2018-07-06

Steampunk Book Tag



Sziasztok!
Lassan a végére ér a Nyári Book Tag Hét. A mai napot a gőzgépek uralják, mert a Steampunk Könyves Kérdéssorra adom meg a válaszaim.
Hikari hívott ki valamikor réges régen erre a tagre, úgyhogy ideje volt már kitöltenem. Hikari válaszait >ITT< elolvashatjátok.

Gőzgép – Egy steampunk “találmány”, aminek szívesen hasznát vennéd a való életben is

A Mesterkulcsot (Vivien Holloway: Mesterkulcs; értékelésem) szívesen elfogadnám kényelmi szempontból. Viszonylag nagy házban lakunk, sok fallal, ahol sokkal könnyebb lenne a közlekedés, ha a falakon csak átlibbennék.

Űrhajó – Egy hely, ahová szívesen elutaznál, kedvenc világfelépítésed

Még mindig Westeros (George R. R. Martin: A Tűz és Jég dal sorozat) a kedvencem, nehéz a nyomába érni. Igaz, hogy nem élném túl már az első napot sem, na jó, talán Braavosban vagy a délebbi vidékeken remekül ellenék békeidőben. Kár, hogy Westeroson ritkán van béke.

Kiborg – Kedvenc, nem teljesen emberi szereplőd

Vajon Art3mis (Ernest Cline: Ready Player One) ér ide? Ő nem teljesen ember, mert egy virtuális világban élő karakter. Igazán vagány egy nőszemély, aki jól megmutatja a fiúknak, hogy egy lány is tud kemény lenni, ha a szükség úgy kívánja.
Ha nem ér, akkor Gok (Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára; értékelésem). Mivel a Pokol uráról beszélünk, így nem lehet rá mondani, hogy ember, annak ellenére, hogy emberi alakja van. Gok egy zongorista, aki úgy csinál, mintha semmi nem érdekelné csak az, hogy begyűjtse a lelkeket. A humora pedig zseniális! Főleg ha ott van vele Rio is, na, akkor az biztos, hogy csak úgy repkednek a viccek.

Időgép – Ha neked kéne steampunk regényt írnod, mennyivel mennél távolabb az időben?

2189-as évekig mennék el, mert az olyan szép kerek szám.

Harci robotok – Kedvenc akciójeleneted, mely nem szokványos keretek között zajlott

Naomi Novik: Rengeteg (értékelésem) könyvében egy erdő ellen kell küzdeni. Szerintem ez nem éppen egy szokványos dolog, főleg, ha az az erdő velejéig gonosz és mindenféle nem normális lény támad az emberre.

Bajtárs – Melyik (nem steampunk) szereplőt tudnád elképzelni egy steampunk regény karaktereként és mi lenne a szerepe?

Aoibheann Kanet (A. M. Aranth: Oculus), a lila tornádót. A szerepe egyszerű lenne: a legjobb barátnő, akire bármikor számíthatok, még akkor is, ha a legnagyobb zűrbe keveredem, mondjuk a Mesterkulcsom miatt.

Fogaskerék – Személyek, akiket meghívsz ennek a TAG-nek a kitöltésére
⚙ Vicky (Three Point of View)
⚙ Dóri (M&G blog)
⚙ és bárki, akinek kedve van forrásmegjelöléssel

Holnapra még egy book tag lesz, és végére is értünk a Nyári Book Tag Hétnek. Ez nem azt jelenti, hogy őszig nem lesz újabb kérdéssor, hanem, hogy nem lesz olyan rendszeres, mint ebben az egy hétben. Köszönöm a figyelmet, bízom benne, hogy jól szórakoztatok olvasás közben.
A képek a moly.hu oldalról és a Pinterest táblámról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése