2017-05-24

Top5Wednesday - mellékszereplők


Réta blogját a HaBár, a könyves kocsmát olvasgattam, és nagyon megtetszett a Top5 Wednesday rovata. Utána is kérdeztem, hogy mi is ez. Nagyon készségesen elmondta, mert én nem nagyon vagyok otthon a Goodreadsen, így néhány instrukció után képes voltam csatlakozni a csoporthoz, ami alapján működik ez a T5W dolog. Ezt Ti is meg tudjátok nézni EZEN a linken. Május negyedik témáját az olyan mellékszereplőké, akik nem befolyásolták a történet menetét, de mégis jelen voltak.

Drogon, Viserion, Rhaegal
George R. R. Martin: Trónok harca
Azért nem az egész sorozatot írtam, mivel még csak az első és a második rész felét olvastam el. Azokban pedig nem kaptak olyan nagy szerepet, mivel még igen kicsikék. Mégis imádom őket! A későbbiekben pedig kíváncsi leszek, hogy mekkorát fognak alkotni a tv-sorozathoz képest.


Kedvenc idézetem róluk:
„A sárkány nem rabszolga!”

Pötty szerintem ebbe a kategóriába sorolható, mert igaz, hogy végig jelen van, de nem tesz sokat a történethez. Ha nem lenne benne, akkor maximum nem mulatna az olvasó néha olyan jót a butaságán. Meg persze azt a tényt sem ismerheti meg az ember, hogy a patkánykakiból készül a legfinomabb csoki.

Kedvenc idézetem tőle:
„Sophie annyira elcsüggedt, hogy evett egy kicsit Pötty édességdózisából.
– Valahogy majdcsak találunk neked valami szerelmi varázslatot. – vigasztalta Pötty.
– Köszönöm – zokogta Sophie teli szájjal. – Ez egészen finom.
– Patkánykaki. Abból van a legjobb lágy karamella.”

Samaire Armstrong
Mindenkinek egy Eddiet! Annyira bolond és energiabomba ez a csaj. Olyan, mint egy hurrikán: jön és mindenhol hagy maga után egy kis bolondságot. Imádtam az összes beszólását, csipkelődését.

Kedvenc idézetem tőle:
„– Mióta vagytok együtt Gavinnel? – kérdezem.
– Második óta. Elütöttem a kocsimmal – feleli mosolyogva.
Szerelem volt első csattanásra.”

És most jöjjenek a pasik! Szerintem nem lesz nehéz kitalálni, hogy kik következnek. Igazából vicces, mert ha arcot akarok társítani a két fiúhoz, valamiért ugyanaz ugrik be. Úgyhogy nem kis munkába került találni két hasonlót, mert nekem Google nem barátom. Remélem meg vagytok elégedve az eredménnyel. Csak úgy halkan azt is megsúgom, hogy nehéz volt nem félmeztelen pasit összehajkurásznom, de hát gondolni kell a férfi olvasókra is.

A Lick – Taktus könyvben nem kap nagy szerepet, de mikor kinyitja a száját nagyot szól vele. Imádtam az egész pasit. Mondjuk amúgy is a dobosok jobban vonzottak, mint a gitárosok, lehet az is benne van a pakliban. Viszont: a szőke hasú pasiktól falnak mentem/megyek. De Malnak és a következő személynek ezt megbocsájtom.

Kedvenc idézetem tőle:
„– Na és ezt a számot szereted? — kérdezte.
Miranda Lambert jelent meg a képernyőn, hót laza, az 1950-es évek divatja szerinti ruhában, én pedig elvigyorodtam.
– Miranda az egyik legjobb.
– Egyszer találkoztam vele!
Felegyenesedtem ültömben.
– Tényleg?
Mal mérgesen fújt.
– Majdnem összepisiled magad, amiért találkoztam Mirandával, de fogalmad sem volt arról, hogy én ki vagyok? Őszintén szólva, anyukám, nem teszel túl jót az egómnak!”

Christopher Mason
Maxim, Maxim, Maxim! Már azt hittétek kihagyom a listából, mi? Hát pedig nem! Már a Többek által könyvben is nagyon bírtam, igazi rosszfiú, aki csak úgy vonzza a csajokat. Pedig ha jól érzem, akkor sokkal több van benne ennél, és már alig várom, hogy közelebbről megismerjem.

Kedvenc idézetem tőle:
„– Ha ezt ilyen jól megdumáltuk, menjünk, rúgjunk be! – kiáltotta el magát Maxim. – Pár csajt még nem szereztem meg. Muszáj pótolnom a hiányosságokat, mielőtt nagyobb vadakra lövök.
– Gusztustalan egy fráter vagy, de szeretünk – vágta hátba Fecó az én majdani legjobb barátomat.”

Ennyi lettem volna mára, zárul Dorka móka tára. Többen vagyunk, akik csatlakoztunk a T5W csoporthoz, így ha valakinek megtetszik tegye meg nyugodtan!
Többiek bejegyzése:
Képek a Pinterest táblámról, illetve Eddie AniTiger Pinterest táblájáról származnak.

5 megjegyzés:

  1. Egyik könyvet se olvastam :( Viszont mindegyik karakter szimpatikus! Kakiból csinálnak csokit a könyvben?? (megragadtam a lényeget :D)
    Tényleg sikerült két hasonló képet találnod! Bejönnek a hosszú hajú pasik?? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pöttynek van egy különös képessége és köze van a csokihoz. De nem akarok spoilerezni ;) de a lényeget valóban megfogtad xD és igen...bejöttek a hosszú hajú pasik ;) bár vicces mert Férj kopasz xD

      Törlés
    2. nem akar érted hajat növeszteni? :D

      Törlés
    3. neeem xD azt mondja ezt könnyű ápolni xD

      Törlés
    4. xDDD végül is igaza van :D :D :D

      Törlés