2018-07-29

Mesesarok – július | 2018


Sziasztok!
Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, amik a fiúknak nagyon tetszett.
Júniusban ismét sok könyv került terítékre, amiknek a fiúk nagyon örültek. Sok-sok Geronimo Stiltont olvastunk, nagyjából ebből fog állni a lista, ezen ne lepődjetek meg.

Fülszöveg:
Egy titokzatos, névtelen múmia bolyong a Rágcsáliai Ókortörténeti Múzeum termeiben, és elijeszt minden látogatót. Vajon mi a szándéka? Milyen titkot őriz? Hier O'Glif professzor segítségével, valamint Benjamin és kis barátnője, Pandora közreműködésével sikerül lerántanunk a leplet a titokról!

Véleményünk:
Ismét visszatértük a Geronimo kötetekhez… hurrá, akarom mondani, a fiúk nagy örömére. Ez a rész nagyon nagy kedvencük lett, mert sok mindent megtudtak az egyiptomiakról. Ráadásul a történet végén van egy kis útmutató, ami alapján nagyon szuper múmia-partit lehet szervezni. Azóta folyamatosan múmia formájú girlandot gyártunk, szkarabeusz alakú függönydíszeket, sőt még a múmia-táncot is lassan megtanuljuk. Szóval ha valaki olyan mesét keres a gyermekének, amiben kap egy kis információt Egyiptomról a végén egy kis kreatívkodással, akkor ezt meleg szívvel ajánlom.


Fülszöveg:
Egy nyugodt, dolgos nap várt rám… ám ahogy a Rágcsáló Hírek szerkesztősége felé igyekeztem, feltűnt, hogy egy sötét szemüveges pacák, akarom mondani, pocok követ engem… furcsa! Egész nap az irodám előtt ácsorgott… furcsa! Amikor este eljöttem a szerkesztőségből, hazáig követett… furcsa! Vajon ki lehet a sötét szemüveges pacák, vagyis pocok?

Véleményünk:
A fiúk olvasás után ügynökök szerettek volna lenni, mert hogy az milyen király. A jó öreg Geronimo ismét hozza a formáját, folyamatosan bénázik, közben mindentől fél, és belekeveredik egy olyan kalamajkába, amit a háta közepére kíván. A gyerekek  mégis imádták és ez itt a lényeg.

Fülszöveg:
Voltatok már valaha Egér-szigeten? Ez az igen furcsa sziget Egérbenemjárta-óceán kellős közepén helyezkedik el, és az alakja jókora sajtszeletre emlékeztet. Ezen a szigeten a természet különleges védelmet élvez, és a rágcsálók boldogan élnek…
Geronimo Stilton!
Kalandjaim Rágcsália. Itt lakom én, Geronimo Stilton!
Kalandjaim Rágcsáliában játszódnak. Igaz történetek ezek, velem estek meg, vagy ne legyen a nevem Geronimo Stilton!
Vicces, furcsa és egy kicsit talán hihetetlen kalandok, de ígérem, hogy egytől egyig mulatságosak… Nem hisztek nekem? Hát rajta! Olvassatok el egyet!
Geronimo Stilton
Rágcsáliában született (Egér-szigeten). Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímiájából és összehasonlító ősegéri filozófiából írta.
Húsz éve a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, ez Rágcsália legolvasottabb napilapja.
Az eltűnt kincs rejtélye című írásáért Ráglitzer-díjat kapott, s 2001-ben elnyerte Az év embere kitüntetéssel járó Andersen-díjat is. 2002-ben egyik kötetét az év legjobb elektronikus gyermekkönyvének választották, s az eBook Award 2002 Díjjal jutalmazták.
Geronimo Stilton szabadidejében XVIII. századi antik sajthéjdarabkákat gyűjt, golfozik, és természetesen történeteket mesél kedvenc unokaöccsének, Benjaminnak…

Véleményünk:
Ennek a kötetnek az elején egy rejtély tárul az ifjú olvasók elé, majd a végén kibogozásra kerül. A fiúk végignevették, mert Geronimo ismét megmutatja legjobb formáját. Ami viszont jó pont, hogy a gyerekek megismerkedhetnek a rejtélyek megfejtésével, mert Nosztregerusz hagyott egyet a számukra is. Jó kis móka lehet megfejteni, felolvasni kissé nehezebb volt.

Fülszöveg:
Bercinek elege van már abból, hogy a 3/a mindig veszít fociban a 4/b ellen. Nagyon reméli, hogy a sportnapon végre fordul a kocka. De még a legjobb edző sem tehet semmit, ha a csapat tagjai folyton veszekednek. Ahogy ezt Bercitől megszoktuk, most is sikerül megtalálnia a megoldást: a tökéletes kabalát, akinek nagy szerepe van abban, hogy a csapat végre összekapja magát, sőt, még talán a meccset is megnyeri!

Véleményünk:
A végére pedig egy focis történettel zárom a listát. A fülszöveg nagyszerűen leírja a könyv cselekményét. A könyv teljesen gyerekbarát: nagyméretű betűk, szép illusztrációk, tanulságos történet. A kitartás nagy szerepet kap, aminek természetesen meg is lesz az eredménye. Olvasni tanuló, sportimádó gyerekeknek bátran ajánlom olvasásra.

Bánatomra egy könyv nem kerül fel a listára, ami szerintem megérdemelte volna. Ez pedig Lucy Hawking – Stephen Hawking: George és az ősrobbanás. Gyerekbarát módon ismerteti meg az univerzumot, sajnos mégsem nyűgözte le a fiaim. Azért én mégis ajánlom, nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is.
Ennyi lett volna a havi meseválogatás, bízom benne, hogy tudtam olyan mutatni, ami felkelti a gyerekes szülők figyelmét.
A képek a Pinterest táblámról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése