2018-05-21

89. Ünnepi Könyvheti megjelenések – Fumax kiadó



Sziasztok!
Ezennel megnyitom a Könyvhétre készülődős hetet, amiben a könyvheti megjelenések, és programok kapják a főszerepet. Idén június 7-11. között, 89. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, és 17.  Gyerekkönyvnapok. Az évben ez a második nagyobb könyves megmozdulás, ami nem csak Budapesten, hanem az ország egész terültén megrendezésre kerülnek. Akárcsak a Könyvfesztivál idejére, úgy a Könyvhétre is rengeteg új megjelenésekkel rukkolnak elő a kiadók, aminek minden moly iszonyatosan örül, a pénztárcák viszont inkább sírnak. Budapesten ezt az eseményt a Vörösmarty téren rendezik meg, ahol nem csak könyvvásár zajlik, hanem zenés programok, dedikálások, és természetesen dumcsizhatunk az írókat is.
Első körben a Fumax kiadó kiadványait veszem górcső alá, mert ők az egyik kedvenc kiadóm, és remek könyvekkel jelentkeznek a Könyvhétre.

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal (Verity szörnyei 1.)
Fülszöveg:
Egy városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban.
A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.
Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.
August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.
Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.
A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több választásra kényszerül: hősök lesznek, vagy a sötétség oldalára állnak – barátok lesznek, vagy ellenségek. Döntésük tétje nem pusztán az életük, a város jövője is ezen áll vagy bukik.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 400 oldal
Kötés: Puhatáblás
Műfaj: young adult, urban fantasy, dark fantasy
Fordította: Miks-Rédai Viktória
ELŐRENDELÉS

Kathy Reichs: Hamvadó csontok (Temperance Brennan 10.)
Fülszöveg:
Tempe Brennan törvényszéki antropológus elé váratlanul egy fiatal, alig tizenéves lány csontváza kerül. Ez azonban több, mint a szokásos megbízatásai egyike: gyermekkori legjobb barátnőjét idézi fel benne, aki minden magyarázat nélkül tűnt el az életéből. A lezáratlan múlt és a szakmai felelősség sem hagyja nyugodni – nem is beszélve a rejtélyes elváltozásokról, amiket a csontokon felfedez. 

Az égkék szemű Ryan nyomozó eközben több eseten is dolgozik: három eltűnt személy és három azonosítatlan holttest után nyomoz. Mind lány és tizenéves. A munkájához szüksége van Tempe segítségére, noha kapcsolatuk a nő exférjének felbukkanása miatt a végéhez közelít.

Lehet, hogy a csontváz csak egy újabb az ifjú áldozatok sorában? Vagy Tempe túlreagálja a helyzetet, és nincs is kapcsolat az ügyek közt? Megérzéseit követve ismét saját kezébe veszi a nyomozást, miközben magánéleti viharai közt lavírozva próbálja elkerülni a teljes összeomlást.

A kutatás eredménye azonban felkészületlenül éri. Vajon fent tudja tartani szakmai távolságtartását és meg tudja oldani az ügyet, vagy végképp maga alá temeti őt a múlt?
Könyvinformációk:
Oldalszám: kb. 380 oldal
Műfaj: helyszínelős thriller/krimi
ELŐRENDELÉS

James S. A. Corey: Perszepolisz felemelkedése (Térség 7.)
Fülszöveg:
Egy régi ellenség visszatér.Az immár ezerháromszáz naprendszert magába foglaló emberi civilizáció új gyarmatbolygói a puszta fennmaradásért küzdenek. Minden új világ az összeomlás és a csoda között húzódó pengevékony határon táncol, a Rocinante nehézfegyverzetű naszád korosodó legénységének pedig minden idejét lefoglalja, hogy fenntartsa a törékeny békét.
A Föld és a Jupiter között húzódó hatalmas térségben a belső bolygók és az öv ideiglenes és bizonytalan szövetséget kötöttek, ám nem sikerült sem az előítéleteiket levetkőzni, sem a háború emlékétől megszabadulni. A Laconia nevű elveszett kolónián közben egy rejtőzködő ellenség új jövőt képzel el az emberiségnek, és rendelkezik is a megfelelő erővel a megvalósításához.
Amint az új és a régi technológiák hívei összecsapnak, az emberek közötti konfliktusok visszatérnek a háború és a leigázás jól bevált sémáihoz. De nem az emberi természet az egyetlen ellenség, a szabadjára engedett erők ugyancsak komoly árat követelnek – olyan árat, amely váratlanul és örökre megváltoztatja az emberiség – és a Rocinante – jelenét és jövőjét…
A Perszepolisz felemelkedése a nagy sikerű Térség-sorozat sodró lendületű hetedik kötete.
Könyvinformációk:
Oldalszám: kb 536 oldal
Kötés: Puhatáblás
műfaj: sci-fi
ELŐRENDELÉS

Neil Gaiman: Death – Halál
Teljes gyűjtemény


Fülszöveg:
Mit gondolnál az életről, ha a Halál lenne a nővéred?
Sápadt, fiatal lány fekete ruhában. Ajkán huncut mosoly. Fejébe húzva kalap. Nyakában ősi szimbólum. Elsőre bárki lehetne, egy egyszerű járókelő a sok közül. Aztán amikor már azt hiszed, szerencsésen megúsztad azt az iménti balesetet, kézen fog, hogy mutasson valamit…
Ebben az igényes kivitelű kötetben az élő Halál a főhős. De jobb, ha elfelejted a csontvázakat, a kaszát és a fekete csuklyát – ez a Halál kézen fog és kacagva rángat magával egyik kalandból a másikba.
Neil Gaiman, a Sandman: Az álmok fejedelme és az Amerikai istenek többszörösen díjnyertes, New York Times-bestseller írója visszatér a Sandman-világba, hogy ezúttal Morpheus nővére, a játékos, kedves Halál szemszögén keresztül mutassa meg azt. A kezdet és a vég, szerelem és félelem, élet és halál – minden más színt kap a kötet lapjain, amelyben immár klasszikussá vált képregényeket vehet kezébe az olvasó, először magyar nyelven.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 304 oldal
Műfaj: képregény
Kötés: Keménytáblás
Fordította: Bayer Antal, Benes Attila, Holló-Vaskó Péter, Totth Benedekria
Rajzolók: Chris Bachalo, Mark Buckingham, Michael Dringenberg, P. Craig Russell, Malcolm Jones III, Colleen Doran, Dave McKean
ELŐRENDELÉS

Nicholas Eames: A Wadon királyai 
Fülszöveg:
A dicsőség sosem megy ki a divatból!

Egykor legendás harcosok voltak. Clay Cooper és bandája, a Saga a legjobbak között is a legjobb volt. Rettegték a nevüket, világszerte a zsoldoscsapatok királyainak számítottak.

Aztán szögre akasztották a kardot, megnősültek, megöregedtek, elhíztak, alkoholisták lettek – súlyos esetben mind a négy egyszerre. A dicső időknek mindörökre vége, marad a család és merengés az elmúlt szép napok felett.

Egy nap azonban Gabriel, az egykori frontember kopogtat be Clay ajtaján végső kétségbeesésében: a lánya ugyanis a világ túlsó felén rekedt egy város falai közt, amelyet szörnyek hordája ostromol.

A két férfinek össze kell szednie a bandát egy utolsó turnéra, hogy együtt átvágjanak a Belwadonon. Biztosak lehetnek benne: elvadult kannibálok, fejvadászok, bosszúszomjas istenek és mindenféle szörnyeteg állja majd útjukat. A legnagyobb veszélyt azonban maga a Horda jelenti. Ha Clay és a banda le akarják győzni, ismét hinniük kell abban – és el kell hitetniük öregedő társaikkal és a feltörekvő ifjakkal egyaránt -, hogy érdemes mindent kockára tenni a mindenkori zsoldosok legértékesebb fizetségéért: az örök dicsőségért.

Induljon hát a búcsúturné!
Könyvinformációk:
Oldalszám: kb. 520 oldal
Kötés: Keménytáblás
Műfaj: fantasy
Fordította: Matolcsy Kálmán
ELŐRENDELÉS
EXTRA!
A Fumax Kiadó és a BASC közös Victoria Schwab doboza - Egy kegyetlen dal
Információk:
Előrendelhető!
A Book a Sloth Club és a Fumax közös Egy kegyetlen dal doboza!
A doboz kérhető személyes átvétellel a Könyvhéten a Fumax standon (június 7 és 12 között a Vörösmarty téren Budapesten), személyes átvétellel a budapesti irodánkban, vagy házhozszállítással illetve csomagpontos szállítással egyaránt.
Kérjük, megrendelésed megjegyzés rovatába írd bele, hogy a Könyvhéten vennéd át, vagy házhozszállítást kérsz a kötethez!
Figyelem! Erősen limitált példányszámú, exkluzív termék! Kizárólag a készlet erejéig rendelhető!
Tartalmazza Victoria Schwab Egy kegyetlen dal című regényét, valamint a Book A Sloth Club dobozaitól már megszokott minőségű és jellegű, ehhez a kötethez és Victoria Schwabhoz kötődő ajándékokat, relikviákat, amelyek nagyban hozzátesznek az olvasásélményhez. (És akkor még a dekoratív dobozról nem is beszéltünk!) A dobozról és a fantasztikus extra tartalmakról a BASC csapata gondoskodik az előrendelők számára.
A dobozt ITT tudjátok előrendelni, de siessetek, mert korlátozott! Megsúgok egy titkot: én már egyre adtam is le igényt, és a Könyvhéten fogom átvenni. Már tűkön ülve várom az eseményt, hogy kézhez vegyem a dobozt.

Melyik Fumaxos könyv megjelenését várjátok a legjobban?
A képek a Fumax kiadó honlapjáról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése