2019-12-10

„Alapvetően egy olyan dobozt szerettem volna létrehozni, ami segít megteremteni az olvasás élményét…” – Interjú Bathó Évával, a Booksy Box megalkotójával

Sziasztok!
Nemrég beszámoltam a Booksy Boxról, ami nemrég indult útjára Magyarországon. Most pedig a megalapítójával, Bathó Évával készült interjút olvashatjátok, amiben kicsit közelebbről megismerhetitek a legújabb meglepetésdobozt és a működését.

Mutatkozz be, ki(ke)t takar a Booksy Box?
Bathó Éva, a Booksy Box megálmodója

A Booksy Box alapvetően engem takar (Bathó Éva), én lennék az alapító és a tulajdonos is egyben. Egy 27 (na jó, már szinte 28) éves budapesti lány vagyok, két kutyával és a férjemmel élek, aki egyébként a legnagyobb támogatóm és lelki támaszom a projekt kapcsán. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, marketing mesterszakon végeztem a BME-n. A Balaton partján nőttem fel, Csopakon, ahova most is rendszeresen visszajárok.

Mikor és miért gondoltad, hogy bele kell vágnod ebbe a vállalkozásba?
Egy nagyon régi álmom váltom most valóra saját vállalkozásom elindításával, már évek óta gondolkoztam rajta. A Booksy Box elindítása előtti években egy kézműves bútorokat gyártó cégnél, illetve egy banknál dolgoztam, de ezeken a területeken egyszerűen nem találtam önmagamat. Ezért döntöttem sok gondolkozás után végre úgy, hogy ideje azzal foglalkoznom, ami a szenvedélyem. Az olvasás mindig is az életem fontos része volt, az a típus vagyok, aki szívesen marad otthon péntek este egy jó könyvvel és egy forró kakaóval. Imádok új könyveket felfedezni és szeretném ezeket hónapról hónapra másokkal is megosztani, és megmutatni, hogy az olvasás igenis menő.

Mi volt a fő koncepció, mikor megálmodtad a dobozt?
Az egyik egyértelmű cél az olvasás népszerűsítése. Alapvetően egy olyan dobozt szerettem volna létrehozni, ami segít megteremteni az olvasás élményét, a rendszeresen olvasóknak is és azoknak is, akik esetleg csak egy-egy ajándék dobozt kapnak. Mivel könyvek területén mindenkinek különböző az ízlése, ezért döntöttem úgy, hogy a legjobb, ha mindenki saját maga választhat könyvet a dobozába. Így biztosan tudod, hogy érdekelni fog a kapott olvasnivaló, a nassolnivalók miatt viszont megmarad a meglepetés élménye. Mindig az elmúlt néhány hónap friss megjelenései közül választom ki az aktuális öt könyvet, ezzel mindig olyan új olvasnivalókat megosztva a vásárlókkal, amelyek nagy valószínűleg még nincsenek a könyvespolcukon.
Mi alapján válogatod össze az apróságokat a dobozokba?
A nassolnivalók tekintetében figyelembe veszem az aktuális évszakot, ünnepeket, és igyekszem úgy összeválogatni őket, hogy hangulatban ezeket tükrözzék.

Szemmel tartod a konkurenciát? Ösztönzőleg hat Rád, hogy van még melletted más meglepetés dobozt forgalmazó csapat?
Természetesen szemmel tartom a konkurenciát és ösztönzőleg hat rám, hogy nem egyedül tevékenykedek itthon ezen a területen. Másik oldalról azonban azt gondolom, hogy a könyvek műfaja és a dobozokba kerülő könyv választhatósága miatt az olvasóknak egy egészen más rétegét szólítom meg, mint a többi meglepetés dobozokat forgalmazó csapat.

Mi jelenteti a legnagyobb fejtörést, mikor összeállítod a dobozokat?
A legnagyobb fejtörést talán a nassolnivalók megfelelő összeválogatása okozza, hiszen igyekszem mindig olyan termékeket rejteni a dobozokba, amelyek minden vásárló ízlésének megfelelnek, és mindenképpen magas minőségűek.
Mi a legnagyobb előnye a Booksy Boxnak?
Úgy gondolom, hogy a Booksy Box különlegessége és előnye az, hogy a már ismert meglepetésdobozokkal ellentétben nem „zsákbamacskát” árulunk, hanem mindenki maga választhatja ki a dobozba kerülő könyvet. Természetesen a nassolnivalók miatt a meglepetésélmény is megmarad, de mivel mindenkinek más az ízlése a könyvek területén, ezért szerintem jó dolog, hogy a doboz fő termékével biztosra lehet menni.

A Booksy Boxnál is lesznek havi témák, vagy maradsz a kategóriáknál?
Soha nem mondom azt, hogy soha, de egyelőre nem tervezek havi témákat bevezetni. A koncepció inkább az, hogy mindig öt különböző műfajú könyvet választok az elmúlt néhány hónap friss megjelenései közül, így mindenki találhat az ízlésének megfelelőt.

Végül pedig mit üzensz a leendő vásárlóitoknak? Miért a Te dobozodat válasszák?

Mert nagy odafigyeléssel és lelkiismeretességgel készülnek, mindig az aktuális időszakot és trendeket figyelembe véve. És mert minden hónapban öt különösen jó könyv közül válogathatnak, amiket én bármelyik nap újra elolvasnék.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Bízom benne, hogy mindenki kicsit jobban megismerte a Booksy Boxot, Évit és az elszántságát. Ha felkeltette az érdeklődésetek a Booksy Box, akkor nyomon követhetitek a Facebookon, Instagramon, dobozt rendelni pedig a honlapról tudtok.
A képeket Évi bocsájtotta számomra felhasználásra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése