2017-05-04

Elindult! Mini-Könyvklub 7.


Május 1-jén elindult a 7. Mini-Könyvklub Vegazus irányítása alatt immáron 7. alkalommal. Hogy pontosan mi is ez, ITT olvashattok róla.

Idén rekordmennyiségű indulóval kezdünk, szám szerint 31 taggal, azonban, jelentkezni még mindig lehet, egészen május 31-ig, mégpedig ITT. A szavazás azonban lezárult és a könyvek listája fix. Ezek lettek a könyvek, amiket megszavaztak a résztvevők. Hozzáteszem, hogy én is ezekre szavaztam, szóval külön örülök az eredménynek.
Olvasmányaink:

Május

Borbíró Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene – ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ahol a vámpírok lassan teljes jogú állampolgárokká válnak, és ahol a háttérben köttetett szerződések különleges kiváltságokat is megadnak nekik?
Az állás, amely végül az ölébe hull, jóval több és veszélyesebb, mint amiről valaha is álmodott, és rejtélyes, új főnöke hamarosan hajmeresztő feladat elé állítja: be kell épülnie a kormány tanácsadói, az IQ vámpírok közé, hogy kiderítse, mit titkolnak emberi szövetségeseik elől. Bori nem tudja, képes lesz-e átverni Magyarország legokosabb vámpírjait úgy, hogy csupán eszére és alaposan felvágott nyelvére támaszkodhat, de a vérét, életét és emberségét megőrizze.
Magyar nyakba magyar szemfog!
Elöljáróban a könyvről:
Már nagyon régóta szemezek ezzel a könyvvel, mert a Molyon nagyon sok figyeltemnek nagy kedvence, de valahogy én mindig csak tologatom, hogy majd elolvasom. Hát, most itt van az alkalom!

Június

A többi fiatalhoz hasonlóan Quentin Coldwater sem hisz a varázslatokban egészen addig, míg egy zártkörű és titkos egyetem hallgatója nem lesz New York egy eldugott részében. S noha a tanulás évei úgy telnek, mint bárhol máshol – barátokra tesz szert, rendszeresen lerészegedik, majd idővel lefekszik valakivel, akibe beleszeret –, a titkos tudás örökre megváltoztatja őt. Kitűnően sajátítja el a modern varázstudományt, ám a szíve mélyén mindig is vágyott nagy kalandot és boldogságot nem kapja meg hozzá. Egy nap a barátaival azonban felfedeznek valami hatalmasat, ami mindent megváltoztathat.
A varázslók komor történet a felnőtté válásról, második esélyekről és arról, hogy ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor talán soha nem kapjuk meg. A könyv a 2009-es megjelenését követően hatalmas vitát váltott ki és nagyon megosztotta a fantasy műfaj kedvelőit – vannak, akik nem is hajlandóak ekként tekinteni rá, hanem kortárs regényként kezelik –, de emiatt csak többen és többen olvasták el. Végül óriási siker és New York Times Bestseller lett, többek közt George R. R. Martin, John Green, Audrey Niffenegger és William Gibson is rendkívüli elismeréssel méltatta, ráadásul a folytatásokkal a szerző végleg lefektette a 21. századi fantasy alapköveit.
Elöljáróban a könyvről:
Tavaly szinte ingyen lehetett a második részéhez hozzájutni az egyik internetes boltból egy elírás miatt. Mikor azt megvettem, megkaptam az egyik molytól az első részét is, azóta várja a sorsát, hogy el lesz e olvasva vagy sem. Úgy tűnik júniusig várnia kell, akkor neki is esek.

Július:

Naomi Novik: Rengeteg
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.
Elöljáróban a könyvről:
Gyönyörű a borítója, egyszerűen imádom! De a másik, ami mellette szól, az nem is tudom, egyszerűen csak egy kényszer, hogy el kell olvasnom.

Augusztus

Szabadon választott fantasy regény
Nos, ez majd elválik, hogy éppen mi is lesz augusztusban. Valószínű, hogy olyan könyvet fogok választani, amit több kihíváshoz is fel tudok használni.



Remélem, a könyvek után még egy páran kedvet kaptok a csatlakozáshoz! Ne feledjétek, még van idő beszállni a mókába egészen május 31-ig, viszont ez a határidő a közös januári, köszi AniTiger! májusi olvasásnak is.


4 megjegyzés:

  1. Főleg az utolsó mondatod tetszik. ;)) Látom te is másolgatsz! Én is így szoktam elb*szni... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerinted kitől tanultam? ;) amőgy még tegnap éjszaka eszembe volt, hogy át kell írni...erre reggelre elfejtettem :D de javítom! Köszi, hogy szóltál :D <3

      Törlés
    2. :D :D :D <---- kínomban röhögök! :D <3

      Törlés
    3. Pihenj inkább xD de jól esik, hogy figyeled a blogot ;)

      Törlés