2017-10-01

Viszlát Szeptember… Helló Október! | 2017


Az október lesz nálunk az változások hónapja, mert elkezdtek dolgozni. Bizony! Végre beállok a dolgozó emberek világába, igaz, csak 4 órába, de több, mint a semmi.

Szeptemberi összegzés:
Családban a szeptemberben igazából csak az oviba szoktatás volt a legnagyobb kihívás, ami annyira nem volt kihívás, mint gondoltam, szóval ennek nagyon örülök. A másik nagy dolog, ami szeptemberben történt, hogy 9.-án ünnepeltük Férjjel a 9. évünket együtt. 2008-ban kezdünk el járni, akkor még szerintem egyikőnk sem gondolta volna, hogy házasságig és gyerekekig fog fajulni a dolog. De ez történt és nem bánom egyáltalán.
Könyvek és olvasás terén elég gányul zártam a hónapot, annak ellenére, hogy az egész délelőttöt már egyedül töltöm itthon. Akkor lenne időm olvasni, de igazából a házat szoktam rendbe tenni, és ez elveszi az időmet. Szóval inkább ráfogom arra, hogy lusta voltam olvasni, de amit olvastam arról szinte mindről készült vagy készülni fog értékelés. Ja igen, és majd kiment a fejemből! A Molyok&Bloggerek értékeléssorozat is egy egész hónapot felölelő projekt volt, amiben több blogger és moly közreműködésével bemutattuk Julia Lewis Thomson Többek szerint könyvét. A másik nagyobb volumenű értékelés pedig egy közös értékelés Rétával, amit mi nagyon szerettünk írni, és úgy gondoltuk, hogy a jövőben is lesznek ilyenek.
Értékelések:
Julia Lewis Thomson: Többek szerint – vendégírások: ZCsilla, gregsys, NaNa_88,

A blog életében viszont elég pörgősen telt a hónap. Először is véget ért a #TheReadingQuest olvasási kihívás, amit nagyon élveztem, és nagyon szerettem. Remélem a jövőben is fog kitalálni Samatha hasonló kreatív kihívásokat. Amint véget ért a #TheReadingQuest, jött is a következő, aminek imádom a nevét: I suck at Read-a-thon, vagyis Szívok az olvasási maratonokkal kihívás. Ez csak egy 5 napos buli volt, így gyorsan le is ment, éééés sikeresen teljesítettem is! Hurrá! Szeptemberben indult a Mini-Könyvklub is, amiben most vegyes könyveket olvasunk, amiben van klasszikus irodalom, szépirodalom és hasonló csemegék. Lezajlott a blog első saját tematikus hete, annak apropójából, hogy irdatlan mennyiségű book tag gyűlt össze, innen is jött a Book Tag Hét, aminek ötlete Réta fejéből pattant ki. Ezek közben az állandó rovatok szépen érkeztek, bár a Top5Wednesday-ek rendszeresen szerda éjszaka készültek, így épphogy benne voltam a határidőben.
Havi egyéb bejegyzések:

Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Az óvodakezdés igencsak meglátszik, mivel szeptemberben nem sok könyvet vettem, viszont így sem maradtam újak nélkül.

Októberi tervek:
A mai nappal indul egy újabb Projekthét, ami a ZENE jegyében fog telni és október 1-8 között fog lezajlani! Imádom a Projekthetet, és a vele járó jobbnál jobb bejegyzéseket, amiket a többi blogger szokott összehozni, így ezt is nagyon várom, hogy mivel rukkolnak elő a többiek. Én eddig előre láthatólag 3 bejegyzést gondoltam hozni, aztán lehet, hogy több lesz belőle.
Olvasás terén nem leszek nagyravágyó, így csupán pár könyvet tűztem ki célul, mert nem tudom hogy fogom venni az akadályt a munka és a családi élet és teendők között. Elsősorban viszont a megkezdett könyveket szeretném befejezni, mikor pedig azokkal meg vagyok, jöhetnek a többiek.

Fülszöveg:
Szaszkó Gabriella: Maradj velem
David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt.
David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz…
Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik?
Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?

Elöljáróban:
Jobbnál jobb értékelések születtek erről a könyvről, én pedig kíváncsian várom, hogy mit is tartogat. A borító csodaszép, azért is kezdett el érdekelni, és már január óta meg van, így ideje lenne elolvasni.

Fülszöveg:
Oliver Bowden:
Assassin's Creed - Reneszánsz
„BOSSZÚT ÁLLOK MINDAZOKON, KIK ELÁRULTÁK CSALÁDOMAT. NEVEM: EZIO AUDITORE DA FIRENZE. ORGYILKOS VAGYOK…”
Egy bosszúra szomjas fiatalember eposzi méretű küldetésre indul, miután Itália uralkodó dinasztiái elárulták őt. Ám ahhoz, hogy visszaállítsa családja becsületét, és véget vessen hazája romlásának, ki kell tanulnia az orgyilkosok mesterségét.
Miközben a szabadságért és igazságért harcol, Ezio útját olyan kiváló elmék segítik, mint Leonardo da Vinci és Niccolò Machiavelli, akik – mint koruk legbölcsebb gondolkodói – beavatják a túlélés fortélyaiba.
Társai számára Ezio fogja megtestesíteni az erőt, mely elsöpri a régit, és újat hoz a helyébe. Ellenségei szemében pedig fenyegető jelképpé válik, kinek rendeltetése, hogy eltiporja a zsarnokságot, mely Itália népét sanyargatja.
Kezdődjék a hatalom, az összeesküvés és a bosszú örök színjátékának reneszánsz krónikája.
HISZEN AZ IGAZSÁGOT VÉRREL ÍRJÁK.

Elöljáróban:
Az HBO-n nemsokára műsorra tűzik a könyvből készült filmet, ezért érzek késztetést arra, hogy elolvassam. Igaz, hogy kocka voltam, de ez a játék kimaradt az életemből, így fogalmam sincs, hogy mit is várjak a könyvtől. Remélem, hogy csupa izgalmas és szuper dolgokat.

Fülszöveg:
Szilágyi Heléna: Ahol a part szakad
Milyen félemberként nevelkedni és élni egy olyan világban, ami folyton kivet magából? Átélni a kamaszkor egyébként is képlékeny, akadályokkal teli korszakát úgy, hogy mindvégig azt érzed, neked már rég nem itt lenne a helyed? Csak figyeled a többieket, az életteli embereket, míg te úgy érzed, hogy ott állsz, ahol a part szakad.
Írisz ilyen világban él.
Egy ikerpár tagjaként látta meg a napvilágot, de a hatodik szülinapját már egyedül ünnepelte. Elvesztve lelke felét, igyekszik újra kiegészíteni önmagát, próbálkozásai során pedig láthatjuk, hogyan ér véget egy örökre szóló barátság, teljesedik be egy reménytelen szerelem és veri le a láncait egy folyton megfelelni vágyó gyermek.

Elöljáróban:
Helénával együtt dolgozunk a Lendület magazinnál és a Könyvhéten a kezembe nyomta könyvét, mondván, ha van kedvem olvassam el. Én pedig nem tudtam ellenéllni ennek a gyönyörű borítónak, és persze Heléna felajánlásának sem. Úgy érzem, hogy a munka után egy könnyed ifjúsági könyvvel könnyebb lesz kikapcsolnom, ezért is választottam, hogy a hónapban elolvasom. Aztán lehet, hogy nem is lesz olyan könnyed, meglátom.

Fülszöveg:
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Oscar Wilde klasszikus regényének hőse, a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké fiatal és szép maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután az egyik barátja megfesti portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képe örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne.
A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry Wotton befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden nemét és formáját megtapasztalja. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek, mivel nemsokára megtudja, hogy kívánsága teljesült. Legnagyobb csodálkozására ugyanis csak a róla készült kép öregszik. Arca és szeme őrzi az ártatlan ifjú szépségét, a festett arcmás viszont, amelyet gondosan elzárva tart háza egy titkos helyiségében, híven mutatja az idő és a bűn rombolását vonásain.
Ekkor úgy érzi, itt az ideje megváltoztatnia az életét. Hogy teljesen tisztára mossa magát, bűnös múltjának tanúját, a szörnyűséges képet meg akarja semmisíteni…

Elöljáróban:
Mini-Könyvklub közös könyv, és szerencsére fent van a MEK oldalán e-könyvben is. Ennek azért örülök, hogy fel tudom majd olvastatni, és közben tudom a dolgom végezni itthon.

Ennyi lett volna a hónapzárás illetve hónapköszöntés. Ti milyen könyveket terveztek elolvasni?

A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése