2019-08-01

Viszlát július... Helló Augusztus! | 2019

Sziasztok!
Ismét itt van egy újabb hónap, ami azt jelenti, hogy ideje összegezni az előzőt, vagyis a júliust.

Júliusi összegzés:
Na, kezdjük is el szépen sorba szedni a júliusi személyes eseményeket, amikből bőven volt. Nem volt olyan hétvége a hónapban, hogy ne mentünk volna valamerre, ami azért jó, mert nem unatkoztunk.
A hónapot egy ünnepel nyitottuk meg, mégpedig a 8. házassági évfordulóval. Nem szoktunk neki nagy feneket keríteni, így meglepetésként ért, hogy Férj elvitt randizni. A poén az egészben annyi, hogy ezeket az évfordulókat számon szoktam tartani, de idén totál kiment a fejemből. A munkahelyen 16 óra előtt nem sokkal jutott eszembe, hogy hoppá, ma van a házassági évfordulónk!. Barátnőmmel pedig még azon is poénkodtunk, hogy nem baj, hogy elfelejtettem, mert Férjnek is biztos kiment a fejéből. Erre tessék, meglepetés vacsorát szervezett, bumm! Amúgy imádtam a dolgot, zavarba is jöttem, hiszen nem vagyunk ez a csöpögős, romantikus pár. És annyira jó volt elmenni kettesben valahova úgy, hogy nem voltak velünk a gyerekek! Tudom, ez nem hangzott valami anyásan, de na, minden párnak jár egy kis idő a gyerekek nélkül. Oooooké, szóval ezt túl is tárgyaltuk, ugorjunk is tovább a következő eseményre.
Ez pedig egy jó kis íjászat volt, mégpedig Adácson. Klassz volt a helyszín, a gyerekek imádták, hogy a lecsapolt tóban volt néhány cél. Rengeteg íjász vett részt az eseményen, volt kaja, jó hangulat, csapatverseny, szóval minden, ami egy remek versenynél elengedhetetlen. Viszont ami az egészben a legjobb, hogy a Kisebb a korosztályában (Mini: 3-8 év között, elég nagy a szórás) harmadik helyezést érte el, Férj pedig szintén harmadik lett a saját kategóriájában. Volt is nagy öröm, elhihetitek!
A hónap 3. hétvégén pedig megrendezésre került a XX. Jászárokszállási nyár, ami itthon elég nagy esemény. Főleg a szombati nap, mikor a birkafőző verseny zajlik. Ezen a versenyen bárki részt vehet, aki kifizeti a részvételi díjat, és képes eldönteni, hogy birkahúsos vagy egyéb ételt szeretne elkészíteni. Idén is rengetegen próbáltak szerencsét a versenyen, ha jól emlékszem 120 induló gyűjtött tüzet a város főterén. Férjem is köztük volt, a barátaival/munkatársaival főzött, igen jó ízű pörköltet. Különdíjasok is lettek, amivel kemény 8 db sört nyertek. Sajnos az egész eseményt 2x is elmosta az eső, így aznap 2x áztunk el. Mire első alkalommal megszáradtunk, jött a második adag, mikor úgy döntöttünk, hogy akkor ideje a gyerekekkel hazaindulni, mert nem lenne jó buli egy tüdőgyulladást is összeszedni. Estefelé azonban ismét kimerészkedtünk a városba, ekkorra már elmentek a felhők. A gyerekekkel megnéztünk egy nagyon vicces dínóshowt, közben a háttérben ment a Bikini koncert. Igen, a mi kis városunkban a Bikini adott egy másfél órás koncertet! Majd azt követően a Fish! is megmutatta, hogyan kell a húrokat tépni. Ott már azért bevadultunk, barátnőimmel igazi rocker módon ordibáltunk, ugrálunk, az egész város előtt megmutattuk, milyen nem normális módon tudjuk elengedni magunkat. A család is jól érezte magát, a Kicsi is tombolt hol az apja, hol a keresztapja nyakában, nagyon édes volt. A koncert után a család hazavonult, a barátnőimmel pedig még kicsit dumcsiztunk.
Az utolsó hétvégét pedig Újiregen töltöttük. Hogyan kerültünk oda? Erre nagyon egyszerű a válasz. Jászárokszállásról az 1930-as évek körül néhány család Újiregre települt át. Majd' 20 évvel ezelőtt pedig pár lelkes árokszállási "áttekert"a 240km-re található faluba, hogy meglátogassák az ottani jászokat. Ehhez a hagyományhoz csatlakoztunk idén: Férj biciklivel, a család többi tagjának pedig busszal. Az ottaniak nagyon vendégszeretők voltak, egy élmény volt eltölteni ott egy napot. Mikor pedig hazaértünk a gyerekek rögtön azt kérdezték, hogy következőleg is megyünk e. Gondolkodás nélkül rávágtam, hogy hát persze, hiszen csupa pozitív élményekkel tértünk haza.

Mivel ennyire aktív hónapot zártunk magunk mögött, nem sok időm maradt a blogra. Összesen 6 új bejegyzést sikerült valamilyen csoda módján megírnom, amire igen büszke is vagyok. Ezeket ITT megtekinthetitek.

Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Júliusban elég sok könyvet sikerült beszereznem, köszönet a Katica Könyvműhelynek, Barczikay Lilla írónőnek és a Líra hőség akciójának. A képen néhány könyv nem jelenik meg, mert Anyumnál vannak, azonban ha eszembe lesz, hamarosan elhozom őket tőle.
Hamarosan érkezem egy TBR-listával is, amiben összeszedem azokat a könyveket, amiket szeretnék augusztusban elolvasni.
Nektek hogy telt a július? Miket terveztek olvasni ebben a hónapban?
A képek saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése