2018-05-26

89. Ünnepi Könyvheti megjelenések – 21. század Kiadó



Sziasztok!
Újabb könyvheti megjelenésekkel érkezem. A héten már összeszedtem a Fumax Kiadó, és a Maxim Kiadó megjelenéseit, most viszont a 21. század kiadó várható könyvein van a sor. Sok érdekes könyvvel rukkolnak elő a Könyvhétre, a legtöbb moly biztos, hogy talál benne magának megfelelő olvasmányt. Nézzük is őket.

Bill Clinton – James Patterson: Az elnök eltűnt
Fülszöveg:
Mi történne, ha egy napon arra ébredne a világ, hogy eltűnt az amerikai elnök?
Egyszerűen nyoma veszett a Fehér Házban, a világ legjobban őrzött épületében.
És mi történne, ha ezt a képtelen történetet a világ legsikeresebb élő krimiszerzője írná meg és társszerzőként a volt amerikai elnököt, Bill Clintont jegyezhetnénk?
Nos, alighanem az történne, ami a valóságban is történik: a rajongók izgatottan számolják a napokat a könyv júniusi megjelenéséig. 2018 egyik legjobban várt újdonsága az amerikai könyvpremierrel egyidőben érkezik meg a magyar boltokba is!
Könyvinformációk:
Oldalszám: 400 oldal
Kötés: keménytábla
Fordította: Novák Gábor
Műfaj: krimi
ELŐRENDELÉS
BELEOLVASÓ

Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez
Így kerüld el a káoszt!
Fülszöveg:
Dr. Peterson a torontói egyetem megbecsült tanára, keresztény, jobboldali gondolkodó, pszichiáter és hivatásos provokátor. Könyvével az egész világot zavarba hozta. 
A 12 szabály az élethez hónapok óta listavezető az Amazonon, tarol a világ sikerlistáin, többek közt a USA Today, a Wall Street Journal, a The Washington Post és a The New York Times toplistájának első helyezettje. Közel 40 ország megvásárolta a kiadás jogait.
A professzor szerint az ember és a társadalom legfontosabb tennivalója, hogy elkerülje a káoszt és ugyanakkor a diktatúrát, hogy rend legyen az életben és a fejekben. Ehhez az ősi hagyomány igazságait ötvözi az élvonalbeli tudományos kutatások legújabb felfedezéseivel.
Megtudhatjuk, miért érdemes békén hagynunk a gördeszkázó fiúkat, milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán.
Mit taníthat nekünk az egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miért emelték az ősi egyiptomiak a gondos figyelmet isteni magasságokba? Miféle szörnyű útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúra szomjaznak? Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben átformálja sok olvasó lelkét és elméjét.
Dr. Peterson viccesen és nagyon komolyan, meglepően és tanulságosan, egyenesen, olykor kifejezetten bántóan fogalmaz. Az olvasó valószínűleg nem fog vele mindenben egyetérteni – a gyerekneveléssel kapcsolatos elveivel például kifejezetten nehéz azonosulni –, de könyvével olyan vitathatatlan értékeket képvisel, mint a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 400 oldal
Kötés: Keménytáblás
Fordította: Horváth M. Zsanett
Műfaj: életfilozófia
ELŐRENDELÉS
BELEOLVASÓ

Tasmina Perry: Ház medencével
Fülszöveg:
Valaki hazudott. Valaki meghalt.
EGY HALÁLOS NYÁR
Jem Chapman számára ez élete lehetősége. Ki tudna nemet mondani egy meghívásra, hogy szálljon be egy nyaraló bérlésébe Hamptonsban
? De amikor megtudja, mi történt az előző nyáron, Jemet akaratlanul is kirázza a hideg.
Egy fiatal nőt holtan találnak a ház kerti úszómedencéjében, belefulladt. A nyaralótársak azt mondják, hogy Alice zavart volt. Sokat ivott. Nem tudott úszni…
EGY TITOK, AMELYÉRT ÖLNI IS ÉRDEMES
Ahogy Jem egyre jobban megismeri elbűvölő új nyaralótársait, rájön, hogy mindegyiküknek van valami rejtegetnivalója. Mi történt valójában tavaly nyáron? És ki az, aki hajlandó volna bármeddig elmenni, hogy elhallgattasson valakit?
Magával ragadó, gyors tempójú regény néhány sötét csavarral, amelyekre nem számítottam – tökéletes nyár végi olvasmány. – Daily Mail
Sodró lendületű, épp a megfelelő mértékben szexi, és tele van hihető (ám teljesen váratlan) csavarokkal. – Cosmopolitan
Sistergően izgalmas, szórakoztató történet – és csupa csillogás. – Sunday Mirror
Könyvinformációk:
Oldalszám: 450 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Simonyi Ágnes
Műfaj: chick lit, krimi
RENDELÉS
BELEOLVASÓ

Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár (Édesvízi mediterrán 4.)
Fülszöveg:
Noha a Balaton-felvidéki családregény a szerző szándéka szerint trilógiának készült, az olvasók másképp gondolták, és kikényszerítették a folytatást!
Az Édesvízi mediterrán-sorozat immár negyedik kötetében azonban ahelyett, hogy kisimulnának a dolgok, megint bezavar a külvilág az aprócska Balaton-felvidéki falu életébe.
A betelepülő kanadai magyar házaspár egy napon arra ébred, hogy a szomszédos szőlőbirtokon a tőkék módszeres kiirtása kezdődött meg. Ezt végignézni sem kellemes, ráadásul egy távoli viselkedéskultúra képviselőiként nem is hagyhatják szó nélkül. De vajon az Öreghegyi Kúria és Borbirtok tulajdonosai számíthatnak-e a helyiek segítségére, illetve Balatonszépe lakói elfogadják-e azt a „nyaralósok” kezdeményezte összefogást, amellyel megpróbálják felvenni a harcot a falu mediterrán báját veszélyeztető befektetői csoporttal?
A Balaton irodalmi nagyköveteként is emlegetett szerző regényfolyamának újabb epizódjában a magával ragadó „bor, mámor, Balaton” hangulaton kívül olyan témák is terítékre kerülnek, mint a természetvédelem, a múlt örökségének értő felhasználása, vagy éppen a felelősség a minket befogadó közösségért.
Ami nem változott az előző kötetekhez képest: az a szeretetteljesen csipkelődő hozzáállás, amellyel hősünk szemléli e picinyke „mediterrán” közösség – és a saját családja – hely- és harmóniakeresését ebben a tagadhatatlanul felbolydult világban.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 320 oldal
Kötés: Puhatáblás
Műfaj: családregény
ELŐRENDELÉS
BELEOLVASÓ

Paul Auster: New York trilógia
Fülszöveg:
A New York trilógia az ezredforduló egyik legelismertebb amerikai írójának világszerte legsikeresebb regénye. Ha akarom, három önálló, mégis összefüggő klasszikus detektívtörténet, ha akarom, a modern egzisztencialista regény csúcsteljesítménye, Kafka és Borges követője.
Mert miközben a detektív a nyomokat követi, valójában azt deríti fel, mit jelent emberi lénynek lenni.

Auster hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le.
Művei most a 21. Század Kiadó új életműsorozatában jelennek meg.

„A New York trilógia az amerikai irodalom új kezdete.” 
– The Observer
„Az egyetlen író, aki Samuel Becketthez mérhető.” – Guardian
„Elképesztően olvasmányos és titokzatos. Auster új dimenziókat ad a modern irodalomnak és – ami még fontosabb – új perspektívákat a bolygónknak.” – The Boston Globe
Könyvinformációk:
Oldalszám: 400 oldal
Kötés: Keménytáblás
Fordította: Vághy László
Műfaj: krimi
ELŐRENDELÉS
BELEOLVASÓ

Paul Auster: Brooklyni balgaságok
Fülszöveg:
Az elvált, nyugdíjas Nathan Glass már nem vágyik másra, csak magányra és névtelenségre, ezért visszavonul gyerekkora helyszínére, Brooklynba.
Csakhogy találkozik rég nem látott unokaöccsével, Tommal, aki valaha akadémiai ambíciókat dédelgetett, ám most taxisofőr, majd annak barátjával, a kétes múltú antikvárius Harryvel, és hamarosan azt veszi észre, hogy egy összeesküvés részese, amelynek tárgya egy hamisított kézirat, célja pedig a bosszú.
Paul Auster ebben a regényében a tőle megszokottnál melegebb, derűsebb hangon mesél kallódó emberekről, akiknek élete nem úgy alakult, ahogy remélték, akik már lemondtak a jövőről, de a jövő még korántsem mondott le róluk.
Auster, hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le.
Művei most a 21. Század Kiadó új életműsorozatában jelennek meg.
„Elbűvölő történet a család elviselhetetlen szépségéről és a szerelem megváltó erejéről.” – USA TODAY
„Nagyszívű, életigenlő, gyengéd és mulatságos történet.” – The Washington Post
Auster üzenenetet küld nekünk: van remény. A szerelem megment bennünket. Meg fogjuk menteni egymást. – The Boston Globe
Könyvinformációk:
Oldalszám: 304 oldal
Kötés: Keménytáblás
Fordította: Pék Zoltán
Műfaj: novella
ELŐRENDELÉS
BELEOLVASÓ

A megjelenések között a két utolsó újra-megjelenés. Azért kerültek fel a listára, mert eddig számomra is ismeretlenek voltak, de izgalmasan hangzanak. Bízom benne, hogy Ti is találtok a listában olyan könyvet, ami felkeltette az érdeklődésetek.
Hétfőn az Athenaeum Kiadó megjelenéseit szedem össze, majd a jövőhét folyamán a programokra is sort kerítek. Azokra biztos, ahol majd fellelhető leszek.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése