2019-08-08

Kris Hirschmann: Kapcsold ki!


Fülszöveg:
Tedd zsebre az okostelefonod, rakd el a tableted, és húzd ki a játékkonzolod!
Ez a könyv könnyen megvalósítható ötleteivel bebizonyítja, hogy nincs szükséged sem különleges anyagokra, sem boltban vásárolt játékokra vagy akár sok tervezésre ahhoz, hogy a kütyüid nélkül is jól szórakozz.
Kütyüid nélkül sem fogsz sose unatkozni, mert a ház körül, a szabadtéren és utazás közben is lesz mit tenned, játszanod és alkotnod.
UNATKOZOL?
Miért nem…
KÉSZÍTESZ PILLECUKOR KATAPULTOT
(És repül!)
RENDEZEL PLAYBACKVERSENYT
(Ki lesz a bajnok?)
FESTESZ KI PIRITÓST
(Hm, de finom!)
ÁLLÍTASZ FEL EGY VICCES FOTÓKABINT
(Bajuszod van?!)
FÚJSZ SZIVÁRVÁNYOS BUBORÉKFELHŐT
(De szép.)
ÉPÍTESZ EGY MÉHKAPTÁRT
(Micsoda zümmögés!)
Semmi szükség, hogy csak meredten nézd a képernyőt sem otthon, sem a szabadban vagy egy hosszú autóúton. A 100 kütyű-mentes unaloműzőben a gyerekek számos olyan tevékenységet találnak majd, ahol felkiálthatnak (és nyugton maradhatnak).
Könyvinformációk:
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 96 oldal
Megjelenés időpontja: 2018. augusztus 30.
Illusztrálta:
Fordította: Schwarz Marianna
Műfaj: foglalkoztató
ITT megvásárolható

Véleményem:
Köszönöm szépen a recenziós példányt az Álomgyár Kiadónak!
Hamarosan véget ér a nyári szünet, a gyerekek nagy része már halálra unja magát, a szülők pedig epekedve várják, hogy elkezdődjön az iskola. Legalábbis nálunk így van. Már rengeteg programon túl vagyunk, mégis ezek az utolsó hetek telnek a leglassabban. Aztán eszembe jutott, hogy van egy klassz könyv, amiben rengeteg ötlet van azokra a napokra, mikor már tényleg semmi ötlete nincs senkinek arra, hogy mivel foglaljuk le a csemetéket.
A könyv olyan dolgokat mutat be, amiknek az elkészítéséhez nem kell semmiféle extra tudás, csupán néhány hétköznapi dolog. Tartalmilag pedig 3 felé van osztva: beltéri játékokra, kültéri mókázáshoz, végül pedig olyan ötletekre, amik elűzik az unalmat utazás közben.
Néhány ötletet mi is kipróbáltunk, a fiúk nagy örömére. Először is a házi stresszlabdával kezdtünk, mondván, hogy az mennyire egyszerű. Viszont már ott elakadtunk, hogy miként kell a lisztet belepreparálni a lufiba. Aztán nagy nehezen félig sikerült és elkészült a fél-stresszlabda. Majd jött a kutyafej hajtogatás, amivel rögtön sikert arattunk, és sokféle készült belőle. Végül egy kinti játékot eszkábáltunk össze, amihez mindössze egy pár papírcsíkra és egy szívószálra volt szükségünk, amiből pár perc ügyeskedés után egy repülőt készíthettünk.
Összességében élveztük elkészíteni a különböző ötleteket, amik segítségével kicsit elszakadunk a digitális világtól és messze űztök az unalmat.

Ajánlom azoknak, akik:
- szeretnének elszakadni a digitális világtól;
- el szeretnék űzni egy kicsit az unalmas;
- kreatív ötleteket keresnek csemetéjüknek;
- nem rendelkeznek túl sok kézügyességgel, mégis sikerélményt szeretnének szerezni.
Értékelésem: 5/ 5 csillag

A képek saját készítésűek.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése