2017-05-31

FÉNYPONT - MÉLYPONT - MÁJUS


Ebben az állandó rovatban a hónapban olvasott legjobb és legrosszabb könyvekről olvashattok egy kis összegzést.
***
Janina:
Ebben a hónapban is csak kettő könyvet sikerült elolvasnom, így nem tudok most sem mélypontot hozni. Két régóta áhított dokumentumregényt sikerült májusban sorra vennem. Az egyik érdekes volt, a másik hatásos. 
A fénypontjaim tehát: 
Mindkettő történet:
·         egy-egy megindító személyiségről szólt
·         fantasztikus volt
·         a kedvencemmé vált
·         nyomán néztem filmet, dokumentumfilmet
·         újraolvasós
·         mély nyomokat hagyott bennem

***

Dorka:
Sajnos ebben a hónapban nem haladtam úgy az olvasással, ahogy szerettem volna. Itt van a jó idő, általában a szabadban vagyunk a családdal, vagy erre arra csavargunk. Így estére általában hulla vagyok és örülök neki, hogy ágyba kerülök. Saját szórakozásomra 4 könyvet olvastam ki, ami a kitűzött 7 könyvhöz képes semmi, de majd jövő hónapban. Akkor már nem akarom megváltani a világot a 7 könyvvel, maradok az 5 darabnál. A fiúk számára szintén 4 könyvet sikerült felolvasnunk az este, ami elég jó, mert most végre nem ragaszkodtak annyira, hogy a 100 magyar népmese könyvből olvassunk. Szóval most is lesz Mesesarok rovat.
Fénypontom: 
Értékelés
Szerintem:
Egyértelmű, hogy Emily viszi a prímet a hónapban, mivel nagyon nagy kedvencem, már kisiskolás korom óta. Jókat tudtam rajta nevetni, és van benne elég csavar ahhoz, hogy ne unatkozzak olvasás közben. Az illusztrációk pedig valami zseniálisak.

Mélypontom:
Értékelés
Szerintem:
Nehogy bárki is azt higgye, hogy ez egy vacak könyv! Nem azért lett a hónap leghosszabbja, hanem azért mert vannak hibái, mégis élvezhető. Érezni lehet, hogy az író még csak szárnypróbálgatásnál járt, mikor a könyvben szereplő verseket és novellákat írta. Csak azt tudom mondani, hogy mindenki adjon neki egy esélyt, mert fog benne olyan művet találni, ami kedves lesz a szívéhez. Én is találtam benne kettőt, egy verset és egy novellát, de ezt már leírtam az értékelésemben.


***
Nektek mik voltak a hónapban a fénypont-mélypont olvasások?

A képek a moly.hu, Pinterest tábláról származnak illetve saját készítésű.

5 megjegyzés:

  1. Fénypont a köbön: Rain Arlender: Az élet esszenciája
    Imádtam! mindenkinek el kéne olvasni, szarkasztikus, humoros, és nagyon valóságos, de kicsit morbid. Nagyon vicces és élvezetes kis családregény.
    Mélypont: Simon X. Rost: Aki sosem alszik
    A felnőtt Tom Sawyer történetét meséli el, de nekem annyira nem jött be. Krimi, egy gyilkosság felgöngyölítése áll a középpontban. Lassú volt és túlírott. Az egész könyv kb egy hét alatt játszódik le és 420 oldal, szóval gondolhatod milyen részletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig a mélypontodra kíváncsi vagyok én is, bár a krimiket nem szeretem...a másik könyvről pedig nem is hallottam, de utánanézek :)

      Törlés
    2. rossznak nem rossz, csak szerintem nem nekem írták, egynek elmegy kategória.
      a másikat pedig mindenképp nézd meg!

      Törlés
    3. Már molyon fel is vettem a kolcsonkeros listára :D

      Törlés