2018-10-03

Top5Wednesday – Mágiarendszerek


Sziasztok!
Ha szerda, akkor érkezik a szerdai top 5 rovat. Szegény rovatot szeptemberben eléggé elhanyagoltam, pedig imádom a témákat. Most is egy nagyon szuper topikot jár körbe a Top 5 Wednesday, ez pedig a kedvenc mágiarendszerek. Igen stílusos havi kezdés, hiszen az október általában a Halloween hónapja. A téma pedig nagyon megmozgatta a fantáziám, sokat kellett gondolkodnom rajta, hogy abból a sok mágikus világból, amikről olvastam, mely érdemli, hogy a top 5 listába kerüljön. Aztán szerencsére összeállt, hát lássuk!
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Nemrég olvastam ezt a remekművet, aminek még elléggé a hatása alatt állok, mert zseniális! Így nem maradhat ki az Egy sötétebb mágia mágiája, ami a vérből ered és nem minden embernek adatik meg, hogy használni… pontosabban, nem mindenki tudja úgy használni, mint Kell, a regény egyik fő karaktere.

Annak ellenére, hogy a könyv nem tetszett, mert sajnos nagyon elment a romantikus szál felé (kár érte), a világ és a mágia eredete nagyon jól van kitalálva. Primoriában 4 királyság található, ezek alapján nyilvánul meg az emberekben a mágia. De nem úgy, ahogy azt az Olvasó gondolja, hanem egy kis csavarral.

Érdekes a mágia Iloa Andrews Pusztító mágia című könyvében. Csak úgy ki és be lehet kapcsolni, és néha eléggé hoppon maradnak az emberek a váltás idejére. Kate, a drága főhősnő ezért nem bízza szerencséjét a véletlenre és a mágiáját, ami a vérében csordogál megspékeli egy vagány karddal, amit bármikor elő tud kapni, ha nem használható a mágia.

Imádom a vudut, a fekete mágiát, ebben a könyvben pedig kap belőle az ember. A legjobban viszont a világok közötti utazás tetszik.

Ugye nem gondoltátok, hogy kihagyom ezt a sorozatot ebből a listából? Már jó sokat áradoztam erről a könyvről, ám eddig szerintem a mágiáról nem nagyon esett szó. A legjobban a Vörös papnők mágiája tetszik, (bár sokak szerint nem valódi), erre nem tudok indokot, valahogy mélyen legbelül érzem, hogy azt érzem magamhoz a legközelebb. Meg persze meg kell említeni a Háromszemű Hollót is, ami egy különös jelenség, de annál érdekesebb.

Jövő héten (tényleg fogom hozni) a kedvenc gonosz karaktereimet szedem össze.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése