2017-01-06

2017-re tervezett tervek


Aha, jó! Bocsi, jobb címet nem tudtam magamból kipréselni, vagyis volt még pár, de ez marad. Hogy mit is takar a cím? Igazából a 2017 – es évre tervezett Molyos kihívásokat, amikkel teletömtem a virtuális naptáramat. Akinek meghoztam a kedvét bármelyik kihíváshoz ne habozzon, csatlakozzon!

Olvasós:
Ahogy tavaly is nagyon sok nehéz kihívásra jelentkeztem, de nem tudtam mindet teljesíteni. Így idén a legtöbbet újra próbálom, hátha most összejön.
20.000 oldal romantika 2017-ben: A kihívás lényege az, hogy elolvasni 2017-ben 20.000 oldalnyi romantikus könyvet! Ami épp kapóra jön, hisz ott van a Mini-Könyvklub, ahol a romantikus, chick lit könyveké a főszerep. Amúgy meg nagyjából az összes általam olvasott könyv besorolható a romantikus műfajba, mert általában található benne szerelem.
20.000 oldal fantasy 2017-ben: majdnem ugyanaz, mint a romantikus, csak itt fantasy könyveket kell olvasni, ugyanúgy 20.000 oldalban. Tavaly is részt vettem egy ilyen kihíváson, akkor majdnem 13.000 oldalt olvastam. Ehhez már nem sok kell, hogy meg legyen a 20.000. Szóval hajrá Dorka!
Könyvbingó 2017: ezt a kihívást őszintén bevallom AniTiger blogján találtam, és megtetszett. Habár a molyok véleménye szerint közepesen nehéz, de majd meglátjuk, hogy mennyire fog sikerülni. A lényege, hogy meg van adva 49 kategória és a bingó szabályainak értelmében ki kell belőle választani 14 darabot. Én egyelőre ezeket céloztam meg, bár lehet változni fog:
¨      1. Egy könyv, amit idén adtak ki először
¨      5. Egy könyv, ami a jövőben játszódik
¨      8. Egy könyv, ami rövidebb 100 oldalnál
¨      12. Egy verseskötet
¨      15. Egy képregény
¨      19. Egy YA/ ifjúsági könyv
¨      22. Egy könyv a komfortzónádon kívül
¨      26. Egy könyv a könyvtárból (ha nem vagy tag, akkor olyan, amit valakitől kölcsönbe kaptál)
¨      29. Egy vicces könyv
¨      33. Egy könyv, ami a kedvenc városodban játszódik
¨      36. Egy kedvenc könyv, amit most újraolvasol
¨      40. Egy télen játszódó könyv
¨      43. Egy ősszel játszódó könyv
¨     47. Egy könyv, ami iskolában játszódik (ált.os /középiskola /egyetem)
Csökkentsd a várólistádat 2017: erről már írtam korábban egy hosszabb bejegyzést, amiről itt olvashattok. Röviden tömören: 12 darab előre leadott könyv elolvasása az év végiéig.
Olvassunk 2017-ben 2016 legmeghatározóbb könyvélményei közül: itt is listáról kell olvasni szám szerint 7 könyvet. Tavaly ez lett meg a legkönnyebben, remélem, ez idén sem változik.
Kedvenceket ajánlva 2017: itt is csupán 7 könyvet kell elolvasni. Először viszont fel kell tenni egy listára 2016 általunk olvasott kedvenc könyveit és csak az után olvashatjuk a többiek által feltett könyvek közül 7 darabot.
2017-es Asszociációs Bingó: mikor megláttamAniTiger Molyos oldalán nem szoktam kutakodni, épp üzenetet írtam neki, mikor feltűnt mennyi kihívása van, rögtön fel is jelentkeztem, mert nagyon megtetszett. Az „asszociációs” része a bingónak azt jelenti, hogy egy-egy képről eszedbe kell jutnia valaminek, amit aztán társítani tudsz egy könyvhöz és arról hozni egy olvasást + értékelést.
Minek az éve lesz 2017?: meg kellett adni, hogy minek az éve lesz ez az éve, itt lehetett műfaj, író, bármi, a lényeg, hogy 25 darab könyvet kell a megadott dolgokhoz elolvasni a kihívás végéig. Én a romantikus és fantasyt választottam, mert idén több ilyen kihíváson is részt veszek, így elég nagy átfedés van a kihívások között.
2017-ben olvass 17 féle könyvet!: 34 darab műfajból 17 darabot kell elolvasni az év végéig. Tavaly próbáltam kiválasztani előre a műfajokat, de év közben máshogy alakultak az olvasásaim, így teljesen borult a polc, szóval idén ezzel nem is próbálkozom.
Megint magyar legyen az igazi!: tavaly rájöttem, hogy imádok magyar könyveket olvasni, mert a mieink is vannak olyan jók, mint a külföldiek. Szóval ezt a kihívást lehetetlen volt kihagynom. Ez alapján, a lista alapján kell az olvasásokat összeválogatni:
¨      8 db kortárs, magyar író könyve
¨      2 db első könyves, magyar szerző könyve
¨      1 magyar író tollából készült sorozat, ami minimum 3 részből áll
¨      1 magyar írós mesekötet
¨      1 verses kötet, magyar író tollából
¨      1 magyar könyv, ami nem elbeszélő történet, hanem bármi más(pszichológiai témájú, tankönyv, album, életmód, nevelés, egészség…)
¨      1 magyar, híres ember önéletrajzi ihletésű könyve
¨      3 db régen élt író könyve

Nem olvasós:
Süssünk, főzzünk valamit 2017-ben is: ezzel már tavaly is szemeztem, de nem éreztem rá kapacitást, így nem jelentkeztem rá. Idén viszont megpróbálom. A lényeg, hogy 12 féle ételt kell elkészíteni megadott témák alapján. Elég viccesen hangzik, de hát a móka kedvéért álltam be a részvevők közé. A témák a következők, amik alapján készülnek majd a finomabbnál, finomabb ételek:
¨      Január: Szigorúan 160 gramm/Hideg téli napokra forró levest
¨      Február: Ráérős reggeli/Tüzes pokol
¨      Március: Süssünk kelt tésztát/Csirkés finomságok
¨      Április: Bulgur/Halak, vadak
¨      Május: A gyerek kedvence/ galuska, nudli, gombóc újra gondolva
¨      Június: Minden, ami cukkini/ Nagyitól tanultam
¨      Július: Kedvenc salátám/Piros gyümölcsök
¨      Augusztus: A kenyér ünnepe/ a legkrémesebb sütemény
¨      Szeptember: Kiadós egytál ételek / Barátkozás a csicseriborsóval
¨      Október: Isteni csülök / Kuglóf minden mennyiségben
¨      November: Almás finomságok/ Főzzünk tésztát

¨      December: Szabad a vásár

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése