2018-05-14

Havi ajánló: Mások hatására olvastam el őket



Sziasztok!
A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam.

A májusi téma nagyon egyszerűnek tűnik, mert azok a könyvek kerülnek a középpontba, amiket mások hatására olvastam el. Ezekről a könyvekről tudni kell, hogy általában kiestek a jól megszokott komfortzónámból, mert teljesen meg volta győződve róla, hogy nem élvezhető egy nyálas romantikus, vagy akár egy fülledten erotikus könyv. Még jó, hogy vannak olyan emberek, akiknek megbízom az ízlésében, és a hatásukra a kezembe mertem venni azon könyveket, amiktől addig ódzkodtam. Ezért olyan könyvek kerültek fel a listára, amiket nem bántam meg, hogy elolvastam, csak azért mert mások annyira jó véleménnyel voltak róluk.

2016-ban elhatároztam, hogy változtatni fogok az olvasási szokásaimon, és nem csak tiniknek szóló fantasy könyveket olvasok. Ekkor jött az isteni szikra, hogy végigböngésztem Molyon a figyeltjeim kedvenc ömyveit, és megakadt a szemem a Szeretni bolondulásig könyvön. Na, mondom, nézzük meg mit tud. Aztán szerelem volt első olvasásra. Azt vettem észre magamon, hogy csak úgy falom az oldalakat, és kíváncsi vagyok rá, hogy is történik Julie-val, Mattal, Finn-nel, és Celeste-tel. Mire pedig a végére értem egyszerűen imádtam. Akiknek köszönöm, hogy imádják a könyvet: @GytAnett, AniTiger.

Ezt a könyvet egyetlen moly miatt olvastam el, méghozzá @DoreenDelevigne. Valami sötétet, és megrázót szerettem volna olvasni, mikor bedobta ezt az ötletet. Gyorsan kölcsön is kaptam, vagy könyvtárból vettem ki, nem tudom, nem is ez a lényeg. Hanem, hogy imádtam. Azóta is hálás vagyok Doreen-nak, hogy ajánlotta, hiszen pont ilyen könyvre vágytam akkor, és hatalmas kedvencet avattam vele. Figyelem: csak erős idegzetűeknek!

Nem meglepő, hogy felkerült a listára a legfrissebb kedvencem. Valamiért totálisan ignoráltam ezt a könyvet. Aztán jött a film, és hirtelen elkezdett érdekelni. A másik pedig, hogy rengeteg figyeltem imádja, és kíváncsi voltam rá, mi lehet benne ennyire fantasztikus. Olvasás után persze rájöttem, hogy miért is imádja annyi ember ezt a csodát, hiszen engem is teljesen beszippantott a könyv. Akik miatt pedig elolvastam: AniTiger (tudom, kezd unalmas lenni, de valóban miatta olvasok el rengeteg könyvet), @Biry, @ Liliane, @Sol, @ Vicky3.

Elég sok indol szól amellett, hogy elolvastam. Először is az írója, másodszor pedig Réta, és Gorkie. Ennek a két lánynak az ajánlása is annyit ér számomra, mint AniTigeré, ezért bennük is nagyon megbízom. Mikor láttam, hogy mind a ketten szerették, majd mikor elkezdtem olvasni folyamatosan kérdésekkel bombáztak, hogy mi a véleményem róla, tudtam, hogy azért izgulnak, hogy szeressem. Teljesen jogtalan volt a félelmük, hogy nem fog tetszeni, mert imádtam! Ezért is bízom meg mind a két csajban. Köszi lányok az ajánlást.

A Mini-Könyvklub miatt került a kezembe a kötet. Nem vártam tőle semmit, sok figyeltem semlegesen vagy inkább negatívan állt a történethez. Aztán elkezdtem olvasni, és magával ragadott. Nem is értettem, hogy miért nem szerették ezt a könyvet, de persze elfogadtam, nem vagyunk egyformák. Viszont a Mini-Könyvklub 6 részvevőinek köszönöm, hogy beszavazták ezt a könyvet, mert nélküle a mai napig nem olvastam volna el ezt a csodálatos történetet. Véleményem a könyvről ITT olvasható.

Újabb Mini-Könyvklubos könyv került a listára. Eszem ágában sem volt elolvasni ezt a könyvet, valami miatt nem éreztem magaménak. Egészen addig, amíg el nem kezdtem olvasni. A társadalom, a történések, a karakterek, a fogalmazásmód… egyszerűen minden annyira klappolt ahhoz, hogy imádjam! Ezért is hatalmas köszönet a Mini-Könyvklub 8 tagoknak, hogy bekerült az olvasmányaink közé. Véleményem a könyvről ITT olvasható.

Gorkie rágta a fülem, hogy olvassam el ezt a könyvet, mert imádni fogom. Valóban is így lett, sajnálom, hogy el lett kaszálva a sorozat, mert sok ember kedvenc sorozatává vált. Igaz, én csak az első részt olvastam, de nagy kedvenc lett. Imádom azt a kegyetlen világot, amiben játszódik, és az erős karaktereket. Köszi Gorkie, hogy addig suttogtad a fülemben, hogy ez egy remek könyv (és még egy példányt ajándékba is adtál), amíg el nem olvastam.

Azt hiszem ennyi lenne a listám, bár biztos vagyok benne, hogy ettől jóval több kedvencem van, amit valaki ajánlása miatt olvastam. Nektek van olyan kedvenc könyvetek, amit azért olvastatok el, mert valaki addig áradozott róla? Mik ezek a könyvek?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

1 megjegyzés: