2017-01-09

2017 - es évi megjelenések, amit olvasnék (part. 1.)


Idén már nagyon sok kiadó bejelentette legalább fél éves terveit, kiadásait, én pedig szívesen csemegézem az ilyen információk között. Most csak azokat mutatom be, amiket szívesen elolvasnék.  Szerencsére rengeteg van, így idén sem lesz olyan kérdésem, hogy ugyan mit olvassak?!

Menő Könyvek:

Lucinda Gray: Az aranykalitka
Megjelenésének várható időpontja: 2017. február 28.
A könyvről:
Egy történelmi thriller, amiben egy tizenhat éves, elárvult amerikai lány, Katherine hatalmas vagyont és birtokot örököl Angliában. Ám amikor a bátyával Európába költöznek, hogy átvegyék a házat, különös dolgok kezdenek történni. Nem csak gyilkosságokra és hazugságokra derül napfény, hanem felbukkan pár furcsa, de vonzó kérő is és egyre több szó esik egy különös, ijesztő szörnyről, aki a birtok körüli erdőben él. Vajon ki itt az igazi ellenség, és sikerül-e Katherine-nek túlélnie az egyre őrültebb kalandokat? Az 1820-as években játszódó akciódús, érzelmes és fordulatos regényt a Kirkus magazin „pörgős és élvezetes YA-könyvnek nevezte”, a Booklist kritikusa pedig azt írta róla, hogy „egy nagyon egyenes, őszinte regény a felnőtté válásról”.
***
Eredeti borító
Adam Silvera: Inkább boldog
Megjelenésének várható időpontja: A kiadó tervei szerint még a Könyhét előtt jelentkeznek vele!
A könyvről:
Adam Silverát sokan lazán csak "a meleg John Greenn"ek nevezik: de az első sikerkönyvét, a More Happy Than Notot hívták az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában című regény méltó utódjának is. Az MTV.com újságírója figyelmeztet, hogy vigyázzunk, mert egy tipikus metrón bőgős könyv, a Teen Vogue azért int óvva, mert letehetetlen, a Paste Magazinban meg egyenes azt állítják, hogy minden idők egyik legfelforgatóbb, legszebb története. Na akkor most már eláruljuk a sztorit is: a közeli jövőben játszódó könyvben megismerjük a 16 éves Aaront, aki a barátnője és az anyukája támogatásával igyekszik túltenni magát azon, hogy elvesztette az apját. Amikor a csaja pár napra elutazik, a fiú megismerkedik egy nagyon kedves (és persze helyes) sráccal, Thomasszal, akivel egyre több időt töltenek együtt. Aaron rájön, hogy a fiú mellett érzi először azt újra, hogy él benne a remény. A barátságuk mintha kezdene valami mássá alakulni, ami miatt Aaron nagyon megijed és azt kezdi fontolgatni, hogy kitörölteti a vele kapcsolatos emlékeit egy erre szakosodott, forradalmi technológiával operáló intézménynél. Képes lenne heteróvá változtatni magát, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy le kell mondania a váratlan boldogságról...
*** 
Eredeti borító
Morgan Rhodes: Széthulló birodalmak (Széthulló birodalmak 1.)
Megjelenésének várható időpontja: 2017. április 30.
A könyvről:
Nem szeretjük az ilyen hangzatos, hatásvadász hasonlatokat, de Rhodes high fantasy-sorozatát tényleg a Trónok harca tini verziójának nevezik. Egyébként pedig joggal: a képzeletbeli világban játszódó, nagyívű sztori négy főhőse ugyanis legalább olyan izgalmas, mint a Starkok, Targaryenek és a Lannisterek, a cselekmény ugyanolyan feszes, csavaros és ja, elég sok vér is folyik. Három szomszédos királyság négy kamaszkorú lakójának történetét követhetjük nyomon: az egyik a szegény, elnyomott Paelsiában él, és miután meggyilkolták a bátyát Auranos királyi udvarának tagjai, bosszút esküszik. Cleo Auranos hercegnője, a trónörökös húga, aki megszökik a palotából, hogy felkeressen egy varázslónőt, aki reményei szerint rendet tudna tenni a királyságban. Lucia egy gyönyörű, fiatal lány, a királyi család tagja a rideg és vallásos országban, Limerosban, és legnagyobb meglepetésére felfedezi, hogy különleges képességei vannak: képes például lángokba borítani olyanokat, akikre haragszik. És itt van a bátyja, a tizennyolc éves Magnus, aki az egész világ elől próbálja elrejteni, hogy szerelmes a saját testvérébe, miközben készül arra, hogy átvegye az trónt kegyetlen és igazságtalan apja után. Persze a mellékszerelők is nagyon izgalmasak, de nem sorolnánk fel a nyolcszáz-hetvenhatot, elég annyit tudni egyelőre, hogy lesz itt kaland, szerelem, ármány és rengeteg, rengeteg meglepő (=durva) fordulat!
*** 
Eredeti borító
E. K. Johnston: Ezer éjszaka (Ezer éjszaka 1.)
Megjelenésének várható időpontja: Nyáron már, reméli a kiadó, hogy minden könyvesboltban ott lesz!
A könyvről:
Egy varázslatos meseátirat egy kőkemény főhőscsajjal és egy hátborzongató, baljós szerelmi történettel, amit részben az Ezeregyéjszaka meséi ihlettek. E. K. Johnston regénye már most igazi kultkönyv, ami tavaly elnyerte az Év Legjobb Könyve díjat a Kirkustól, és bár még az eredményt nem tudjuk, de jelölték a 2017-es Carnegie-medálra is, ami az egyik legnívósabb irodalmi díj a világon. Egy átlagos arab lányról szól a történet, akit több száz másik névtelen (szó szerint: ebben a könyvben csak a pasiknak van neve!) nőtársával együtt elragad palotájába a zsarnok, gyilkos uralkodó. Ő viszont nem hajlandó kiszolgálni a rendszert: a falujukban ragadt húgával együtt úgy döntenek, mindent megtesznek, hogy megdöntsék a hatalmat. A gond csak az, hogy a palotában a lány rájön, hogy nem is az uralkodó jelenti itt a legnagyobb veszélyt...

Művelt Nép könyvkiadó:

J. L. Perry: Rohadék
Megjelenésének várható időpontja: 2017. április 25.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A világhírű bestseller. Egy szívfájdítóan gyönyörű love sztori.

A nevem Carter Reynolds. Rohadéknak születtem, és rohadékként fogok meghalni. Erre fiatalon jöttem rá, és nem változtathat rajta senki és semmi. A pusztítás egyirányú ösvényén járok, Isten irgalmazzon annak, aki az utamba kerül. Utálom az életemet. Igazából mindent gyűlölök.
Egészen addig, amíg nem találkozom a szomszéd kölyökkel. Indi-csodabogár-anával. Rögtön ellenszenves. Attól a perctől fogva, amikor először megpillantom, fellobbant bennem valamit. Olyan érzelmeket vált ki belőlem, amelyekről azt hittem, képtelen vagyok érezni. Ez egy kicsit sincs ínyemre. Amikor rám néz azzal a hatalmas, gyönyörű, kísértő zöld szemével, mintha lelátna a lelkem mélyébe. A sikító frászt hozza rám az a lány. Olyan, akár a napfény és a szivárvány az én komor, pusztító világomban. Rosszul vagyok a napfénytől és a szivárványtól.

A nevem Indiana Montgomery. A barátaim Indinek szólítanak. Hat éves koromban elvesztettem anyámat, de csodálatos az életem, és nagyszerűek a barátaim. Apám bőven kárpótol azért, hogy csak egy szülőm van. A kicsi lánya vagyok, a világa közepe. Csodálom őt.
Amikor Carter Reynolds a szomszédba költözik, rosszabbra fordul az életem. Vonzó, rohadtul dögös, de ezzel véget is ér a dicséret. Úgy tűnik, határozottan eltökélte, hogy tönkreteszi az életemet. Durván viselkedik, de amikor a szemébe nézek, nem látok gorombaságot. Sérülést és fájdalmat látok. Elveszettnek tűnik.
Gyűlölnöm kellene azért, ahogy bánik velem, de bármily meglepő, nem gyűlölöm. Legfeljebb sajnálatot érzek iránta. Segíteni akarok neki, hogy megtalálja a békét. A fényt, amelyről tudom, hogy ott rejtőzik valahol a sötét világában, de egyetlen sugarát sem akarja.
Újra és újra figyelmeztetett, hogy maradjak távol tőle, de nem tudok. Valamiért vonzódom hozzá. Mindig rohadékként utal magára. Talán igaz lehet, de számomra inkább egy teljesen félreismert rohadék. Akár tetszik neki, akár nem, én nem adom fel.
 ***
Mel Sherratt: A lányok a szomszédból (Eden Berrisford 1.)
Megjelenésének várható időpontja: 2017. január 25.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy MÁR halott. Egy MÉG nem.

Egy meleg, tavaszi estén öt tini találkozik egy városi parkban. Csak négyen jönnek ki élve.

Fél évvel a tizenöt esztendős Deanna Miller halála után valaki üldözőbe veszi a Stockleigh-i tizenéveseket, és elvetemült támadások sorozata rázza meg a kis közösséget. Deannáért állnak bosszút? Vagy többről van szó?

Eden Berrisford nyomozó versenyt fut az idővel, hogy elkapja a támadások mögött álló aberrált alakot. Ám amikor az unokahúga, Jess Mount tűnik el, személyessé válik számára az ügy…

Az emberrabló Jess életét fenyegeti. Vajon sikerül Edennek megmentenie az unokahúgát? Vagy Stockleigh lakói kénytelenek egy újabb lányukat meggyászolni?

Egy lebilincselő, hátborzongató thriller sorozat első kötete.
 ***
Kathryn Croft: A lány akinek nincs múltja
Megjelenésének várható időpontja: 2017. április 25.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Évek óta menekülsz a múltad elől. Ma utolér.
Leah Mills úgy él, mint aki örökösen menekül egy borzasztó nap üldözi a múltjából. Magányos, társaságba nem jár, barátai nincsenek. Aztán egy napon, mert oly nagyon vágyik már kapcsolatra, megismerkedik Juliannel. Most először meri elhinni, hogy normális életet élhet.
Ám annak a bizonyos napnak a tizennegyedik évfordulóján kap egy üdvözlőlapot. Valaki tudja az igazat, tudja, mi történt. És nem fog leállni, amíg szét nem rombolja az életet, amit a fiatal nő felépített.
De Leah valóban az, akinek látszik? Vagy megérdemli mindazt, amit rámérnek?
Mindenkinek vannak titkai. Némelyik azonban halálos.
 ***
Tijan: Fallen Crest High (Fallen Crest High 1.)
Megjelenésének várható időpontja: 2017. február 27.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Mason és Logan Kade testvérek, piszkosul gazdagok, öntörvényűek és pont Samantha iskolájába, a Fallen Crest Highba jönnek. Samanthát nem érdekli senki és semmi. A barátai, a csalfa pasija, sőt, még a szülei válása sincs rá hatással, nemhogy a Kade fivérek, most mégis a két sráccal kell élnie. Ez lenne a világ vége? Vagy a változás talán nem is olyan rémes?
Tijan New York Times multi bestseller szerző, hatalmas és elkötelezett rajongótáborral világszerte.
 ***
B. A. Paris: Minden kis apróság
Megjelenésének várható időpontja: 2017. január 30.
Fülszöveg:
Örökösen megfeledkezünk apróságokról.
A kulcsainkról.
A barátunk születésnapjáról.
Az évfordulóinkról.
Lehet egy apró feledékenységnek gyilkosság a vége?
 ***
Louise Jensen: Az ajándék
Megjelenésének várható időpontja: 2017. január 25.
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A tökéletes lány. A tökéletes barátnő. A tökéletes gyilkosság?

Jenna nagyon beteg. Minden reményét elvesztette egy új szívre, amellyel tovább élhet. Már kihunyna belőle az élet, amikor megkapja egy Callie nevű lány szívét. Vajon ki volt a donor, és hogyan halt meg? Jenna elhatározza, hogy utána jár a dolognak.
Minél közelebb kerül azokhoz, akik szerették Callie-t, annál több kérdés merül fel a lány korai halálával kapcsolatban. Valaki biztosan tudja, mi történt. Miért hallgatnak, miért nem beszél senki?
Jenna közel jár az igazság felderítéséhez, de cserébe elveszítheti mindenét a szeretteit, a józan eszét, sőt az életét.

Agave Kiadó:

Eredeti borító
S. L. Grey: The Apartment
Megjelenésének várható időpontja: 2017
A könyvről:
Az S.L. Grey írói álnév két szerzőt is takar, az egyik az itthon már jól ismert Sarah Lotz, a másik pedig Louis Greenberg. A The Apartment című regényük egy olykor egészen horrorisztikus megoldásokba elhajló thriller egy házaspárról, akiknek a párizsi vakációjuk váratlanul rémálommá válik. A történet Lauren Beukes nagy kedvencévé vált 2016-ban, úgyhogy azoknak is célszerű lehet várólistára tenni, akik rajonganak a dél-afrikai írónőért.
 ***
Neil Gaiman: Északi mitológia
Várható magyar megjelenés: február 7.
Fülszöveg:
Egy új klasszikus: a jól ismert skandináv mítoszok a történetmesélés nagymestere, Neil Gaiman elképesztő átiratában.
Az ősi történetekből Gaiman regényszerű ívet kovácsol, kezdve a kilenc világ legendás megteremtésével, majd sorra veszi a félistenek, törpék és óriások tetteit. Például Thor pörölyének ellopását, aki ezután kénytelen nőnek öltözni – ez az ő szakállával és étvágyával nem kis feladat –, és úgy visszalopni. De elmeséli a legmeghatóbb történetet is, amikor Kvasir, a legbölcsebb isten véréből megfőzik azt a sört, amely aztán létrehozza a költészetet. A számtalan kaland Ragnarökkel, az istenek alkonyával, új idők és emberek születésével zárul.
Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengő énjét, megmutatja hajlamukat arra, hogy átverjenek másokat, és őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.
 ***
Eredeti borító
Cinda Williams Chima: Lángvető (Shattered Realms 1.)
Megjelenésének várható időpontja: 2017
A könyvről:
A Lángvető egy nagy ívű és lélegzetelállító fantasy sorozat első kötete a többszörös New York Times Bestseller írónő, Cinda Williams Chima tollából, aki ezzel végre Magyarországon is bemutatkozik. Még 2015 végén szerettünk bele menthetetlenül ebbe a könyvbe, mert minden benne van, ami egy remek fantasyhez kell, ráadásul felnagyítva. Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl. Nem csak a világ, de a szereplői is nagyon emlékezetesek.
 ***
Eredeti borító
Robert Jackson Bennett: Pengék városa (Isteni városok 1.)
Megjelenésének várható időpontja: 2017. február
A könyvről:
A Lépcsők városa sok olvasónk idei kedvence volt, és ha nem csúszunk meg picit a második rész előkészületeivel, akkor már karácsonyra megjelenhetett volna, így sem kell azonban sokáig várni rá. Turjin Mulaghesh kormányzó ezúttal a főszereplő, és az isteni városok egy új helyszínén - Vúrtyavasztánban - bontakozik ki ezúttal egy fergeteges történet, ami persze megint több mint elsőre látszik.
***
Rengeteg könyv van még az idei megjelenések között, amire szemet vetettem, de a hosszúsága miatt több részletre osztottam őket. Tartsatok velem a továbbiakban is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése