2020-01-01

Top5Wednesday – Újévi fogadalmak | 2020


Sziasztok!
Ma egy kicsit személyesebb bejegyzéssel érkezem, hiszen összeszedem az újévi fogadalmaimat. Nincs belőlük sok, viszont idén világmegváltásra készülök, és muszáj lefektetni hozzá az alapokat. Vágjunk is bele!

Többet futni
Tavaly nyáron elkezdtem futni az egyik barátnőm hatására. Mindig olyan vidám és energikus, hogy elirigyeltem tőle, ezért is vágtam bele én is eme sportba. Kezdetben meg akartam halni 150 méter után, de ahogy telt az idő, egyre jobban ment a dolog, már simán 5 km-t lefutottam minden nehézség nélkül… aztán jött a rossz idő. Másfél hónap kihagyás után nemrég ismét futócipőt ragadtam, ebből jött az elhatározás: többet szeretnék futni, mert imádom. Meg aztán ott volt, hogy nemrég olvastam el a Fuss tovább! könyvet, ami annak ellenére, hogy még mindig nem tudom hova tenni, tudat alatt beépült pár motivációs üzenete. Úgyhogy az elsőszámú fogadalmam az, hogy többet szeretnék futni.

Kevesebbet nassolni
Elég sok hülyeséget tömök magamba a normális étel helyett. Mikor 2017-ben elkezdtem dolgozni egy helyi gyárban, ahol 8 órát ül az ember, nincs jobb dolga az ember lányának, hogy munka közben nassol. Gondolhatjátok, hogy csak úgy szaladtak fel rám a kilók. Aztán ezt érzékelve leálltam, és nem vettem több cukorkát, nem fogadtam el a munkatársaktól. (Ezt páran zokon is vették.) Decemberben pedig megszületett a nagy döntés: nem eszem több csokit. Igen, a csoki a legnagyobb ellenségem, mert inkább édességkedvelő vagyok, mint sós. Szerencsére elég jól sikerült betartani, de nem teljes mértékben. Mikor a karácsonyfán ott csüngnek a fincsi, jobbnál jobb minőségi szaloncukrok… nos, nehéz nekik ellenállni. De valóban elég jól sikerült, mert nem én faltam, akarom mondani, ettem meg az összeset. Ezen a sikeren felbuzdulva megfogadtam, hogy nem csak csokit nem eszem, de az egyéb nassolnivalókat is hanyagolni fogom. Még abba nem merek belevágni, hogy teljesen megvonom magamtól, de lehet, egyszer eljön az az idő is.

Több időt tölteni a gyerekeimmel
Annak ellenére, hogy sok időt töltök a fiaimmal, úgy érzem, hogy nem elég. Hiszen nem mindig vagyok ott legózás, társasozás közben, csupán akkor, mikor tanulni, takarítani vagy egyéb kötelező programban kell részt venni. Szeretném, ha tudnák a gyerekek, hogy a mókában is szeretek részt venni, még akkor is, ha morgok előtte egy kicsit, hogy nekem ehhez semmi kedvem. Ezen szeretnék nagyon-nagyon változtatni, hogy inkább a vidám anyát lássák bennem, ne pedig a hőbörgőst.

Kevesebb időt tölteni a virtuális világban
Mindenki jól ismeri azt a mondatot, hogy: csak megnézek egy dolgot a neten. Aha, aztán hirtelen elröppent 2 óra az életéből az illetőnek. Sajnos én az a típus vagyok, akinek valóban odaragad a telefon a kezéhez. Mondjuk nem aq Facebookot görgetem a legtöbb esetben, hanem a Molyt, vagy játszok, de igazából lényegtelen. Itt az a lényeg, hogy ezt szeretném leminimalizálni. Ha elvégeztem mindennel, minőségi időt töltöttem a családommal, utána jöhet az én-idő, amibe a szörfözés is belefér.

Megtalálni önmagam
Úgy érzem, hogy kezdtem elveszíteni az eddigi önmagam, és ez nem jó érzés. Nem igazán tudom merre tartok, mit is szeretnék az élettől, valójában ki is vagyok. Mióta elkezdtem dolgozni folyamatosan visszakúsznak ezek a gondolatok a fejembe, pedig nagyon reméltem egy idő után, hogy elhagynak. Sajnos nem így történt. Ennek lett az a következménye, hogy iszonyatos hangulatingadozásaim lettek, amik a mindennapjaim uralták. Ezt igazából csak a környezetem sínylette meg, mert, egyik pillanatban még hangosan nevetgéltek, 2 másodperc múlva pedig kijelentettem, hogy mindenki hagyjon békén. Ez pedig nem mehet így tovább! Szóval keresek egy megfelelő módszert, amivel képes vagyok elcsitítani a magamban uralkodó vihart, és újra megtalálni önmagam.
Nektek milyen terveitek vannak a 2020-as évre?
A képek a Pinterest táblámról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése