2018-08-03

Magical ReadAThon: RAVASZ (N.E.W.T.s) TBR avagy ezeket tervezem olvasni


Sziasztok!
Hamarosan indul a RAVASZ olvasási kihívás, melyre én is beneveztem.
A lényege nagyon egyszerű: 2 RAVASZT teljesíteni, ebből egynek kell kiváló minősítést elérni. Egy RAVASZ csak akkor ér kiváló minősítést, ha mind a 3 fokozat teljesítésre kerül. A második RAVASZból viszont elég csak egy fokozatot teljesíteni, vagyis összesen 4 könyvvel sikeresen lehet zárni a vizsgát. Részletesebben ITT olvasható a kihívás. Most pedig nézzük, hogy miket szeretnék elolvasni a vizsga alatt.
DEFENCE AGAINST THE DARK ARTS – Sötét Varázslatok Kivédése:
A: Olvass el egy sorozatzáró kötetet
Könyvhét óta kerülgetem ezt a könyvet, pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy miként végződik Jordanék története.

E: Olvass el egy fóliás könyvet (eredeti: foiled book, a videóban kifejti, hogy olyanra gondol, ami csillog, visszatükrözi a fényt)
AniTiger korábban írt egy értékelést erről a könyvről, ami felkeltette a figyelmem. ITT el is tudjátok olvasni. Mikor pedig megláttam a könyvtárban, tudtam, hogy ez egy jel. Na persze, mindegy, ez igazából lényegtelen. Ami a lényeg, hogy ehhez a ponthoz pont tökéletesen illik.

O: Egy könyv, aminek a címében, vagy a sorozatának nevében szerepel a „sötét” („dark”) szó
Már egy ideje szemezek a könyvvel, mert egyre több általam figyelt moly ír róla pozitív véleményt. Most pedig, hogy érkezik belőle a film, nem is lehetne jobb választás ide.

TRANSFIGURATION – Átváltoztatástan:
A: Egy szürke borítós könyv
Júniusban közösen olvastuk volna Rétával, sajnos ez akkor nem jött össze. Most viszont ez egy plusz motiváció, hogy végre belekezdjek, és újra írjunk egy közös értékelést.

E: Olvass egy könyvet olyan írótól, akitől még eddig nem olvastál
Nagyon rá vagyok pörögve erre a könyvre, és még valóban nem olvastam semmit az írónőtől, pedig mindenki csak áradozik róla. Most viszont Rétával közösen fogjuk lenyomni ezt a szösszenetet.

O: Olvass el egy könyvet, ami egy királyságban játszódik/tartalmaz királyi családot
Bízom benne, hogy elfogadható ehhez a ponthoz ez a könyv. Viszont ez is nagyon nagyon várólistás, és már többször is említettem, hogy jó lenne ismét belemerülni a Jók és Rosszak Iskolájának világába.
 
Hát ezzel a végére is értünk, és azt hiszem az augusztusi TBR is megszületett. Azt hiszem ennél könnyebben nem döntöttem még el, hogy fogok olvasni egy hónapban.
Ne feledjétek: a kihívást követni tudjátok Twitteren @MagicalReadathn néven, Instagramon pedig a #NEWTsReadathon2018 hashtag használatával. Hajrá mindenkinek, aki úgy dönt, hogy indul a megmérettetésen.
A képek a moly.hu oldalról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése