2019-08-02

Augusztusi TBR – avagy ezeket tervezem olvasni a hónapban | 2019

Sziasztok!
Korábban a havi zárás és az olvasnivalók listája egy bejegyzésben voltak. Mostantól viszont kettészedem őket, mert úgy éreztem, hogy a hónapzárás nagyon hosszúra nyúlt a TBR-listával együtt. Úgyhogy lássuk is, miket tervezek olvasni augusztusra.

John Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.

Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.

Elöljáróban:
A Mini-Könyvklub havi fordulójában a szabadon választott könyv került terítékre, én pedig a Vének háborúja mellett tettem le a voksom. Nemrég olvastam Zsófi ajánlóját, ami meghozta hozzá a kedvem, pedig annyira nem rajongok a sci-fi műfajért.


Négy év telt el azóta, hogy a Nall-gépezet visszaverte a Mély Királyait a Kárhozatba, de a szörnyek így is tüzes esőt ontanak az égből, és más sötét erők is szervezkednek a köztársaság ellen. Új hatalom van születőben: a Fénylányként ismert, ragyogásba burkolózó szellem látomásokként jelenik meg városszerte, az őt istenítő szekta pedig egyre nagyobb erő és befolyás birtokába jut. Az eluralkodó káosz megállíthatatlan.
Galharrow és az Éjszárnyak vajmi keveset tehetnek a szekta – vagy a Névtelenek különös parancsai – ügyében, de mikor ismeretlen tettesek feltörik Szarkaláb széfjét, és nyoma vész egy rettentő hatalmú tárgynak, akkor mindent meg kell tenniük, hogy visszaszerezzék. Csakhogy ehhez válaszokra lesz szükségük, márpedig ezekért kénytelenek fejest ugrani a lidércnyomásba: a Kárhozat kellős közepébe.

Ed McDonald lehengerlő stílusban, váratlan húzásokkal bővíti ki és mélyíti el az Éjszárny veszélyekkel és pusztulással teli világát. A Hollóvér méltó folytatása 2017 egyik legjobb grimdark fantasyjének.

Elöljáróban:
AZ Éjszárny az egyik kedvenc könyvem volt a tavalyi évben olvasott regényei között, ezért is vártam hatalmas lelkesedéssel a folytatást. Ezt nemrég el is hozta az Agave kiadó, én pedig jól el is olvasom, hogy újra Galharrow-val és kicsit zizi csapatával együtt újabb kalandba kerüljek.

Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek Szex, szerelem, Tinder

Szex, szerelem, Tinder.
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben!
Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.

Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv!
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.

Elöljáróban:
A barátnőm belevetette magát a társkeresésbe, amiről eszembe jutott ez a könyv. A mai világban nem lehet egyszerű társat keresni, viszont ebben a könyvben siker sztorik is szerepet kapnak, ami talán egy kis reményt ad azok számára, akik éppen keresik maguk mellé az igazit.
Ezen könyvek mellett természetesen helyet kapnak a mesekönyvek, amiket a gyerekeknek fogok/fogunk olvasni.
Ti miket terveztek olvasni a hónapban?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése