2019-11-04

Viszlát október... Helló November! | 2019


Sziasztok!
Most egy olyan hónapzáró bejegyzés jön, amiben nem lesz olyan sok a személyes élmény, ahogy azt korábban megszoktátok. Ebből egyenesen az következik, hogy kicsit több időm volt a blogra, aminek meg is lett a gyümölcse. Úgyhogy neki is látok összeszedni az októberben történteket.
Októberi összegzés:
Ahogy egyre jobban megyünk majd bele az őszbe és télbe, egyre jobban megfogyatkoznak a mászkálós, kirándulós családi programok. Remélem azért, hogy majd találunk egy pár olyat, ahova az egész család szívesen megy, és nem feltétlen kültéri esemény. Októberben is látszik az események csökkenése , de azért így is elég sűrű volt a hónap.
Október 5-én, Újfehértón jártunk a Nagyobbal, ahol V. Újfehértói Kempo Kupa és Izsó Mihály Emlékversenyen vett részt. Szép eredménnyel zárta, a 3 versenyszámban, amiben indult, el is hozta a 3 aranyérmet. Nagyon jó kis verseny volt, remek helyszínnel, sok tehetséges versenyzővel. Az egyesületünk, a Firewolf Küzdősport Egyesület csapatversenyben a 2. helyezést érte el, ami nagyszerű eredmény. A versenyek alkalmával mindig megingok, hogy valóban ez a legmegfelelőbb sportág a gyerekeimnek, hiszen a nagyobbakat elnézve, elég durva sport. Viszont az egyesületünk olyan mint egy kis család, a gyerekeim élvezik, boldogan mennek edzésekre, és úgy érzem ez a legfontosabb. A versenyről még több képet >ITT< tudtok megnézni.
Október második hetében a futás került a középpontba. Jászberényben megrendezésre került az I. Jászság Dinamikája futónap, ahol mi is jelen voltunk a baráti társaságunkkal. A családdal a 3,5 km-es távot teljesítettük eredményesen: a Nagyobb lett az első, a Kisebb és Férj a második, végül én zártam a sort. Úgy gondolom, hogy egy jól megszervezett eseményre sikerült, reménykedem benne, hogy hagyománnyá válik ez a futónap. A versenyről hivatalos képeket >ITT< tudtok megtekinteni, amiket Gunics Bettina készítette.
Végül a hónap utolsó hétvégéjét a Mátrában töltöttük el, méghozzá mókusetetéssel. Már régen voltunk kirándulni, és úgy gondoltuk, hogy ilyenkor ősszel csodás a Mátra, ezért is indultunk el a családdal. Férj kitalálta, hogy menjünk el mókust esetni Mátraházára, mert egyik munkatársa nemrég volt és nagyon élvezték. Így mi is kedvet kaptunk hozzá. Mikor megérkeztünk a szanatóriumhoz, körbejártuk, végül megtaláltuk a helyet, ahol az emberek a mókusokat etetik. Kerestünk egy eldugott, napsütötte helyet, és vártuk a mókusokat. Vittünk magunkkal itthonról diót és mogyorót, amit egymáshoz ütögettünk, ennek a hangjára találtak meg minket a kis állatkák. A fiúk nagyon megörültek, mikor megláttak egyet, majd még egyet és még egyet. Ha jól számoltuk, 3 mókus jött hozzánk élelemért azalatt az idő alatt, amit ott töltöttünk. A Nagyobbnak a lábára is felmászott az egyik bátor gyűjtögető. Remek program volt, nagy boldogsággal hagytuk el a mátraházai szanatóriumot, de jövőre biztos, hogy visszatérünk újabb etetésre.

Az októberi hónap elég jól zárult blogos szempontból, hiszen összesen 14 bejegyzés született. Ebben az évben nem volt ilyenre alkalom. Ez annak a számlájára is volt írható, hogy bekerültem azon bloggerek közé, akik borítóleleplezéseket készítenek. Összesen 5 borítóleleplezős bejegyzés készült el októberben, amiket >ITT< megtekinthettek. Elkészült 2 olyan bejegyzés, amiben különböző kiadók októberi megjelenéseit szedtem össze, ezeket >ITT< elolvashatjátok. A book tagekebe is ismét belejöttem, rögtön ebből is megírtam 2 darabot. Az egyik egy halloween témájú, az >ITT< megtalálható, a másik pedig egy őszi témájú, azt pedig >ITT< olvashatjátok el. Volt időm értékeléseket is írni, bár kicsit többet szerettem volna, mint 1, de azért az eddigi nullához képest szépen fejlődöm. Ez az értékelés Barczikay Lilla: Márványlánc könyvéhez készült, amit >ITT< elértek.
Úgy tervezem, hogy novemberben több értékelés kerül ki az oldalra, és a Mini-Könyvklub közös olvasós könyvéről is sikerül időben megírnom, mert A napszemű Pippa Kenn az egyik kedvenc könyvem és már ezer éve készülök arra, hogy írok róla.
Illetve egy meglepetéssel is készülünk erre a hónapra a GCK’s Book Review Blog bloggerináival együtt, de ez legyen még titok.
Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Októberben bepótoltam a szeptemberi könyvtelenséget, mert elég sok könyvet sikerült magamévá tenni. Na, nem félreérteni ezt a mondatot.
Hamarosan érkezem egy TBR-listával is, amiben összeszedem azokat a könyveket, amiket szeretnék novemberben elolvasni.
Nektek hogy telt az október?
A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése