2017-11-01

Első blogszülinap


Sziasztok!
Most gondolom, azt várjátok, hogy merre van a nyereményjáték, mert ha én megnyitok egy ilyen bejegyzést azt keresem rögtön. Sajnos el kell, hogy szomorítsalak, mert ez most olyan örömködös köszönő bejegyzés lesz, a nyereményjáték később kerül kiírásra. Annyit mondok, hogy szerintem szuper nyereményeket lehet nyerni.
Régi és a mostani kinézet
Mikor elindultam, egy évvel ezelőtt úgy voltam vele, hogy meglátom mi lesz belőle, hobbinak tökéletes lesz. Nem volt bennem félelemérzés, hiszen főként magam miatt indítottam el, az már csak hab volt a tortán, hogy másokat érdekel. Számomra ez a blogolás egy projektnek indult, mert mindenkitől azt hallom, hogy nem viszek végig semmit, és ezzel akartam megmutatni nekik, hogy van olyan dolog, amire nem unok rá félúton, hanem kitartóan csinálom. Nem mondom, hogy könnyű volt, mert voltak olyan napok, mikor nem tudtam, hogy mit írjak, azt pedig semmiképp nem akartam, hogy a semmiről írjak. Úgyhogy azokon a napokon inkább nem is írtam. Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban ráéreztem az ízére, és már szinte minden napra volt valami dolog, amit meg tudtam osztani veletek. Most pedig itt vagyok, egy évvel később, és még mindig csinálom.
Na, ennyit magamról, most jöjjenek a tények. Egy év alatt 318 bejegyzést írtam és osztottam meg veletek. Ebből 72 értékelés, 47 book tag, 25 interjú és 7 állandó rovat született. A többi pedig amolyan sallang, ami az egyéb kategóriába sorolható: olvasási maratonok, nem könyves tagek, tematikus könyvajánlók.
A legnépszerűbb bejegyzések a Kvíz Keddek és azok, amik a Harry Potterrel hozható kapcsolatba. Mikor elindítottam a Kvíz Kedd rovatot nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy sikert aratok vele. Viszont nagyon örülök neki, hogy így bejött nektek!
Az 5 legnépszerűbb bejegyzés pedig ők voltak:
Az könyvértékelések és az állandó rovatok mellett megjelent az egyik kedvenc olvasós eseményem, a Mini-Könyvklub, amit Vegazus vezet. A Könyvklub által sok olyan könyvet olvasok el, amit vagy soha meg sem tettem volna, vagy már egy ideje halogatom. Idén ennek is egy éve, hogy csatlakoztam hozzájuk. A másik kedvenc kezdeményezésem a Projekthét. Ez Virág fejéből pattant ki, és a lényege, hogy más bloggerekkel együtt egy megadott témában hozunk bejegyzéseket. Az első alkalom, mikor csatlakoztam hozzájuk az a Karácsonyi Projekthét volt, majd jött a Valentin-napi, Summer Forever, és a legutóbbi a Music Projekt. Már alig várom, hogy újra összeszedje a bandát, és belevágjunk egy következő projektbe.
A blogolás által ismerkedtem meg Rétával, akivel nagyon jó kapcsolatba kerültünk. Sok dolog az ő blogjáról vándorolt át hozzám, mert nagyon szuper dolgokat talál, amit meghonosít. Ilyen a Top5Wednesday, a Havi ajánló, illetve rengeteg Book Tag is Rétától származik, amit a blogon olvashattok. Úgyhogy mindenképp nézzetek be hozzá is rendszeresen.
Az idő előrehaladtával lett a blognak Facebook oldala, ahol már több, mint 500-an kedveltetek, ami nagyszerű érzés, és hihetetlen, hogy valóban kíváncsiak vagytok arra, hogy mik kavarognak a fejembe. A Facebook oldalon pedig találtok pár mérföldkövet, ami eddig a bloggal történt. Majd jött az Instagram oldal is, ahol rosszabbnál rosszabb képeket teszek közzé, és még így is 281-an követtek. Na, ez valóban hihetetlen, úgyhogy ezt is nagyon köszönöm! A blogra pedig összesen 102 ember iratkozott fel, aminek nagyon hálás vagyok! Ja, és a blognak van Pinterest oldala is, amin a képeket gyűjtöm a blogos bejegyzésekhez.
Ó igen, majdnem kihagytam azt, ami gondolom, sok embert foglalkoztat: a recenziók. Bezony, abból is jut bőven. Az elején én kerestem fel kiadókat, hogy ki is vagyok, és szívesen írnék a könyveikről. A legtöbb esetben pozitív visszajelzést kaptam, de volt negatív is. Ettől nem ijedtem meg, hiszen akkor már volt pár támogatóm, és nem akartam túlzásba esni. Majd volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy sok lesz a recenzió, akkor már frusztrált, hogy időre olvassak és írjak. Ekkora szerencsére már volt pár állandó kiadó, akikkel kapcsolatban voltam. Ilyen volt az Athenaeum Kiadó, Álomgyár Kiadó, Twister Media Kiadó, Fumax Kiadó. Nemrég pedig már a kiadók és az írók keresnek fel azzal, hogy vállalok e recenziót. Nem is kell mondanom, hogy ilyenkor mindig majd kiugrom a bőrömből! Köszönöm szépen az összes kiadónak és írónak, hogy bíznak bennem, és rám merik bízni a könyveiket!
Nem is tudom, hogy mit írhatnék még… talán csak annyit, hogy valóban nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan velem vagytok és olvastok. Már nem csak magam miatt csinálom, hanem értetek. Akinek pedig nagyon hálás vagyok az AniTiger, mert ő mindig velem volt/van a háttérben, mert még mindig nem értek a programozáshoz, HTML-kódokhoz, de rá mindig számíthatok, ha bármi nyavalyám van ezzel kapcsolatban.
Úgy érzem kezd hosszúra nyúlni, így be is fejezném. Aki eddig eljutott annak hatalmas gratuláció, mert most jön a meglepi. A hétvégén érkezik a nyereményjáték, amiről elöljáróban csak annyit árulok el, hogy kettő dolgot nyerhettek. Az egyik nyereményt a Könyvorigami oldal ajánlott fel erre az alkalomra, a másik pedig mi más lenne, mint egy könyv? Mind a kettő nyereményhez jár majd meglepi is.
Forrás

Köszönöm a figyelmet és a bizalmat is, hogy már egy éve velem vagytok! Bírom benne, hogy a továbbiakban is tudok olyat mutatni, ami miatt olvastok.

13 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot és még sokat! :) Csak úgy repülni fognak az évek majd a blogolás mellett. Nekem 8 éves lesz majd ... el sem hiszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem lesz még egy pár ^^ Én is múltkor eszméltem rá, hogy Te már 8 éve a "szakmában vagy". Kemény! Én meg csak 2 éve követlek, így mindig van valami olvasnivaló a blogodon :)

      Törlés
  2. Boldog blogszülinapot!! Gratulálok az eddigi elért eredményeidhez, csak így tovább! Remélem, még sok közös dologban veszünk részt együtt ^^ izgatottan várom a nyereményjátékodat ^^

    <3 köszönöm az említést <3 bízom benne, hogy még nagyon sokáig igen jóban leszünk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, hogy még sok dolgot tudunk együtt csinálni :) és alap, hogy megemlítelek ^^ <3

      Törlés
  3. Drága Dorkaanyum!
    Először is boldog blogszülinapot kívánok!
    Másodsorban pedig imádom az oldalad, főleg a Kvízkeddet, bár ezzel szerintem nem mondtam nagy újdonságot:)
    Még sok-sok blogszülit, és erőt és időt a blogoláshoz.
    Üdv:Mesi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mesim!
      Imádlak, és annyira boldog vagyok, hogy tudom, hogy Te már az elejétől velem voltál és nem untál meg :D <3
      Puszi érte :)

      Törlés
  4. Imádlak, te nő! :) Még sok-sok sikeres blogolós évet kívánok! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^ viszont ez nélküled valóban nem jött volna létre, és ne mis tudom, hogy miként háláljam meg ezt Neked! <3

      Törlés
  5. Boldog blogszületésnapot! <3

    VálaszTörlés
  6. Nagyon-nagyon boldog szülinapot a blognak, drága <3 Kívánom, hogy még jóóóó sokszor ünnepelhesd :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszii drága! ^^ <3 remélem én is, hogy itt leszek egy ideig, és tovább ronthatom a levegőt :D apropó: nagyon várom már ám a következő Projekthetet.... :D

      Törlés
  7. Boldog blogszülinapot kívánunk! Még sok-sok szülinappal. :)
    Bea és Zsófi

    VálaszTörlés