2019-12-27

Inkább Book Tag


Sziasztok!
A napokban érkezett Zsebitől egy book tag felkérés, én pedig boldogan teljesítem is, mert nagyon jó kis könyves kérdőív ez az Inkább Book Tag. Már csak azért is tetszik annyira, mert tipikusan az a fajta ember vagyok, aki 2 ugyanolyan dolog közül sem tud választani, nemhogy 2 különbözőből. Úgyhogy legjobb tudásom szerint válaszolom meg a kérdéseket, és megpróbálok nem fél óráig agyalni egy-egy kérdésen. Zsebinek a válaszait >ITT< megleshetitek, hasonlóak, mint az enyémek lesznek, nem véletlenül kezdtem el követni a blogját.

1. Mit olvastál inkább, csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket?
Ez sok mindentől függ. Most közel másfél hét alatt ledaráltam a Wayward Pines trilógiát, ami nálam nagy szó. Viszont mostanában önálló kötetek jobban szeretek olvasni, mert agybajt kapok a függővégtől, főleg akkor, ha nincs meg a folytatása.

2. Kitől olvasnál inkább: csak nőktől vagy csak férfiaktól?
Nekem teljesen mindegy az író neme, ha az írásmódja és története lenyűgöz.

3. Hol vásárolnál inkább: könyvesbolt vagy online?
Online. Sajnos a legközelebbi könyvesbolt 20 km-re van, és nem szívesen szaladgálok fel mindig, ha egy akciót hirdet a Líra. Sokkal könnyebb online megrendelni - bár gyűlölöm a postaköltséget – és sokszor több könyv is érhető el online, mint a boltokban.

4. Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film, vagy sorozat?
Sorozat. Sokkal alaposabban és áthatóbban tudja visszaadni egy sorozat egy mű komplexitását, karaktereit, hiszen több ideje van elmesélni, mint egy másfél-kétórás filmnek, ahol csak a nagyon lényeges dolgokat említik meg.

5. Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta, vagy hetente 5 könyvet?
Napi 5 oldal…áhh, mit is áltatok itt mindenkit, hisz’ tudjuk: ilyen nincs, hogy megáll valaki 5 oldal után. Szóval inkább heti 5 könyv.

6. Mi lennél inkább: kritikus vagy író?
Egyik sem. Habár iszonyatosan kritikusan tekintek az emberekre, ez a könyveknél nem így van. Nem tudnék kritikusként tekinteni egy műre, mert az érzelmeim sokszor elvisznek valamerre, amit egy kritikus nem biztos, hogy megengedhet magának. Írónak pedig csapnivaló lennék: se nem tudok helyesen magyarul, se képzelőerőm egy saját történethez, a kitartás fogalmát pedig nem igazán ismerem. És azt hiszem ezzel mindent meg is magyaráztam.

7. Mit tennél inkább: újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet, vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket kéne bújnod?
Huhhh, hát ritkán olvasok újra könyveket, annak a kötetnek nagyon tudnia kell valamit, amire azt mondom, hogy újraolvasós. Ezért ebben az esetben az új könyvekre teszem le a voksom, mert szeretek új dolgokat felfedezni.

8. Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?
Könyvtáros. Számomra sokkal hangulatosabb egy könyvtár, mint egy könyvesbolt. Nem tudom igazán megmagyarázni miért, de egy könyvtárba sokkal jobban érzem magam, mint kor bemegyek egy könyvesboltba.

9. Mit olvasnál inkább: Csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?
Ez a legalattomosabb kérdés az összes közül! A kedvenc műfajom a fantasy, és úgy érzem, hogy nem tudnék nélküle élni. Ez a zsáner az, amiben igazán el tudok szakadni a való világ elől. Pedig egyébként szeretek a komfortzónámon kívül olvasni, ezért is csatlakoztam a Mini-Könyvklubhoz, de semmiképp nem szeretném feladni a fantasy olvasását az új ismeretekért.
Szívesen olvasnám AniTiger, Hikari, Barby válaszait. Remélem csajok, elfogadjátok a kihívást.

10 megjegyzés:

  1. Latom neked is feladta nehany kerdes a lecket 😂

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom tölteni hamarosan, aztán majd szólok, hogy "Kitöltve! :)))"

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ilyen Book Tag-eket, főleg mert megismerhetjük egy kicsit jobban az oldal íróját. ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem az ilyeneket, pont azért, akit Te is írtál 😊

      Törlés
  4. Azt hiszem el fogom "lopni" ezt a taget én is! 🙈 Az újraolvasós résszel nagyon egyezik a véleményünk, én se szoktam, pedig hányszor eltervezem, de mindig jön valami új csoda 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vidd nyugodtan 😊 Na igen, azt hiszem eddig 3 könyvet olvastam újra, mert éppen aktuális volt egy Molyos kihíváshoz 😅

      Törlés
  5. Nagyon izgi lett ez a Book Tag, nagyon köszönöm a kihívást! <3 ;)

    És jujjj az az 5. kérdés nagyon wtf, hogyan lehetne csak 5 oldalt olvasni?:D Soha nem érnék a végére így egy SJM könyvnek. Nyilván inkább heti 5 könyv. <3 Álooooom. :')

    Millió puszi:
    Barby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5 oldal olvasás egy George R. R Martin kötetnél is durva lenne 😅 A válaszaid pedig nagyon várom! 🥰

      Puszillak! 💜

      Törlés