2018-08-30

Fénypont-mélypont – augusztus | 2018


Sziasztok!
Érkezik a várva várt fénypont-mélypont, amiben az augusztus hónap kedvenc könyvét, és legnagyobb csalódását fogom bemutatni.

Fénypont
Soman Chainani: Jótett helyébe
Fülszöveg:
Sophie és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen.
Az egykori legjobb barátnők – most ellenségek – azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült
Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt.
Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát… és nem csak az ő történetük. A két lány távol van egymástól, közben a Gonosz átvette az uralmat, és a múlt galádjai erős bosszúvággyal élednek fel. Nemcsak második esélyt akarnak meséiknek, hanem át akarják formálni a Jó és Rossz régi világát egy olyan új uralommá, amelynek királynője Sophie. A Gonosz halálos hatalomátvételének útjában csak Agatha és Tedros áll, akik azt akarják, hogy végre tényleg boldogan éljenek, míg meg nem halnak.
Soman Chainani regénye fordulatos, kalandos, nevettető, romantikus történet, rengeteg meglepő mesei fordulattal és bonyodalommal. A Jók és Rosszak Iskolája-sorozat remek befejező kötete.

Szerintem:
Nagy rajongója vagyok a Jók és Rosszak Iskolájának, hiszen egy nagyszerű sorozatot ismerhettem meg. Egy éve húztam halasztottam a befejező résznek az olvasását, majd egyik molyos kihívás miatt kaptam a kezembe. Kijelenthetem ez lett a kedvenc fél téglám. Imádtam a történetet, a rengeteg csavart, és a karakterek fejlődése is üdítő volt.

Mélypont:
Sara Gruen: Vizet az elefántnak
Fülszöveg:
Bár nem szívesen beszél emlékeiről, ezek makacsul megülik a kilencvenegynéhány éves Jacob Jankowski elméjét. Emlékek saját fiatalkoráról, amikor a sors egy roskatag vonatra vetette, melyen a Benzini testvérek világhíres cirkusza bolyongott Amerikában. Emlékek egy olyan világról, amelyet szörnyszülöttek és bohócok népesítettek be, amely tele volt csodákkal, dühvel, szenvedéssel és szenvedéllyel; egy világról, amelynek megvannak a maga logikátlan szabályai, sajátos életformája, s ahol a halál is a maga módján kopogtat. A cirkusz világa ez, amely Jacob Jankowski számára egyszerre jelentett megváltást és pokoljárást. Jacob azért került be ebbe a világba, mert elhagyta a szerencséje. Árván és egyetlen garas nélkül nem tudta, mihez kezdjen, mígnem rá nem talált erre a gőzerővel hajtott „bolondok hajójára” a nagy gazdasági világválság idején.

Szerintem:
Sajnos nagyot kellett csalódnom a könyvben, mert teljesen mást kaptam, mint amire fel voltam készülve. Sajnos a szerelem sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mint maga a cirkuszi élet, vagy egyáltalán az elefánt, ami a címben is szerepel. Bővebb véleményem a könyvről >ITT< olvasható.

Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése