2019-11-30

Fénypont-mélypont – november | 2019

Sziasztok!
Holnap már december, ezért hozom is a november legjobb olvasmányát, illetve a legnagyobb csalódását.

Fülszöveg:
Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért.
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát.
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?

Szerintem:
Már a sokadik újraolvasás után is az egyik kedvenc regényem A napszemű Pippa Kenn. Minden megvan benne, ami egy tökéletes ifjúsági könyvben jelen van. Van itt szerelem, zombik, menekülés, halál közeli élmény, és ami a legjobb: Pippa, aki egy igazi badass harcos, és Ruben, aki egy szívtipró. A háttérvilág érdekes, az információátadás érdekes. Na jó, befejezem az áradozást róla, inkább olvassa el mindenki.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…

Szerintem:
Imádom Colleen Hoovert, de sajnos ez a könyv reménytelenül nem jött be. Voltak benne kellemes részek, viszont sajnos több a negatív élményem, mint a pozitív. A karakterek közül csak egyet ismertem meg igazán, ami nekem kevés, a cselekmény sok helyen kitalálható volt, ami szintén nem vetett jó fényt arra, hogy imádjam a regényt.
Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése