2017-11-24

Magyarosan pirítva! Book Tag


Sziasztok!
A Prológus oldalát rendszeresen szoktam látogatni, főleg a book tagek miatt, mert mindig jobbnál jobbakat kitalálnak ki. Épp elkezdtem megírni ezt a taget, mikor AniTiger kihívott rá, hogy töltsem ki. Mondtam is neki, hogy igazi gondolatolvasó, és természetesen ki fogom tölteni. Köszönöm szépen AniTiger, hogy felkértél rá. Aki kíváncsi arra, hogy a mentorom milyen válaszokat adott, ITT megtekintheti.

Piros-Fehér-Zöld
Egy könyv, amelyről a világ minden szegletében tudják, hogy magyar:
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél. Nem tudom miért éppen ez jutott eszembe, de szerintem Kosztolányi neve nem ismeretlen más nemzetek számára.

Tejföl
Egy könyv, amiből valami hiányzott:
Kercsmár Bella Noémi: Arion. A kifejezés tökéletes: valami hiányzott, de azt még én sem tudom, hogy mi. Talán, hogy a karakterekről többet tudjak meg, mert amúgy egy nagyon jó kis könyv, tele mindenféle szuper mondanivalóval.

Babgulyás
Könyv, amelyet oly sokáig emlegettünk:
Az összes kötelező. A mai napig mindenki emlegetni, hogy mennyire nagyon utáltuk őket, legyen az magyar vagy külföldi.

Töltött káposzta
Egy könyv, amelynek a borítója tetszett meg igazán:
Szinte az összes könyv ilyen, hiszen általában borító alapján választok olvasnivalót. Csak egy pár példa, amiknek imádom a borítóját:

Rubik-kocka
Sokszínű, de mégsem könnyed olvasmány
Timár Krisztina: A látszat mesterei. Nagyon oda kell figyelni olvasás közben, mert amire azt hiszed, hogy nincs jelentősége, annak nagyon is van!

Tokaji aszú
Egy könyv, amelyet legszívesebben elfelejtenél:
Hmm, nem hiszem, hogy van ilyen könyv. Még a nagyon rosszakra is szeretek emlékezni, hogy tudjam mihez viszonyítani a többi olvasmányt.

4-es metró
Egy könyv, amelyet már időtlen idők óta vársz, de még mindig nincs készen!
Kemese Fanni Pippa Kenn trilógiájának a befejező részére már ezer meg egy éve várok, hogy megjelenjen. A zárókötet Az elveszett Gage Mack címet kapta, ez pedig még jobban arra sarkall, hogy nagyon várjam a megjelenését.

Kihívottam most nincs, bárki kitöltheti, a Prológust viszont jelöljétek meg, mint forrást.
A képek a moly.hu, illetve a Pinterest oldalamról származnak.

2 megjegyzés:

  1. Juj, tényleg! Nagyon kíváncsi vagyok az utolsó Pippa Kenn könyvre! :O Pedig Noémi is írta és már akkor is gondoltam rá, hogy mikor jön már?!

    Köszönöm a kitöltést! ^.^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a kihívást, tényleg gondolatolvasó voltál :D
      Én már alig várom, hogy ideérjen Gage, de úgy tűnik, hogy valóban nagyon elveszett....

      Törlés