2018-05-31

Fénypont-mélypont – május


Sziasztok!
Érkezik a várva várt fénypont-mélypont. Szerencsére májusban elég sok könyvet olvastam, és így könnyen ki tudtam választani a hónap legjobb könyvét, és legnagyobb csalódását. Vágjunk is bele!
Fénypont
Tillie Cole: Ezer csók
Fülszöveg:
Egy csók egy pillanat.
De ezer csók élethosszig kitart.
Van egy fiú.
És van egy lány.
A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik.
Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő.
Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül?
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…

Szerintem:
Alig vártam, hogy magyarul is érkezzen, hiszen Veronika a blogján korábban már írt egy olyan értékelést a könyvről, ami miatt felkeltette az érdeklődésem. Szóval mikor bejelentette a Twister Media kiadó, röpdöstem a boldogságtól. Olvasás után pedig egy űrt érzek a szívemben. Kevés olyan könyvnek sikerül ezt az értést kiváltani. Képes vagyok félretenni a tényt, hogy a történet egy kissé sablonos, mégis elég szívszaggató és csodálatos ahhoz, hogy a hónap fénypontja legyen.

Mélypont:
Kristen Callihan: Idol
Fülszöveg:
„A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.”
LIBBY
Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.
Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?
KILLIAN
A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.
Most minden romokban hever.
Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is.
A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon.
Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden.

Szerintem:
Lelki szemeim előtt látom a sok felháborodott Olvasót, és szinte várom a pillanatot, mikor nyomják meg a leiratkozást, vagy vonják vissza a Facebook oldalam követését. Viszont büszkén vállalom, hogy nekem ez a könyv nem tetszett. Valami hiper-szuper szexi, és szívet összetörő történetet vártam, ehelyett kaptam ezt az izét. Már az első pár oldal után kitaláltam, hogy mi lesz a könyv további részében, de nem is ezzel volt a baj. Szerintem nagy volt az elvárásom, mert a csodaszép borító magával ragadott. Ez van, nekem ez most nagyon nem.
Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése