2018-07-02

Nyári olvasmánytervek book tag


Sziasztok!
Emlékeztek még a június elején bejelentett Nyári Book Tag hétre? Nem? Nem baj, én emlékszem, és mivel megígértem ezért most le is zavarom…így egy hónappal a bejelentést követően.
A Book Tag hetet egy nyári könyves kérdősorral nyitom meg, amit AniTiger oldalán találtam, és nagyon megtetszett. Az ő kitöltését >ITT< tudjátok megnézni. A book taget Evelin, a Pergamenre hányt szavak bloggere alkotott meg, az ő kitöltését >ITT< olvashatjátok el.
Annak ellenére, hogy a tag neve nyári olvasmánytervek, én nem olyan könyveket szedek össze, miket el szeretnék olvasni, hanem olyanokat, amik az adott ponthoz eszembe jut.

Akiket pedig kihívok, hogy válaszolják meg a kérdéseket:
 Gothic (Goodbye Agony)
 Dorka (Berries and Books)

Tengerpart – avagy egy könyv, amiből sugárzik a forróság
Nem ismerem a könyvet, csupán a Moly keresőjébe beírtam az aszály szót, mert ez volt az első szó, amit a forrósághoz tudtam kapcsolni. Az pedig csupán mázli, hogy épp ezt a könyvet dobta ki a kereső. De lehet, hogy AniTiger válasza beleégett a tudatomba, azért döntöttem emelett a könyv mellett.

Sátorozás – avagy egy könyv, amivel sötét éjszakákat vészelhetsz át
Egy magyar író könyve mindig képes kikapcsolni, főleg egy olyan, amit már ezer meg egy éve sorra szeretnék keríteni.

Strand és napozás – avagy egy könyv, aminek a borítója passzol a színes nyárhoz
Annyiszor jött már velem szembe ez a könyv, hogy beleégett a retinámba a borító. Viszont az tagadhatatlan, hogy ennél nyáribb nem is lehetne egy borító.

Szieszta – avagy egy könyv, ami kikapcsol a nyári hőségben
Mikor kint tombol a hőség, kinek van kedve egy füllesztő erotikus regényt olvasni? Ezért nincs is jobb, mint egy jó kis karácsonyi olvasmány. >ITT< elolvashatod a véleményem róla.

Szórakozás – avagy egy könyv, ami vidám perceket ígér
Több ilyen könyvet is néztem ki a megjelenések között, de ők ketten nyerték el legjobban a tetszésem. A borítójuk könnyed, vidám, a műfaj chick lit, ami szintén vidám perceket szokott ígérni.

Csónakázás – avagy egy könyv, amihez csend és nyugalom kell
Az értékelések alapján egy erős társadalomkritika fogalmazódik meg a könyvben, amihez extra figyelem, nyugalom és csend szükséges. Hamarosan sorra is kerítem, mert már kezd csömöröm lenni a limonádé könyvekből, ez pedig tuti, hogy nem az.

Jegeskávé és jégkrém – avagy egy dermesztő történet
A borító igazán dermesztő, szóval valami télen játszódó, vacogós történetre is számítok.

Fesztivál – avagy egy pörgős, gyorsan kivégezhető történet
Nekem nagyon tetszett, és gyorsan is végeztem vele. Néha kissé különös a humora az írónőnek, de nekem az is bejött.

Nyári zápor – avagy egy könyv, amivel szívesen bekuckóznál a lakásba
Imádom a sorozat első két részét, és annak ellenére, hogy majd’ 1000 oldalas a 3. része, mégis úgy érzem, hogy jól fogok szórakozni olcasás közben, miközben odakint sír az idő.

Túra – avagy egy könyv, ami el fog fárasztani, mire a végére érsz
Jóóó hosszú és elég elmebeteg könyv ahhoz, hogy a végére érve azt mondjam, hogy végem van tőle. De azért bízom benne, hogy ezt jó értelemben fogom állítani.

Ahogy a bevezetőben is írtam, a hetet a book tageknek fogom szentelni, ezért holnap is érkezem ezzel. Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról és a Pinterest oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése