2017-01-24

Nagy összeesküvéses könyves kérdőívSziasztok!

Lassan több lesz a book tag az oldalon, mint az értékelés, de ezt nem, tudtam nem kihagyni. Ennek a tagnek a története igen egyszerű: egy félreolvasás, mégpedig Rapid Book Tag helyett Raptor Book tag. Ezek után volt olyan kreatív drága @DoktorGonzo úr, és alkotott egy saját könyves kihívást, ami a nagy összeesküvés könyves kérdőív nevet kapta. És ím, itt is van a remekmű!

Gyíkember- Nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe…:
Kisujj vagy Varys a Trónok harcából. Mind a kettő nagyon ügyesen játszik, de csak a háttérből, így nagyon ritkán terelődik rájuk a gyanú.


A Jeti – félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!
Celeste Watkins. A Flat – out Love első részében, még nem nagyon ismerjük meg, az a kevés kis információ nagyon sok kérdést vonz maga után. Azonban a Flat – out Celeste könyvben közelebb kerül az olvasóhoz és így könnyebb megérteni, hogy mit miért tett.

A Kennedy-gyilkosság – egy „magányos merénylő” volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot?
IlonaAndrews: Magic bites – Pusztító mágia. Jó lenne, ha folytatnák a sorozatot, mert Kateről még elég sok dolgot meg kéne tudni, köztük azt, hogy mi is lett a szüleivel.

Chemtrail – egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé’ nem voltak ilyen nagyok? Na, ugye! Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között…

A piramisok – évezredek óta szilárdan állnak a „lábaikon”. Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé! Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog!

Elvis él – hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)!
Én most a fél pontért játszom, mert egy könyv sem jut eszembe, amiben valaki a halálból tért volna vissza. Szóval a választott könyvem: C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő. Nem egyszer akart meghalni benne Lorelai, de persze mindig jött valami vagy valaki, hogy mégse történjen meg.

Tesla az időutazó – mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuper-képesség közül, te melyiket választanád?
Egyértelműen boszorkány lennék, az összes olyan tudással, amit boszorkány csak birtokolhat. Így nagyon sok varázslatos dologra szert tudnák tenni: repülni, láthatatlanná válni, időjárást és más egyebet irányítani.

Gabonakörök – vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve… Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással:
Rob Thurman: Éjvilág, nagyjából semmi nem úgy sült el benne, ahogy én arra számítottam.

A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák – csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr… ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?
J. R.R. Tolkien: Hobbitból a dráágaszáááág, vagyis a Gyűrű.

Bermuda-háromszög – ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott… mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt:
VeronicaRoth: A hűséges. Ó, jaj, ennyire szörnyű könyvet régen olvastam.


Kihívottam most nincs, de aki elég elvetemült hozzá, hogy kitöltse, csak nyugodtan tegye, de kéretik megjelölni, mint forrást. Köszönöm!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése