2018-10-08

Havi ajánló – Boszorkányos könyvek


Sziasztok!
A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam, akárcsak a Top5Wednesdayt.
Az októberi topikban a boszorkányos könyvek kapják a főszerepet. Szerintem ezt nem kell magyarázni, mert a neve eléggé beszédes, de aki nem sejtené: olyan kedvenc könyveket mutatok be, amikben boszorkányok szerepelnek. Van bőven ilyen könyv, úgyhogy nem is húzom tovább senki idejét, lássuk is a listát!
Rögtön az első helyen egy egész sorozat szerepel. Egyszerűen imádom a Jók és Rosszak Iskoláját, a világot, a karaktereket és mindent, ami ezzel a sorozattal együtt jár: a Galádok, a véres jelenetek… na jó, nem ajnározom tovább, inkább olvassátok el. Nem fogtok benne csalódni!

Sarkan egy házsártos, magának való varázsló, akinek hatalmas ereje van, Agnyeska pedig igazi kétbalkezes, akiből első ránézésre soha nem lesz a Rengeteg elleni harcos. A két boszi pedig tökéletes párost alkot, extraként pedig a történet is nagyszerű.

Nem kifejezetten boszorkányokról szól, viszont van benne egy Thomas, akinek van némi köze a varázsláshoz. A nagyapja viszont benne van az iparban, van is egy vagány kis „ócskás” boltja, ahol mindenféle tuti cókmókot lehet beszerezni különféle szertartásokhoz, ami fontos szerepet kap a cselekményben. A történet egyébként igencsak jó, ezért is került bele a válogatásba.

Ha megkérdezi bárki, hogy mi a véleményem erről a könyvről, mindig azt válaszolom, hogy a Harry Potter és Narnia különös szerelme, mégis imádom. A cím tökéletes, hiszen varázslókról szól a történet, úgyhogy tökéletes a havi ajánlóba.

Szokásomhoz híven most is került egy kakukktojás a válogatásba. A különc varázslóban nem csupán igazi varázslók bukkannak fel, hanem nagyon aranyos és bátor szemfényvesztők. Nem csupán gyerekeknek ajánlom, mert felnőttként is nagyon élvezhető a gézengazok kalandjai.
Bízom benne, hogy október alkalmával kezeitek közé kapjátok valamelyik boszorkányosan jó könyvet, hiszen ezért ajánlottam őket.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése