2018-01-31

Top5Wednesday: rejtett gyöngyszemek


Sziasztok!
A hónap utolsó szerdáján egy nagyszerű témával jelentkezik a Top5Wednesday. Egész hónapban iszonyatosan negatív topikok kerültek ki, viszont ennél az egynél felcsillant a szemem, hogy végre valami olyan, amiben a pozitív könyvek kerülnek szem elé. Ezek a könyvek pedig a rejtett gyöngyszemek. A moly.hu oldalon körbenéztem az olvasmánylistámon, és az ott bejelölt olvasmányok alapján válogattam azok közül, amiket imádok, de sajnos igen kevés emberhez jutott el.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.


Barczikay Lilla könyvei
Anyám teremtményi értékelésem, Szobortánc értékelésem
Ennél egy kicsit csaltam, hiszen ez 3 könyvet is jelent: az Anyám teremtményeit, a Bátyám könnyeit és a Szobortáncot. Sajnos elég kevesen olvasták őket, pedig Lilla nagyszerűen ír fiatal kora ellenére. A Szobortánc egy frissen megjelent könyve, így remélem, hogy csupán ez az oka annak, hogy még kevesen olvasták.

Bökös Borbála: Szmirkó
A Szmirkó egy gyönyörű mese Szmirkóról, a félig tündér és félig ember kisfiúról, akinek az élete fenekestől felfordul, mert szeretné megtalálni apját. Kalandjai során rengeteg különös lénnyel találkozik, akikben első látásra megbízik, majd csalódnia kell bennük, hiszen nem mindenki az, akinek látszik. Imádtam, hiszen egy varázslatos világba repülhettem el Szmirkóval, és a kis édes háziállatával Babukkal a szipolymacskával.

Dirk Kurbjuweit: Félelem
Értékelésem
Egy a könyv úgy félelmetes, hogy semmi véres,trancsirolós dolog nincs benne. Csupán az ember ideire hat, de olyan szinten, hogy bekúszik a bőre alá, és nem engedi el egykönnyen. Ilyen egy igazi pszicho-thriller, amit sajnos iszonyatosan kevesen olvastak eddig, pedig valóban egy igazi gyönygszem!


Majsányi Kati: Erdőmese
Értékelésem
Mese kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak. Én nagyon élveztem, de biztos vagyok benne, hogy a 11-12 éves korosztály is ugyanúgy tudja élvezni. Ebben a történetben van minden: barátság, varázslat, egy csöppnyi szerelem, ármány, lovagok, tündérek. Ezekből a hozzávalókból pedig készült egy tündéri mese!


Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Értékelésem
Rojik Tamás egy olyan szerelmi történetet adott az Olvasóknak, ami nem mindennapi. Két különös ember életét követhettem nyomon csupán 126 oldalban, és mégis annyira megismertem őket, hogy ilyen kevés idő alatt is képes lettem teljesen átvenni az érzéseiket. Annyira nehéz szavakba önteni ezt a könyvet, úgyhogy inkább azt javaslom, hogy aki teheti, olvassa inkább el, és tapasztalja meg saját bőrén.

Kár, hogy csak 5 könyvet lehet felsorolni, hiszen Gabriella Eld: Ikercsavar krónikái, Leitner Olga: Púder nélkül, Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad, Dohoczki Máté: Tiszta kézzel könyveket még nem is említettem, pedig ők is kaphatnának több figyelmet, mert ők is igazi gyöngyszemek.

A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése