2018-01-08

Újévi fogadalmak Book Tag


Sziasztok!
Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, de most AniTiger kihívott egy olyan tagre, amiben valami hasonlót kell tenni. AniTiger fogadalmait ITT elolvashatjátok.

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle
Rainbow Rowell könyveire nagyon kíváncsi vagyok. Többen ajánlották már, mert szeretem Jennifer Nivent és hozzá hasonlították. Lehet idén meg is próbálkozom vele,

2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni
Nekem nem csak egy könyv van, amit mindenképp szeretnék elolvasni, hanem kapásból 12. Ők pedig a várólistás könyvek.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni
Emily Brontë: Üvöltő szelek. Rengeteg ismerősöm szereti, még olyanok is, akik nem nagyon olvasnak klasszikust. Most pedig éppen zajlik az Olvass velünk klasszikust! kihívás, szóval pont kapóra is jön.

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni
Neal Shusterman: Unwind– Bontásra ítélve. Nemrég eszembe jutott ez a könyv, és kedvem támadt újraolvasni. Emlékszem rá nagyon is jól, de magával ragadott és elborzasztott egyszerre. Imádom az olyan könyveket, amik elgondolkoztatnak, közben pedig szórakoztatnak, ez pedig tipikusan az a fajta könyv.

5.Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében. Gyönyörű a borítója, gyönyörű a térkép benne, már többször elővettem, hogy elolvasom, de aztán valami oknál fogva mindig visszatettem a polcra. Idén már nem csak nézegetni fogom, hanem el is olvasom.

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél
Soman Chainani: Jótett helyébe. Akárhányszor elmegyek a könyv mellett, mindig belelapozok és elkap az érzés, hogy újra ott szeretnék lenni Agathával a Jók és Rosszak Iskolájába és tovább vívni a harcot Szóval vigyázz Iskola, már nem menekülhetsz előlem!

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél
Colleen Hoover. IMÁDOM ezt a nőt, alig várom, hogy az összes összes könyvét elolvassam, hogy szanaszét marcangolja vele a lelkem. Tudom, kicsit mazochista vagyok, de CoHo zseniális ebben, és nem lehet nem szereti.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén
Meg fogtok lepődni, de alig kaptam Karácsonyra könyvet. Azt is két molycikától kaptam, amikét nagyon nagyon hálás vagyok. Mind a 3 könyvet szeretném elolvasni még az idén, de meglátom mi lesz belőle.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2018-ban fogsz
Joss Stirling: Lélektársak. A célom az első három rész, mert informátorom (Réta) azt mondta, hogy az tartozik egybe, a többi abban a világban játszódik, de nem ugyanazokkal a szereplőkkel. Én pedig hiszek neki, ezért is esett erre a választásom.

10. Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2018-ban fejezni
A szerdai bejegyzésben összeszedtem a megkezdett sorozataimat, azokból szeretnék majd befejezni legalább egyet.

11. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Idén szeretnék 80 könyvet elolvasni, meglátom mi lesz belőle, hiszen szeptembertől sulis lesz a nagyobb fiam, és rá több időt kell szentelni, mint az egyéb dolgokra.

12. Bármilyen egyéb célkitűzés?
Mint már az előbb említettem a nagyobb fiam iskolás lesz. A célkitűzésem, hogy mellette tudjak állni és tudjam mindenben segíteni, hogy minél könnyebben vegye az akadályokat. Egyéb célkitűzés, hogy szeretnék ismét elkezdeni mozogni, konditerembe járni, illetve fogyni. Az elhatározás már megvan, már csak a megvalósítás szükséges.

Akiknek kíváncsi vagyok a válaszára, és bízom benne, hogy ki is töltik:
🎊 Niki (Könyvesem)
🎊 Vicky (Three Point of View)
🎊 Evelin (Pergamenre hányt szavak)
🎊 wzsuzsanna (Könyv és más)

Persze bárki kitöltheti, akinek megtetszik, de AniTigert jelöljétek meg forrásnak.
A képek a moly.hu, és a Pinterest oldalamról származnak., illetve sajátok.

1 megjegyzés:

  1. 80 könyv? Remélem összejön majd! A régi szép időkben nekem se kottyant volna meg, de örülök, ha a számomra betervezett 60 meglesz ebben az évben. Ez 1-el több lenne, mint 2017-ben. ;)
    Köszönöm a meghívást. :)

    VálaszTörlés