2018-05-16

Top5Wednesday – Maia termékenység istennő tiszteletére



Sziasztok!
Ismét itt van a Top5Wednesday, hurrá! Májusban szabad hónap van, ami annyit tesz, hogy nem kaptunk most témákat. Ezért feldobták az ötletet többen Molyon a Top5Szerda molyos zónájában, hogy csináljunk egy saját hónapot. Mivel tetszett az ötlet, ezért én is most ezeket a topikokat fogom kivesézni, amiket a csapat együtt talált ki.
Május harmadik szerdáját Maia, a termékenység istennője tiszteletére alkottuk meg, ráadásul 2 opció közül is lehet választani. Az egyik 5 kedvenc író, aki igencsak termékeny a munkájában, a másik pedig 5 olyan író, aki nem túl termékeny, de te szeretnéd, hogy az legyen. Tudom, ez csupán két lehetőség, számomra viszont így is sok, ezért kiszámoltam, hogy melyik is legyen a feldolgozandó téma. Ez pedig az az 5 író, aki nem túl termékeny, de szeretném, ha az lenne.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.
Kemese Fanni
Forrás
Kemese Fanni eddig remekül teljesített a disztópia írásban, erre remek példa A napszemű Pippa Kenn sorozat eddig megjelent két része. Már évek óta várják a rajongók a trilógia befejezését, köztük én is. Így már annak is örülnék, ha azt befejezné. Az csak grátisz lenne, ha utána még több alkotása jelenne meg, nem csak novellák, hanem regények.

Hajdú-Antal Zsuzsanna
Forrás
Hajdú Antal Zsuzsanna az ifjúsági műfajban már jeleskedett 2 könyve által, amik a Léggömbök (értékelésem), és az Utánad (értékelésem) címeket viselik. Imádtam mind a két regényét, egyszerűen zseniálisak. Ezért iszonyatosan boldog lennék, ha mondjuk, évente jelenne meg könyve. Kíváncsi lennék rá, hogy miként teljesít más műfajban is.

Julia Lewis Thomson
Forrás
Julia Lewis Thomson a romantikus, és erotikus műfajban alkot, eddig 2 könyve jelent meg: Többek által (értékelésem), Többek szerint (értékelésem). Annak ellenére, hogy Julia Lewis Thomson egy nagyon megosztó írónő, én nagyon szeretem, és mindig várom, hogy mivel rukkol elő. Remélem, hogy hamarosan újabb könyvét tarthatom kézben, és újra elmerülhetek a világában.

Victoria Aveyard
Forrás
Victoria Aveyard egy amerikai írónő, aki a Vörös királynő fantasy könyvével robbant be a magyar könyvpiacra, és szerelem volt első olvasásra. Azóta persze megérkezett magyarul a sorozat többi része is, amit még nem vettem górcső alá, de ami késik nem múlik. Viszont nagyon jó lenne, ha más történetekben, világokba is elkalauzolna, annak pedig még jobban örülnék, ha magyarul is megjelennének a jövőben íródott alkotásai.

Barczikay Lilla
Forrás
Barczikay Lilla egy nagyon fiatal írónő, akinek eddig 3 regénye jelent meg: Anyám teremtményei (értékelésem), Bátyám könnyei, Szobortánc (értékelésem). Ebből eddig kettőt olvastam el, és ez pont elég volt ahhoz, hogy meggyőzzön milyen remekül képes elmesélni egy történetet. Bízom benne, hogy még jó sok könyv kerül ki a kezei közül, és egyre többen fogják olvasni, és megszeretni.
Ők lennének azok az írók, akiktől még több könyvet olvasnék. Nektek kik azok az írók, akiktől nem bánnátok, ha többet olvashatnátok? És kik azok a kedvenc írók, akik csak úgy hányják ki magukból a jobbnál jobb könyveke?
Jövő hét szerdáján az Eltűnt gyerekek napja alkalmából fogunk bejegyzéseket írni. Ehhez is lesz 3 opció, úgyhogy érdemes lesz figyelni a többi résztvevő bloggert is a molyos zónában.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése