2018-05-04

Elindult! Mini-Könyvklub 10




Sziasztok!
Május 1-jén elindult a Mini-Könyvklub 10 Vegazus irányítása alatt immáron 10. alkalommal. Hogy pontosan mi is ez, ITT olvashattok róla.
18 fővel indítjuk a Mini-Könyvklub újabb fordulóját, de jelentkezni még mindig lehet, egészen május 31-ig, mégpedig ITT. A szavazás azonban lezárult és a könyvek listája fix. Ezek lettek a könyvek, amiket megszavaztak a résztvevők, köztük én is.


Május
Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Elöljáróban:
On Sai írónővel nem teljesen békés a viszonyom, mert a Calderon annyira nem lett a szívem csücske. De adok neki egy újabb esélyt, mert kevés olyan Vörös Pöttyös könyvet olvastam, ami ne tetszett volna. Egyébként pedig azért is örülök neki, mert ez volt egyik könyv, amire szavaztam.

Június
Fülszöveg:
Amerika keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak korántsem mondható háromgyermekes család.
A legidősebb testvér, Jesse már a „sötét oldalon” jár, a középső lány súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív; a húg, Anna pedig – a tudomány jóvoltából – eleve azért született, hogy genetikailag megfelelő donor legyen nővére számára. Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna beperli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul.
A lelki örvények egyre lejjebb húzzák a jogászból lett főállású anyát, a tűzoltó-mentős-amatőr csillagász apát, a kényszerűen koraérett gyereket, sőt még az Annát képviselő fiatal ügyvédet és annak elveszettnek hitt kedvesét is.
A krízishelyzetet a népszerű írónő felváltva láttatja a hét szereplő szemével, bravúrosan váltogatva az idősíkokat is. Miközben egy lebilincselő, gyors léptű regény fejezetein nevethet-zokoghat az olvasó, olyan hitelesen elevenedik meg előtte a kertvárosi otthon, a kórház, a tárgyalóterem és a tűzoltólaktanya világa, mintha dokumentumfilmet nézne.
A végkifejlet pedig majdnem akkora meglepetéseket tartogat, mint egy krimi.

Elöljáróban:
AniTigertől eddig csupa pozitív értékelést olvastam az írónő műveiről. Én pedig megbízom drága barátosném ajánlásában, és mikor szavazni lehetett, akkor erre a könyvre tettem le a voksom. Már amúgy is egy ideje kerülgetem az írónőt, mert nem csak AniTiger van odáig meg vissza Jodi Picoult műveitől, hanem nagyon sok figyeltem. Úgyhogy már nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért rajong érte oly’ sok moly.

Július
Fülszöveg:
1946 januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.

„A szerzőpáros magával ragadó, ugyanakkor szívbe markoló könyvet írt – Jane Austen-i hangulatú, történelmi tanmesét. A leveleket nem az olvasónak címezték, mégis neki szólnak.”
Sarah Addison Allen

„Soha nem akartam annyira egy könyvklubhoz tartozni, mint a Krumplihéjpite olvasása közben. A regény minden lapjáról sugárzik a szeretet.”
The Christian Science Monitor

„Hihetetlen szerelmi történet, mely egyben a túlélésről és a hősiességről is szól, emléket állítva egy kis közösségnek, melyet a könyvek szeretete kovácsolt eggyé.”
The Charlotte Observer

Elöljáróban:
Erről a könyvről fogalmam sincs, soha nem is hallottam róla, de mivel ez kapta a legtöbb szavazatot, ezért került bele a listába.

Augusztus
Szabadon választott regény
A mostani fordulóban a szabadon választott könyveknél van egy kis változtatás. Eddig műfaji megkötés alapján olvastunk, így könnyű volt szabadon választott könyvre rábökni. Most viszont nincsen ilyen „szabályozás”. Ezért Vegazus azt találta ki, hogy az augusztusi regények, a választható könyvekből a megmaradt 9 közül lehet választani. Három könyv között vacillálok, de még van időm eldönteni, hogy melyikre esik a választás. Amit szem előtt tartottam, az a beszerezhetőség, ezért is szűkült le 3 darabra a választható művek száma. Ezek pedig a következők:
  


Remélem, a könyvek után még egy páran kedvet kaptok a csatlakozáshoz! Ne feledjétek, még van idő beszállni a mókába egészen május 31-ig, viszont ez a határidő a közös májusi olvasásnak is.
A képek a moly.hu oldalról származnak. Borítóképet A Könyvsarok blogról hoztam el.

2 megjegyzés:

  1. én se tudom még, hogy mit fogok választani augusztusra... :) Nem könnyű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy nem könnyű, mert (mint mindig), most is nagyszerű könyveket sikerült összeválogatnod :)

      Törlés