2018-01-18

Népszerűtlen vélemények Book Tag


Sziasztok!
Bizonyára nem leszek túl népszerű ezzel a Népszerűtlen vélemények Book Taggel, amire Réta hívott ki, még 2 hónappal ezelőtt. De mivel imádom Rétát, és a book tagaket is, ezért sutba vágtam a népszerűségem, ami sosem volt. Egyszer egyébként már elkezdtem kitölteni ezt a taget, akkor az Egy könyvkósza kritikái blogján találtam, de meg is feledkeztem róla. Úgyhogy most újult erővel meg is írom valóban, és nem hagyom piszkozatban. Nelladel válaszait ITT, Rétáét pedig ITT olvashatjátok el.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett!
Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia. Nem szeretem Gwendolynt, igazából ő az egyetlen oka annak, hogy a sorozat sem jött be. Egyébként a történet nem lett volna rossz, de a karakterek eléggé elveszik az ember kedvét a könyv olvasásától.

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki más utál, de te szereted!
Kicsit ellentmondást érzek ebben a pontban, de egye fene, megpróbálok találni rá egy könyvet. Hoppá! Már meg is van: Lev Grossman: A varázslók (értékelésem: ITT). 415 ember olvasta a Moly szerint és 68%-on áll. Én imádtam, és sajnálom, hogy ennyire nem tetszett a nagytöbbségnek.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal jön össze, akivel te szeretnéd!
Elég sok szerelmi háromszögről olvastam eddig, de egyiknél sem emlékszem, hogy mondtam volna, hogy rossz döntést hozott a kérdéses lány.

4. Egy népszerű vagy szeretett szereplő, akit te nem igazán kedvelsz!
Nem jutott eszembe egy sem, így Réta módszerét alkalmazva, én is a Molyon csekkoltam le a legnépszerűbb karaktereket. Nem gondoltam volna, hogy benne lesz a Top25-ben Gwendolyn (Időtlen szerelem trilógia). De mivel benne van, így rá esik a választásom. Gwendolyn egyszerűen az agyamra ment az állandó értetlenkedésével, és hisztijeivel, na meg azzal, hogy semmit nem beszél meg senkivel, csakis magával. Ennek mi értelme van? Ebből van a legnagyobb gond.

5. Egy népszerű műfaj, amit te nem igazán olvasol!
Hihetetlen számomra, hogy mennyien szeretik a klasszikus műfajt, én mégsem vagyok oda érte. Éppen azért is van az Olvass velünk klasszikust! kihívás, amitől igazából azt remélem, hogy majd megszeretem őket valamennyire. Eddig 2 klasszikusba kezdtem bele, de valahogy nem akarom kiolvasni, pedig nagyon szeretném.

6. Egy népszerű szerző, akit nem sikerült igazán megszeretned!
Agatha Christie-t mondanám ide, de csak azért mert még nem olvastam tőle semmit, így nem tudom, hogy szeretném vagy sem.

7. Egy népszerű toposz, amiből már eleged van!
Nemrég a My Moonlight Library blogger párosa összeszedett egy párat, én pedig olvasás közben sűrűn bólogattam. Szóval nem is ismételném őket, hanem olvassátok el az ő bejegyzésüket ITT.

8. Egy népszerű sorozat, ami teljesen hidegen hagy!
Harry Potter, Luxen, Árnyalat, Ambrózy báró esetei és még sokáig folytathatnám a sort. Félek azoktól a sorozatoktól, amikért sokan rajonganak. A Harry Potterrel egészen más a helyzet, ott próbálkoztam többször is, érdekelne is, deeee….de ott van az a de, ami miatt mégis hidegen hagy.

9. Azt mondják, a könyv mindig jobb, mint a film. Mégis, melyik az a sorozat- vagy filmadaptáció, ami jobban tetszett, mint a könyv?
Mielőtt megismertelek film sokkal jobban tetszett, mint a könyv. Azon képes voltam bőgni, és átérezni a dolgokat annak ellenére, hogy nem értek egyet még mindig a végső döntéssel.

9+1. Egy karakter, akit mindenki más utál, de te szereted!
Volt egyszer réges régen egy Top5Wednesday bejegyzés, amiben azok a karakterek kerültek reflektorfénybe, akiket mindenki utál, én pedig imádom. Nekik a listájukat megnézhetitek ITT.

Ennyi lettem volna mára, már csak a kihívottak maradtak hátra.
Akiknek pedig a válaszára számítok:
Persze bárki kitöltheti, csak jelölje meg Rétát, vagy Nelladelt forrásnak.

A képek a Pinterest táblámról és a moly.hu oldalról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Nem olvastad a Harry Pottert? Ejnye-bejnye. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam az első két részét, akkor imádtam, de azóta valahogy nem nagyon vonz, hogy folytassam :D

      Törlés
  2. Tetszik nagyon a fejleckeped:)
    És a HP miatt egy világ omlott össze bennem xD

    VálaszTörlés