2019-12-31

Újévi fogadalmak Book Tag | 2020


Sziasztok!
Az évet egy book taggal zárnám, amiben az olvasási fogadalmaim szedem össze. 2018-ban már kitöltöttem ezt a taget, aminek a válaszait >ITT< megnézhettek. Nem árulok el nagy titkot, hogy nem sok dolog jött össze azokból a fogalmakból. De ez 2020-ban máshogy lesz! A kihívást köszönöm Gorkienak, aki Molyon hívott ki eme tagre. Az ő válaszait >ITT< elolvashatjátok.

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle
Joe Abercrombie
Sok figyeltem szereti, a Líra nyári akciójában pedig magamévá tettem a Szilánkos-tenger sorozatának 2 könyvét. A másik indok, amiért őt neveztem meg, mert a Várólista csökkentésre is, meg még egy csomó másik éves kihívásnál belevettem a Szilánkos-tenger első könyvét, ami a Half a King – Az uralkodó címet kapta.


2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni
Ezen a regényen kívül persze sok mást mindenképpen szeretnék elolvasni, de ez mégis prioritást élvez. Mégpedig azért, mert utazókönyvként van nálam, és tovább kell küldenem, hogy más molyok is olvashassák. Utazókönyvet pedig nem szeretek úgy továbbítani, hogy nem olvastam el.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni
A Harcosok klubja filmet imádtam, többször újranéztem, és mindig találtam benne valamit, amit előtte nem vettem észre. Úgy érzem, hogy eljött az ideje annak, hogy az alapművel is megismerkedjem.

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni
A 2020-as évre most nem terveztem újraolvasást, mert most a cél, hogy csökkentsem a várólistám, ami durván felhalmozódott.

5.Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre
2016-ban szereztem magamnak saját példányt, azóta várja sorsát. Na de majd idén végre kerítek rá időt!

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél
Bakos R. Laura könyvét már 2019-ben elkezdtem olvasni, azonban valahogy nem volt hozzá hangulatom, pedig nagyon érdekes volt. Nálam a vastag könyv 500 oldal fölött kezdődik, Laura könyve pedig Molyos adatok szerint 570 oldal. Ezért is esett erre a választásom.

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél
(2018-as válaszom teljesen megfelel idénre is.) IMÁDOM ezt a nőt, alig várom, hogy az összes könyvét elolvassam, hogy szanaszét marcangolja vele a lelkem. Tudom, kicsit mazochista vagyok, de CoHo zseniális ebben, és nem lehet nem szereti.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén
Hááát, ez egy elég furcsa válasz lesz, de… Szóval elméletben egy rakás könyvet kaptam karácsonyra, fizikálisan pedig egy rakás könyvre lett mondva, ami novemberben és decemberben volt vásárolva, hogy karácsonyra lesz. Ilyen például ez a két pakk is, ami a képen van. Első blikkre pedig a Nagy Marvel regénysorozatból fogok szemezgetni, mert az előző beszerzésemben majdnem az összes sorozatfolytatás, amihez el kell olvasni az előző részeket, amiket most nem biztos, hogy terveztem.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2020-ban fogsz
Annyira nagyon bízom ebben a sorozatban, mert szinte csak dicshimnuszok születtek erről a könyvről a figyeltjeim körében. A másik indok, amiért szeretném elkezdeni, mert Zsebivel a negyedik részt közösen tervezzük olvasni. Aztán meglátjuk, hogy mennyire sikerül tartani az ütemtervet, és bízom benne, hogy valóban összejön az a bizonyos közös olvasás.

10. Egy megkezdett sorozat, amit be fogsz 2020-ban fejezni
Az első részét 2019-ben olvastam, és nagyon megkedveltem. Fantasztikus a világ, a karakterek csak úgy sziporkáznak, a konfliktus és a megoldás pedig zseniális. Ezért is érdekel annyira, hogy mit is tartogat magában még ez a sorozat.

11. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?
Olvasási tervem mindig van, az más kérdés, hogy nem szokott mindig (sose) sikerülni. 70 könyvet tűzök ki magamnak hasraütésszerűen, de ettől csak többet szeretnék.

12. Bármilyen egyéb célkitűzés?
Ebből rengeteg van, annyi, hogy egy külön bejegyzésben fogom őket összeszedni és a 2020-as év legeslegelső bejegyzése az lesz.
Nagyon kíváncsi vagyok Lillsznek, Adrynak, és Zsebinek a válaszaira. Remélem csajok, hogy elfogadjátok a jelölést, és kitöltitek.
A képek a Moly oldaláról származnak, illetve saját készítésűek.

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy kitöltötted! ^^
    Jó olvasást! :)

    VálaszTörlés
  2. Koszi a kihivast, megprobalom a hetrn megcsinalni 😂 Vagy meg ma, miuzan posztoltam a blogra...

    VálaszTörlés