2019-08-10

David Litchfield: A mackó és a zongora (A mackó és a zongora 1.)


Fülszöveg:
***30 ország, 200 ezer gyermek kedvence***
Egy nap egy fiatal medvebocs olyat látott az erdőben, amilyet azelőtt még soha. Nem tudta pontosan, mi lehet az, de csodálatos hangokat csalt elő belőle. Ahogy telt-múlt az idő, megtanult játszani ezen a furcsa hangszeren.
Egy nap egy kislány és az apukája éppen az erdőben sétáltak. Ahogy meghallották a szépséges muzsikát, elindultak a zene irányába. Mackó nagyon vágyott rá, hogy megismerje a világot az erdőn túl is, ezért új barátaival New Yorkba ment, hogy része legyen egy fantasztikus kalandban.
Mindene megvolt, amire korábban vágyott: siker, hírnév és zene. De hiányoztak a barátai és a családja, akik az erdőben maradtak.
A bájosan illusztrált mese egy megindító történet a felfedezés öröméről és a valahova tartozás fontosságáról.
Ajánlások:
." Egy könyv az álmok valóra váltásáról és a biztonságos otthonba visszatérésről. " Kirkus
„Gyönyörű illusztráció és végtelenül kedves történet. Mindenképpen ajánljuk!” The Guardian
„Egy mackó, aki elindul meghódítani a világot, és mégis otthon találja meg a boldogságot. Imádjuk!” Kids on the Coast
Könyvinformációk:
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 40 oldal
Kötés: Keménytáblás
Illusztrálta: David Litchfield
Fordította: Barna Eszter
Műfaj: mese
Megjelenés időpontja: 2018. augusztus 30.
ITT megvásárolható

Véleményem:
A recenziós példányt köszönöm szépen az Álomgyár Kiadónak!
A mackó és a zongora egy szívhez szóló mese, aminek már a borítójáról is süt a kedvesség.

A történetben egy maci talál egy zongorát az erdőben, amin elkezd játszani. Rengeteg gyakorlás után már gyönyörű dallamokat képes előcsalni a csodás hangszerből barátai nagy örömére. Aztán egy napon emberek mennek az erdőbe, akik meghallják a muzsikát és elcsábítják magukkal az emberek közé. A nyüzsgő nagyvárosban csodájára járnak a rendkívül tehetséges macinak. Rengeteg elismerésben részesül, de egy napon elkezd neki hiányozni az otthona és a barátai. Végül hazatér, és meglepve látja, hogy a barátai nem fordultak el tőle, hanem nagyon büszkék rá és az elért sikereire.

A rövid mese nagyon tanulságos, hiszen megmutatja a gyerekeknek, hogy az igazi barátokra mindig lehet számítani, és hogy az otthon mindig hazavár.
Az illusztrációk aprólékosan kidolgozottak, egy élmény őket nézegetni. Egyetlen egy negatívumot tudnék megjegyezni: néhány képekben a beillesztett szöveg kicsit kilóg, ez egy picit ront a látványon, de ez már inkább amolyan felnőttes hülyeség, viszont muszáj volt megjegyeznem.

A betűméret elég nagy, így olyan gyerekek is könnyedén boldogulnak az olvasással, akik most ismerkednek az olvasás élményével. Plusz pont azért, hogy oldalanként maximum 5 mondat van, és azok is rövidek.
Összességében nagyon édes kis történet, gyönyörű illusztrációkkal és nagyszerű tanulsággal. Nem csak gyerekeknek ajánlott elolvasni, hanem a szülőknek is.

Ajánlom azoknak, akik:
- egy csodálatosan illusztrált könyvre vágynak;
- egy kellemes olvasmányt keresnek a gyerekeknek;
- tanulságos mesére vágynak.
Értékelésem: 5/5 csillag

A képek saját készítésűek, illetve a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése