2018-08-17

Mini-Könyvklub 11: Vegyes forduló


Sziasztok!
2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogy ha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini-Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni annak a kérésnek.
Májusban 10. alkalommal folytatódik a könyvklub. Eddig jó sok fordulóban vettem részt, a kedvencem a fantasy volt, a vegyes forduló viszont érdekes volt, hiszen csupa olyan könyv került terítékre, ami messze áll a komfortzónámtól. A 11. fordulóban pedig már harmadik alkalommal ismét vegyes könyvek lesznek, amiben most nincs műfaji megkötés Vegazus próbált minél szélesebb könyvválasztékot összehozni, ami ismét sikerült neki!

Mi is ez a Mini–könyvklub?
A Könyvklubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret olvasni. A 11. forduló 2018, szeptember 1-jén indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka. A lényege a közös olvasás. 12 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk. a negyedik hónapban pedig a megmaradt 9 könyv közül kell majd választani magunknak olvasnivalót decemberre, de csak olyat, amit még nem olvastunk korábban. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.

Választható könyvek
Most nem fűznék litániát a választható könyvekhez, csupán annyit, hogy most sikerült rengeteg olyan könyveket összeválogatni, amik már régen a várólistámon vannak:

Jó, ha tudod:
📚 Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig a listából megmaradt 9 könyv közül kerül ki a szabadon választott.
📚 Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrehozott blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
📚 Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogja fogadni Vegazus.
📚 További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.

Információk:
👉 Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
👉 Időtartam: 2018. szeptember 1-től december 31-ig
👉 Műfaj: vegyes 
👉 Jelentkezés: 2018. szeptember 30. éjfélig
👉 Szavazás: 2018. augusztus 31-án éjfélig, Vegazusnál EZEN a linken.
Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat MINDENKÉPPEN olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!
A képek a Könyvsarok blogról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ez természetes, mert imádom! ^^ Remélem, hogy jó sokan összegyűlünk ezen a fordulón is :)

      Törlés
    2. Engem igazából a létszám kevésbé érdekel... Amikor voltunk vagy 35-en, akkor is csak 10-12 fő olvasott rendszeresen. Nekem csak ez számít, hogy vagyunk-e néhányan, akik elég kitartóak, hogy tényleg olvassanak is. :)

      Törlés