2018-07-25

Top5Wednesday – Utazós kötetek


Sziasztok!
Ha szerda, akkor érkezik a szerdai top 5 rovat. A mai téma olyan könyvek, amikben megjelenik az utazáshoz kötődik, ha már itt van a nyár. Hivatalosan road trip könyveket kell összeszedni, vagyis autós/buszos/járműves kirándulásokat, de egy csöppet csalni fogok. Nem is árulok el erről többet, jöjjön a lista.

A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Finch és Violet az iskolában kapnak egy utazós felafatot, méghozzá, hogy fedezzék fel az államukban található legszebb helyeket. Ez elég utazós, igaz? De van benne egy kis csavar is. Nem csak az államukat fedezik fel, hanem egymást és saját magukat is. Egyszerűen zseniális! Bővebben >ITT<.

Ebben a regényben is inkább a saját magunk megismerése, a boldogságunk felismerése sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint a fizikai utazás. Bár fizikailag is van benne utazós rész, aminek köszönhetően Erdélybe látogathat el az Olvasó. Véleményem >ITT< olvasható.

Kihagyhatatlan a listáról az a könyv, amiben a kedvenc városom: London jelenik meg. Egy éjszaka alatt majdnem egész Londont bejárja a regány főhős, Sunny, ezzel is bemutatva az Olvasó számára eme remek könyvet. >ITT< elolvasható a véleményem a könyvről.

Na, ez a könyv egy tipikus road trip regény. A két főhős folyamatosan úton van, hogy megtalálja a Tudás könyvét. Az utazás közben elég sok helyen megfordulnak, például egy régen elhagyott templomban, a  tipikus hotelben és még a benzinkúton is képesek bajba keveredni. Igazi kikapcsolódós, szórakoztató, nyári élményt nyújtó regény. Bővebben >ITT< olvasható a véleményem.

És a végére hagytam azt a könyvet, ami számomra a legjobban testesíti meg a hamisítatlan utazós könyveket. Több országon átívelő hajsza a Négy Lovas nyomába, hogy megszerezzék a kulcsokat, és végül a Lámpást. A könyv segítségével eljuthat az Olvasó Törökországba, Haitira, Miamiba és Ausztráliába is. Ezért is kapta meg a best of road trip könyv címét ebben a felsorolásban. Ha kíváncsiak vagytok a könyvre, >ITT< elolvasható a véleményem.

Jövő héten már augusztus, a témák még nincsenek kint, így nem tudok semmilyen előrejelzést mondani, hogy mivel fogok készülni. Ezért csak annyit mondok, hogy:
Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról származnak. A fejléckép saját készítésű.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése