem a könyv után.

Értékelésem
Uhhh, hát kár ezért a könyvért, mert ezt is nagyon szerettem volna szeretni. Emlékeimben még él néhány jelentet, főleg azok, amiken nem nagyon akartam elaludni. Ez nagyjából a utolsó 50-100 oldal volt. Hogy mi volt előtte, arról nem nagyon tudnék mesélni.

Láttam a filmet is, de mégsem tudom felidézni, hogy mi is volt pontosan akár a könyvben, akár a filmben. A történetben mindenféle kuszaság fellelhető volt, számomra semmi rendszer nem volt benne. A címe elég spoileres, így nem is nagyon vártam sokat a történettől, csak egy kis értelmet. Szerintem ezt nem kaptam meg, azért is nem emlékeszem rá.


Ez a lista hihetetlen gyorsasággal készült el, hiszen igazából kevés olyan könyv van, amiről fogalmam sincs, hogy miről szólt. Ne kövezzetek meg a listáért, inkább mondjátok el, hogy számotokra mik voltak azok a könyvek, amikről halvány lila dunsztotok sincs, hogy miről szólt.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Valakinek sereghajtónak is kell lennie ;) :D egyébként hétvégén volt időm és egész hétre időzítettem :D

    VálaszTörlés