2018-01-06

Elindult! Mini-Könyvklub 9


Január 1-jén elindult a Mini-Könyvklub 9 Vegazus irányítása alatt immáron 9. alkalommal. Hogy pontosan mi is ez, ITT olvashattok róla.
17 fővel indítjuk a Mini-Könyvklub újabb fordulóját, de jelentkezni még mindig lehet, egészen január 31-ig, mégpedig ITT. A szavazás azonban lezárult és a könyvek listája fix. Ezek lettek a könyvek, amiket megszavaztak a résztvevők, köztük én is.

Január
Fülszöveg:
Ha Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.
1932, London. A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik.
A fővárosban meglepő kalandok várnak rá: életében először saját magának kell begyújtania egy kandallóba, belezúg egy házasságra alkalmatlan, nagyon szexi ír nemesbe, inkognitóban házvezetőnői szolgálatot alapít, hogy ne kopjon fel az álla, a Királynő felkéri, hogy kémkedjen a szoknyapecér trónörökös után.
De élete akkor vesz igazán új fordulatot, amikor holtan talál a fürdőszobájában egy férfit.
Lady Georgiana pontosan tudja, ki az illető: ez a francia idegen nemrégiben megzsarolta a családját, és azzal fenyegetőzött, hogy megszerzi a skóciai kastélyt. Lady Georgiana egyetlen módon tisztázhatja a helyzetet – ha mielőbb kideríti, ki volt a gyilkos.
Elöljáróban:
Ettől a regénytől félek a legjobban, mert annyira vérbeli kriminek tűnik. Nem rajongok ezért a műfajért, így bíztam benne, hogy inkább thriller könyvek kerülnek be. Viszont én akarok ebben az évben kilépni a komforzónámból, és mivel is lehetne jobban, mint a krimivel? Szóval kíváncsian és egy kis félelemmel vágok bele ebbe a könyvbe.

Február
Fülszöveg:
1980-ban Dobogókőn egy magára hagyott gyereket találnak az erdőben. A kisfiú állami gondozásba kerül, ahol – a nevelők legnagyobb döbbenetére – furcsa dolgokat produkál: alvás közben lebeg az ágya felett, előre megjósolja a közeljövő eseményeit, valamint csupán az érintésével képes halott állatokat visszahozni az élők sorába. Aztán egy hideg, téli napon három öltönyös férfi elviszi magával…
2015-ben több magyar nagyvárosban – ahogy a világ számos pontján – különös hangokat lehet hallani. Az apokaliptikus hangról (Apokalipszis Harsonái) készült videók elárasztják az Internetet. A hangokat követően az esetek helyszínén minden alkalommal felbukkan egy titokzatos férfi, aki a legnagyobb melegben is fekete, jól szabott öltönyt és kalapot visel, kezében pedig egy fekete esernyőt tart. Azok, akik találkoztak vele, az arcvonásaira egyáltalán nem emlékeztek, de az feltűnt nekik, hogy a kortalannak tetsző, kifogástalan modorú és öltözetű férfi lábán mindig poros volt a cipő.
Egy kelet-magyarországi kisvárosban öt különös alak figyeli és elemzi titokban a város lakóit: Kristálygyerekeket keresnek. Egyik célpontjuk Szofi, a fiatal hobbifotós újságírólány, aki legjobb barátjának segítségével kutat a különös hangok után. Nyomozásuk során nem csak elfojtott, egymás iránti érzelmeikkel kell szembenézniük, de hamarosan üldözött vadként az életükért kell küzdeniük, mert egy távoli galaxis katonái, és a magyar titkosszolgálat is rájuk vadászik.
Elképzelhető, hogy idegen civilizációk titkos bázisai találhatók a Földön már az idők kezdete óta? Kik azok az elnyűtt ruhájú alakok, akik minden helyzetet pár lépéssel előttünk már ismernek? Akik érintésükkel vagy tekintetükkel képesek fájdalmat okozni, teljesen lebéníthatnak, és az emlékeinket is törölhetik?
És mi van akkor, ha a dinoszauruszokat elpusztító aszteroida egy űrhajó volt, és a Földön mi magunk vagyunk az idegenek?
A népszerű szerző, John Cure új regénye, izgalmakkal és különös eseményekkel teli misztikus sci-fi thriller, ami torkon ragadja, és egy pillanatra sem ereszti az olvasót.
Elöljáróban:
John Cure regényt már olvastam és eléggé beteg volt ahhoz, hogy kíváncsi legyek a többi írására is. Külön örülök neki, hogy erre szavaztak majdnem a legtöbben, mert bíztam benne, hogy senkit nem rettent vissza, hogy magyar író.

Március
Fülszöveg:
Ha önmagadban sem bízhatsz, kiben bízhatsz?
Azon az éjszakán kezdődött az erdőben.
Cass Anderson nem állt meg segíteni annak a nőnek az autóban, és az a nő immár halott.
Azóta néma telefonhívások teszik pokollá Cass életét, és biztos benne, hogy figyelik.
A bűntudat lassan felemészti, kezd mindent elfelejteni. Hogy bevette-e a gyógyszerét, hogy mi a háza biztonsági berendezésének a kódja, vagy, hogy volt-e vér azon a késen a konyhában.
B. A. Paris, a „Zárt ajtók mögött” nagy sikerű szerzője újabb, meglepő fordulatokban bővelkedő pszichológiai thrillerét az olvasó garantáltan nem tudja majd letenni.
Elöljáróban:
Képzeljétek el, hogy a márciusi könyvet újra kellett szavazni, ugyanis több könyvre is ugyanannyi szavazat érkezett. Ezért Vegazus kiírt egy második körös szavazást azokra a könyvekre, amikre ugyanannyian szavaztak. Ebből a versenyből kerül ki ez a könyv győztesen. Én pedig majdnem ujjongtam örömömben, mert A. Paris belopta magát a szívembe a Zárt ajtók mögött könyvével. Az összes közös könyv közül ezt várom a legjobban, remélem most sem fogok csalódni az írónőben.

Április
Szabadon választott krimi vagy thriller
Több könyvet is kinéztem szabadon választottként, majd meglátom, hogy áprilisban melyikhez lesz kedvem. Meg lehet, hogy a Maestra könyvre azt fogja mondani Vegazus, hogy nem fogadja el, akkor is legyen pótkönyv a tarsolyomban. Az összes könyv nagyon érdekes, és már többször neki is akartam kezdeni, de valami miatt mindig visszatettem a polcra, és másikat vettem le. Ők lennének az áprilisi kiszemeltek:

Remélem, a könyvek után még egy páran kedvet kaptok a csatlakozáshoz! Ne feledjétek, még van idő beszállni a mókába egészen január 31-ig, viszont ez a határidő a közös januári olvasásnak is.

A képek a moly.hu oldalról származnak. Borítókép A Könyvsarok blogról hoztam el.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése