2017-10-26

Felnőtt Tartalom Book Tag


Kicsit megkésve a többiekhez képest, de elhoztam az első igazi bejegyzésem a We're Haunting You Together (WHYT) bejegyzésem. Ez egy book tag, amit a Pergamenre hányt szavak blogon láttam, és nagyon megtetszett, úgyhogy el is tettem magamnak erre az időszakra. Most azon gondolkoztok, hogy miként kapcsolódik a felnőtt tartalom a Halloweenhez? Hát így…

1. Melyik volt a legfelkavaróbb könyv, amit olvastál?
Értékelés: ITT
Nagyon sok ilyen könyv volt. Ami a legjobban megmaradt benne, és a mai napig kattogok rajta, az Margaret Atwood: A szolgálólány meséje. Anyaként egy kissé megrázott a dolog, hogy a szülni képes nőket csak arra tartják, hogy tenyészállatok szerepét töltsék be.

2. Melyik könyvben találkoztál olyan jelenettel, hogy olvasata után legszívesebben felkötötted volna magad?
Gonosz leszek, de olyan könyve után értem ez, amik nem adnak semmi pluszt, és csak üres ftázisok sora találhat benne. Ilyen például Jay Asher: Tizenhárom okom volt…

3. Melyik fantasy könyvnek találtad legbetegebbnek a világát?
Suzanne Collins: Az éhezők viadala és minden olyan hasonló könyv, amikben a társadalom úgy jelenik meg, hogy szét vannak szeparálva és úgy kell élni. Az éhezők viadalában a Viadalok csak ráadások.

4. Melyik általad ismert szereplő szenvedett a legtöbbet fizikailag és hogyan?
Értékelés: ITT
Nem szeretnék spoilerezni, hogy kicsoda, csak annyit mondok, hogy a Remények Jordan számára egyik karakteréből csinált a drága írónő egy igazi roncsot. Nem a szívem csücske volt egyébként az illető, de még én is megsajnáltam.

5. Melyik általad ismert szereplőnek zúzták péppé az elméjét és hogyan?
Lena Wallnak, Helena Silence: Ezüsthíd könyvében. Konkrétan annyira meg lett csonkítva az elméje agymosás által, hogy arra sem emlékezett, hogy ki ő valójában, van e családja, mit csinált korábban, szóval tényleg semmire nem emlékezett. Egy ember mindent elvett tőle hála a drogoknak, és a fejben turkálásnak. Ezt pedig szó szerint kell érteni, mert az az ember képes volt beletúrni Lena fejébe.

6. Melyik könyvet ajánlanád az ellenségednek pszichológiai hadviselési manőverként?
Milyen szépen van megfogalmazva ez a kérdés! A válaszom pedig: Josh Malerman: Madarak a dobozban. Az okom: végig érezni a feszültséget, hogy valami van a levegőben, de mégsem derül ki elég ahhoz, hogy meg is tudjon az olvasó valami értelmes információt. Engem ez nagyon kikészített, hogy ennyire nem lehet tudni semmit sem arról az ijesztő dologról, lényekről, amitől az emberek öngyilkosságot követnek el, ha meglátják. Úgyhogy kedves ellenségem, ezt olvasd!

7. Melyik az a szereplő, akivel mintsem hogy találkozzál, inkább egy kiéhezett tengerimalacokkal teli verembe vetnéd magad?
Éjkirály! Bár még nem jutottam el a Tűz és Jég dala sorozatban addig, hogy találkozzam vele, de a tv-sorozatból már ismerem, és nem szeretnék vele személyesen találkozni.

Senkit nem hívnák ki a tagre, akinek megtetszett vigye nyugodtan forrásmegjelölésnek örülnék.
Aki még több borzongásra vágyik, kukkanston be a többiekhez:
Anya olvas (vagyis én)

A kép a moly.hu oldalról származnak. A fejléc saját készítésű, az alapja a Pinterest oldalamról származik.

2 megjegyzés: