2018-05-24

89. Ünnepi Könyvheti megjelenések – Maxim kiadó



Sziasztok!
Ahogy ígértem a hétfői bejegyzésemben, tartom is a szavam. Azaz, hogy ez a hét a könyvheti megjelenéseké, hogy tudjátok mire is számíthattok néhány kiadótól. Mai napra a Maxim kiadó megjelenéseit szedem össze, hiszen ők is sok nagyszerű könyvvel készülnek a nagy eseményre. A lista nem teljes, mert még van egy pár könyv, amin még dolgoznak, de szeretné a Kiadó, ha sikerülne összehozniuk a megjelenésüket a Könyvhétre. Értelemszerűen ezeket nem vettem fel a megjelenések közé, szóval érdemes lesz figyelni a Maxim Kiadó honlapját, hátha kerülnek fel újdonságok.

Delfin könyvek

Terri Libenson: Láthatatlan Emmie
Fülszöveg:
Raina Telgemeier és Jennifer L. Holm rajongóinak tökéletes könyv.
A Láthatatlan Emmie humoros, meglepő képregény. A szerző, Terri Libenson korábbi műve a több külföldi kiadást megért, Reuben-díj nyertes képregény, a The Pajama Diaries (Pizsama-naplók). Két teljesen különböző lány története. Emmie csendes, visszahúzódó, művész-hajlamú, Katie népszerű, társaságkedvelő, sportos. Életük egy napon váratlanul összefonódik, amikor egy bizonyos kínos írást tartalmazó cetli rossz kezekbe kerül…
A felsősök életének minden megaláztatását, unalmát és drámáját egy meglepő napba sűríti ez a rendkívüli regény.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 200 oldal
Kötés: keménytábla
Fordította: Bozai Ágota
Műfaj: gyermek- és ifjúsági irodalom, képregény
ELŐRENDELÉS

Tom Watson: Pálcikacica és a betörő (Pálcikacica 3.)
Fülszöveg:
Ajaj!
Egy idegen van a lakásban!
Edit és Pálcikacica épp élvezik a semmittevést, amikor furcsa és fenyegető hangokat hallanak a felső emeletről. Mi lehet az? Egy elefánt? Vagy a Télapó?
Ez egy ember – egy maszkos ember!
Pálcikacica azt gyanítja, hogy az ember sántikál valamiben, de egyedül nem tudja megállítani a betörőt. Szüksége van Edit segítségére, akit viszont a behatoló egy kis tonhallal hamar megszelídített…
Könyvinformációk:
Oldalszám: 240 oldal
Kötés: Keménytáblás
Fordította: E. Gábor Éva
Műfaj: gyermek- és ifjúsági irodalom, mese
ELŐRENDELÉS
Dream válogatás

Stacey Lee: A szerelem illata
Fülszöveg:
Néha a szerelem ott van az orrod előtt. A tizenhat éves Mimosa a Föld utolsó két aromatőrének egyike, és tudja, mit tartogat számára a jövő: egy életen át tartó gyomlálást, szerelmi elixírek keverését és emberek összehozását, mindeközben ő menthetetlenül egyedül marad. Mim számára egyértelműek a szabályok: ha szerelmes lesz, az orra használhatatlanná válik, így odaveszik a tehetsége. Mimosa mégsem szeretné az életét könyékig földesen, begóniák között tölteni. Átlagos gimis életről álmodozik, barátokkal, meccsekkel, vitaklubbal, sőt egy pasival. De amikor véletlenül rossz nőnek ad elixírt, csak a szerelemmel sújtott nő fiára, a suli sztárfocistájára számíthat, hogy segítsen megoldani a helyzetet. Mim gyorsan megérti, hogy nem mindig dönthetjük el, szerelmesek leszünk-e. Egyszerre reményteli, vicces és romantikus regény egy sokszínű fejlődéstörténet, ami új szemmel néz a szerelembeesésre, és hogy hogyan találjuk meg helyünket a világban.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 384 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Stier Ágnes
Műfaj: ifjúsági, romantikus
ELŐRENDELÉS

John Marrs: The One – A tökéletes pár
Fülszöveg:
Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Csak gyorsan mintát vesz az ember a szájából, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek millió találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…
Az Egyesült Királyságban szájhagyomány útján híressé vált The One című lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legegyszerűbb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 416 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Ipacs Tibor
Műfaj: ifjúsági, thriller, sci-fi
ELŐRENDELÉS

Rosie Walsh: Hét nap szerelem
Fülszöveg:
Hat tökéletes nap. Aztán a férfi eltűnt. Egy szerelmi történt, melynek mélyén titok lappang.
Sarah megismerkedik Eddie-vel, azonnal egymásra találnak és egymásba szeretnek. Sarah úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, Ezért, amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál.
Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak.
Telnek a percek, napok, hetek, és Sarah egyre jobban aggódik. De aztán rájön, hogy igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg egymással: az igazság.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 352 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Stier Ágnes
Műfaj: romantikus
ELŐRENDELÉS

Laini Taylor: A különös álmodozó (A különös álmodozó 1.)
Fülszöveg:
Lazlo Strange egy szerzetesek között élő árva. Egy Weep nevű elveszett városról álmodozik, melyről azonban senki sem tudja, hogy valóban létezik-e, és merre keressék. Mindenki csak nevet rajta, mondván, hogy álomvilágban él.
Egyik nap mesebeli lények érkeznek városukba. Tudósokat toboroznak, akik segíthetnek a rég elfeledett Weep nevű városon. Kétszáz évvel ezelőtt ugyanis istenek jöttek városukba, és egy különleges anyagból egy lebegő citadellát húztak fel. Hosszú időn át elrabolták Weep városának fiataljait, hogy szolgálják őket, és segítsenek újabb istenek nemzésében. Lazlo legnagyobb álma így teljesül. Beáll az utazók sorába, hogy segítsen Weep lakóin.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 560 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Komáromy Zsófia
Műfaj: fantasy, ifjúsági
ELŐRENDELÉS

Mont Blanc válogatás

Kate Quinn: Alice hálózata
Fülszöveg:
Kate Quinn magával ragadó, lebilincselő történelmi regényében, mely a bátorságról és a jóvátételről szó, két nőt hoz össze a sors – egy hajdani kémet, akit az első világháborúban szerveztek be az Alice-hálózatba, és egy fiatal amerikai lányt, a felső tízezer gyermekét, aki felrúgja a hagyományokat, és 1947-ben az unokatestvére keresésére indul.
1947. A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair hajadonként teherbe esik, és közel jár ahhoz, hogy módfelett jómódú családja kipenderítse. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy szeretett unokatestvére, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így hát amikor a szülei Európába zsuppolják, hogy ott szabaduljon meg a „kis problémájától”, Charlie meglép és Londonba megy, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével, akit nővéreként szeretett.
1915. Egy éve tart az első világháború. Eve Gardiner ég a vágytól, hogy részesévé váljon a németek ellen vívott küzdelemnek, és váratlan esélyt kap erre, amikor beszervezik kémnek. Miután az ellenséges megszállás alatt lévő Franciaországba küldik, a varázslatos Lili, a „Kémek Királynője” veszi a szárnyai alá, aki titkos ügynökök hatalmas hálózatát irányítja az ellenség orra előtt.
Harminc évvel később Eve részegen és elvonultan tölti a napjait a lerobbant londoni házában; kísérti az árulás, amelynek az Alice-hálózat végül áldozatául esett. Mígnem beront hozzá egy fiatal amerikai, és kimond egy nevet, amelyet Eve évtizedek óta nem hallott, és rövidesen együtt kelnek útra, hogy kiderítsék az igazságot, bármi is az.
Könyvinformációk:
Oldalszám: 512 oldal
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Tomori Gábor
Műfaj: történelmi regény
ELŐRENDELÉS
Melyik Maxim Kiadós könyv érkezését várjátok a legjobban?
A képek az olvas.hu oldalról származnak.

1 megjegyzés:

  1. Engem a Dream Válogatásos könyvek érdekelnek a legjobban. Alig várom már a Könyvhetet, bár nem tudom, hogy fogok választani a sok új megjelenés közül. :)

    VálaszTörlés