2019-11-08

Novemberi TBR – avagy ezeket tervezem olvasni a hónapban | 2019

Sziasztok!
Jön a bekuckózós időszak, ezért abban bízom, hogy több időm lesz olvasni. Viszont erre a hónapra is csak 4 könyv elolvasását tűztem ki.
https://moly.hu/konyvek/kemese-fanni-a-napszemu-pippa-kennPippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért.
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát.
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?

Elöljáróban:
A Mini-Könyvklub közös könyve, amit most harmadik alkalommal fogok újraolvasni. Hatalmas kedvencem, viszont 3 évvel ezelőtt olvastam újra, így kíváncsian várom, hogy ugyanazt tudja e nyújtani mint az első és második alkalommal.

https://moly.hu/konyvek/meszoly-agnes-molnar-t-eszter-az-emberek-orszaga
Föld, 2646.
Kalaallit Nunaat – az Emberek Országa, a kultúra utolsó menedéke a Harmadik Háború és a klímaváltozás miatt lakhatatlanná vált bolygón.
A Heim – az iskola, ahová csak a legjobbak juthatnak be: Kalaallit Nunaat leendő vezetői, akik biztosítják az emberiség fennmaradását.
Umia – egy lány, aki a kiválasztottak között is a legtehetségesebb.
Nanouk – egy fiú, aki egy visszatérő álom miatt nem lelhet otthonra az iskola falai között.
Ez az álom előbb csak a két fiatal világát forgatja ki a sarkaiból, de később már az egész bolygó hatalmi egyensúlyát veszélyezteti. Umiának és Nanouknak döntenie kell, pedig az sem világos, hogy saját maguk alakítják-e sorsukat, vagy nagyhatalmi játszmák feláldozható szereplői csupán.
Elképzelhető-e lázadás a legigazságosabb társadalomban? Van-e értelme az összetartozásnak és a szerelemnek ott, ahol a napfény és a víz halálos veszélyt jelent még a legerősebbek számára is?

Elöljáróban:
Októberben kezdtem el a könyv olvasását, de novemberben fogom befejezni, azért is vettem ehhez a TBR-hez. Amit eddig olvastam belőle, az nagyon tetszik. A remek világfelépítés, a konfliktus mind-mind úgy lett összerakva, ahogy egy tisztességes disztópiát össze kell rakni. Aztán csak bízom benne, hogy a végére is ez lesz a véleményem.

https://moly.hu/konyvek/bella-mackie-fuss-tovabb
Briliáns szerelmes levél a futáshoz, ami segített leküzdeni a szorongást

Bella Mackie a válását követően valódi mélypontra jutott, és a válságos élethelyzet közepén szembe kellett néznie a bénító erejű szorongásos depresszióval is. Eleinte ahhoz is alig volt ereje, hogy felkeljen a díványról; ám egy nap olyasmire szánta el magát, amiről sosem gondolta volna, hogy önerejéből valaha is megteszi. Felvette az edzőcipőjét, és kiment futni. Az első kísérlet elég rövidre sikeredett, de legnagyobb meglepetésére másnap is odakint találta magát. Eleinte ösztönösen, majd egyre tudatosabban a napi sporttevékenységgel kezdte gyógyítani sérült lelkét és szellemét.
A Fuss tovább! kendőzetlenül őszinte és szellemes memoár a gyógyulás felé vezető útról, amely betekintést nyújt abba is, milyen együtt élni a mentális betegséggel, illetve felvenni vele a harcot. A szerző orvosok, pszichológusok, sportemberek és barátok segítségével gyűjtötte össze azokat az inspiráló történeteket, kutatási eredményeket és ötleteket, amelyek őt magát is rávezették a felismerésre: olykor a testmozgás a legjobb orvosság. A kedves, mozgalmas és motiváló erejű könyv arra bátorítja olvasóját, hogy „fusson tovább", át a problémákon, és a mozgás segítségével terelje helyes mederbe az életét.

Elöljáróban:
Nyáron ismét a futás szerelmese lettem, ezért is keltette fel az érdeklődésem ez a könyv. Tudom, hogy milyen szabadságot tud adni egy a futás, anélkül, hogy szorongó típus lennék, és kíváncsi vagyok, hogy egy szorongó ember hogyan talált rá pont a futásra. És persze titokban abban is reménykedem, hogy erőt tudok meríteni a téli futáshoz ebből a könyvből.

https://moly.hu/konyvek/nyary-luca-vigyazat-torekeny
A boldogságon nincsen lejárati dátum?

Zsófi tizenhat éves, a legjobb barátja a fülhallgatója, az érzelmek kikészítik és fogalma sincsen hogyan tovább. Az anyja halála óta hibás puzzle darabként tengődik, élete egy véget nem érő lejtő. Zsófi retteg attól, hogy mi várja az alján, éppen ezért úgy dönt, hogy nem is akarja megtudni és helyette inkább az életből kivezető utat választja. Ehhez azonban még el kell intéznie valamit: meg akarja magyarázni a húgának, hogy miért teszi ezt. Zsófi összeszedi életének minden olyan eseményét, amely ehhez a naphoz vezetett; félrecsúszott estéket, kísértő emlékeket és kisiklott barátságokat. Vajon törvényszerű egy ekkora tragédia után az összeroppanás, vagy elcsíphetők azok a pillanatok, amikor még van választás? A keserédes és realisztikusan durva jelentekben bővelkedő regény ezekre is választ keres.

Nyáry Luca első könyve kendőzetlenül mutatja be a depresszió legkeményebb arcait is. A Vigyázat, törékeny! nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt. Rólad – Neked.

Elöljáróban:
Nyáry Luca könyve már akkor felkeltette a figyelmem, mikor a Menő Könyvek elkezdte promotálni. Szeretem az ifjúsági könyveket, amikben nem csak könnyed románcok vannak, hanem komoly témák. Ez a könyv pedig pont ezt ígéri, ezért is várom annyira az olvasását.
Mind a 4 könyvhöz nagy reményeket fűzök, ezért arra készülök, hogy csupa 5 csillagos értékelésekkel érkezem a hónapban.
Ti miket terveztek olvasni a hónapban?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése