2017-10-02

Music Projekt - Közös tag


Újra itt van a Projetkhét, aminek úgy örülök, mint majom a banánnak… vagy farkának, mindenki eldöntheti melyik változat tetszik neki jobban. Már korábban is voltak ilyen projektek, különböző témákban és mindet imádtam. Most is sokan összegyűltünk vannak új és régi arcok, aminek örülök, mert kell a vérfrissítés, bár a régi bandával sincs bajom, mert imádom őket! A bejegyzés végén pedig meg is tekinthetitek Sol (Könyvvadászok) nagyszerű munkája gyümölcseként a résztvevő blogok listát. Aki pedig összeszedte ismét a kis csapatot erre a közös bloggerkedésre a mi drága Virágunk (Never Let Me Go), akinek hála az égnek kipattant abból az okos buksijából ez az egész ötlet! Itt is üzenném Virág, hogy imádlak érte!
A mostan projekt témája a ZENE. Mikor Virág feldobta ezt az ötletet, nagyon örültem neki, mivel nálunk állandóan szól valami zene, vagy énekelünk ezért szerves része a családi életnek. Ahogy az lenni szokott ismét készült egy közös tag, amiben a legtöbb tag feltett egy kérdést. Nagyon kreatív kis csapat gyűlt össze, így a kérdések is remekek lettek, bár van benne egy-kettő gonosz kérdés, aminél nem tudom melyik ujjam harapjam le. Nem is húzom tovább az időt, jöjjenek a kérdések.

Sol:
Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet?
Igazság szerint ezen sosem gondolkoztam. Nekem valahogy a zene és könyv két külön dolog, két külön hobbi, kivétel, ha olyan könyvet olvasok, amiben jelen van a zene. Így erre most nem igazán tudok válaszolni, bocsi!

Gothic:
Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz?
Te jó isten, én nem vagyok ehhez elég kreatív, de megpróbálom megemberelni magam! Szóóóval… főszereplő legyen, mondjuk Alvin, az Alvin és a mókusok zenekarból nem, nem a mese Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó könyvében (értékelés: ITT), mert tuti, hogy sokkal jobb véget kapott volna, és szénné nevettem volna magam bőgés helyett. Fő gonosznak tökéletes lenne Taylor Switf a legújabb klipjével. Bár nem hallgatom, ezt megnéztem tőle khm, Dancsó videója után kíváncsi lettem rá és mondom wow, mi lett ezzel a nővel? Amiket abban a klipben művel, beleillene a tökéletes fő gonosz szerepébe, C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő könyvben (értékelés: ITT) Irina mellé.

Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet?
Ha horror akkor egyértelműen valamelyik Sklipnot tag jut eszembe, mert a legtöbb klipjük is kész horrorok. Ha romantikus, akkor Sia, a dalaiban is remekül tudja kifejezni az érzéseit, ezért kíváncsi lennék, hogy milyen történetet hozna össze egy könyvben. Ha pedig fantasy, akkor Evanescence vagy Within Temptation. Nem tudom miért ez a két együttes jutott eszembe, talán a klipjeik miatt, ahogy a Sklipnot is.

Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?
Jonathan Davis, a Korn énekesével szívesen elmennék egy könyvesboltba, mert kíváncsi vagyok rá, hogy milyen könyvek érdeklik. Illetve akivel szívesen elmennék egy Korn koncertre, az mondjuk, legyen Anne (Kylie Scott: Play – Futam), mert úgy érzem, hogy nagyon hasonlítunk egymásra és annak ellenére, hogy ott van neki szíve szerelme, aki egy rockisten, tudná értékelni az én kedvencem is.
Réta:
Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?
Először azt hittem, hogy ez mennyire nehéz kérdés lesz, de mégsem. Meg fogtok lepődni a válaszon, de a kedvenc együttesem koncertjére mennék el. Könyvem éppen elég van, ami egy elég meredek kijelentés egy könyvmolytól, de most úgy érzem, hogy e téren nyugodt vagyok. Szóval egy Korn koncertélményt a fent felsorolt élményekkel választom.

Wandamaci:
Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?
Pont így szokott történni, kivétel, ha valami kitalált zenekarról szól a könyv. Mikor Collen Hoover: Slammed sorozatát olvastam folyamatosan hallgattam a benne fellelhető együttest, ami szégyen, de most nem jut eszembe, hogy mi volt az.

Molly:
Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?
Dobos vagy basszeros lennék. Mikor minden ismerősöm bandát alapított, akkor engem a dob vonzott, de sosem került arra sor, hogy neki is álljak megtanulni rajta játszani. Pedig basszus, milyen vagányak a dobos csajok! Én is az akartam lenni, de nem volt elég bátorságom elkezdeni.

Indie és Perpetua:
Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?
Nem múlt idő, hanem teljesen jelen és Mal Eriscon. Már a Lick – Taktusban (értékelés: ITT) is imádtam a csípős nyelve és humora miatt, de a Play – Futam könyvben teljes életnagyságban ismertem meg, nem csak futólag. A másik ilyen zenész szerelmem pedig Maxim a Többek sorozatból (Többek által értékelés: ITT, Többek szerint értékelés: ITT). A legviccesebb pedig az, hogy mind a kettő karakterhez ugyanazt a pasit képzelem el, ha megelevenedne.

Neverhood
Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?
Chester Bennington, a Linkin Park énekese… azaz csak volt énekese. Még mindig szörnyű erre gondolni. A Linkin Park volt számomra a menekülés a tini korom elől, ehhez a bandához vonultam vissza, mikor úgy éreztem, hogy összecsapnak felettem a hullámok. Ez pedig nem csak tini koromban volt így, hanem a mai napig. Igaz az újabb albumaikat már annyira nem csíptem, viszont a régieket imádom és rongyosara hallgattam/hallgatom.

Hikari:
Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?
Nem. Általában minden egyéb szokott szólni olvasás közben csak zene nem. A minden egyéb alatt gondolok itt a gyerekekre, tv-re vagy a szomszédra.

Annie:
Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből)
Ezen kiégtem. Énekesnek Georgina Kincaid (Richelle Mead: A szukkubusz dala) szerintem megfelelne, mert szukkubusz mivoltja miatt elég nagy rajongótábort tudna összecsiholni a bandája köré. Gitárosnak Cal Leandros (Rob Thurman: Éjvilág) és ha elengedi magát a koncerteken, az ördögien fog kinézni. Smaug (J. R. R. Tolkien: A hobbit) megfelelő dobos lenne, mert azok a cinek elég klasszul fénylenek. A basszeros pedig Folt Cipriano lenne, bár róla nem biztos, hogy tudnák az emberek, hogy mi is (Becca Fitzpatrick:Csitt, csitt), így külön extra lenne, hogy mit keres egy normális ember egy ilyen bandában.

Virág:
Melyik dalt választanád életindulódnak / vagy melyik dalszöveg idézetet életed mottójának? :)
„De mikor mozdul a Föld
Az álarc hidd el, a helyén marad.
Csak ne nézz ide,
Mert a szívem szakad!”

Dorka:
Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?
Én egy hormontúltengéses rock bandát tudnék elképzelni, amiben persze a női vonal is képviseltetné magát.
⏩ Énekesnek valami karcos hangú és belevaló nőt tudnék elképzelni, mint mondjuk Pippa Kenn (Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn).
⏩ Dob mögé Malt dobnám be (Kylie Scott: Play – Futam).
⏩ Basszusgitárt Jonah Golden (Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom, értékelés: ITT) kezébe nyomnám, hadd élje ki magát.
⏩ Zongora kíséretet Gok von Montgomeryre (Gabriella Eld: Ikercsavar krónikák, értékelés: ITT és ITT) bíznám.
⏩ Gitározni Scott Pilgrimet (Bryan Lee O'Malley:Scott Pilgrim a világ ellen) kérném fel.
⏩ Végül, de nem utolsó sorban lenne egy szóló gitár, amit pedig Simon Wolfgard (Anne Bishop: Vörös betűkkel, értékelés: ITT) képviselne.

Ha tetszett ez a kis kérdezz-felelek, és van kedvetek kitölteni vigyétek nyugodtan, vagy írjátok meg kommentben a válaszokat.


A képek a moly.hu illetve a Pinterest táblámról származnak.




Kis csapat többi résztvevője:
#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

2 megjegyzés: