2019-12-23

Christmas is coming Book Tag


Sziasztok!
Nyakunkon a karácsony, ezért hoztam egy karácsonyi könyves kérdéssort. A tagre azt hiszem ketten is kihívtak, Heni válaszait >ITT< olvashatjátok, Hikariét pedig >ITT<.

Ha leesik az első hó - Hozz egy téli borítót
Csak egyet? Ilyenkor mindig bajban vagyok, mert rengeteg gyönyörű téli borítót tudnék felmutatni. De akkor most egy olyat mutatok, ami a saját könyvtáramban van és imádom. Ez pedig a Mark Helprin: Téli mese.

A Mikulás puttyonya - Mi lapult az idei Mikulás-zsákodban avagy a csizmácskádban?
Shemmi, ahogy az egyik munkatársam szokta vala mondani. Mióta gyerekeim vannak, azóta nem tartjuk egymás között ezt az ünnepet.

"Az égig vitte a szél az édes éneket, a Grincs szíve hallotta, s nőtt három méretet." - Melyik a kedvenc karácsonyi könyved?
Annyira édes könyv! Teli van varázslattal, karácsonnyal és természetesen dínóval. A fiaim imádták, csakúgy, mint én, mert elvarázsolt minket Trundli Vili kalandozása.

Narancsos forrócsoki - Egy könyv, amely megmelengeti a szívedet
Már annyiszor ajánlottam ezt a könyvet, hogy még azok az rávágták a választ, akik nem annyira rendszeresen olvasóim. De hát mit van mit tenni, imádom CoHo-nak ezt a regényét.

Homanus - Egy könyv, amely összetöri a szívedet
Még mindig nehéz erről a könyvről írni/beszélni. Valóban összetörte a szívem, és annak ellenére, hogy a vége happy end(?), vagy valami hasonló, úgy is maradt. Nem csak százas papírzsepit ajánlok, hanem minimum háromszázat.

Ragyogó csillagszóró - Melyik az a könyv, ami a legsötétebb éjszakát is beragyogja a fényével?
Ha olyan könyvre gondolok, amitől mindig mosoly jelenik meg az arcomon, és melegség tölti el a szívem, akkor Ernest Cline: Ready Player One könyve ugrik be. El sem hiszem, hogy egy kockákról szóló könyv ennyire zseniális tud lenni, ezért is melengeti annyira a szívem.

Christmas gift - Melyik könyvet szeretnéd a leginkább megtalálni a karácsonyfa alatt?
Sajnos az a típus vagyok, aki nem szokott megelégedni csupán eggyel, ezért külön polcot tartok fent azoknak a könyveknek, amiket bármikor szívesen megkapnék ajándékba, nem csak karácsony alkalmával. A polc >ITT> érhető el, ha valaki szeretné megkukkantani.

Nem hívnék ki senkit a kérdéssor kitöltésére, mert most már tényleg lassan itt van a karácsony, és gondolom sokan nem a bejegyzésekkel akarnak bíbelődni. Viszont bárki szabadon vihet, természetesen forrásmegjelöléssel.
A képek saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése