2017-11-08

Top5Wednesday: Problémás kedvencek

 A Top5Szerdára Rétánál (Habár, a könyves kocsma) bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok/fogunk bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Már többen is vagyunk bloggerek, akik részt vesznek benne, őket a bejegyzés végén megtaláljátok.
A múlt heti Top5Szerda kimaradt, mert későn lett kitéve a GoodReads-es csoportba a téma, de most már nem tudom elodázni, úgyhogy vágjunk is bele! A mai témát, amit Réta nagyon gyönyörűen megfogalmazta: problémás kedvencek, azaz karakterek, akiket nem akarsz szeretni, de nem tudsz ellene tenni.

Kercsmár Bella Noémi: Arion

Nemrég fejeztem be ezt a könyvet, úgyhogy még friss az élmény. A történet elején találkoztam Arionnal, aki először iszonyatosan bunkó és fellegzős karakter. Majd telik az idő, és rá kellett jönnöm, hogy elkezdtem megkedvelni sőt, örülnék neki, ha együtt bandáznánk.

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Anna egy szörnyű kísértet, aki mindenkit a leggusztustalanabb módon tesz el láb alól. DE! Jön egy pont, mikor megnyílik és rögtön megértem, hogy miért is tette, amit tett. Persze ez nem azt jelenti, hogy helyesnek gondolom a hajléktalanok indokolatlan gyilkolászását, viszont más szemmel nézem. A végére pedig, mily’ meglepő, de megkedveltem!

Tahereh Mafi: Ne érints sorozat
Egy szót mondok: Warren. Egy undorító kölyök, aki próbál az apjának megfelelni, ezért a legkegyetlenebb módon félemlíti meg a körülötte lévőket. Itt nem csak az olyanra gondolok, hogy csak úgy lelő egy embert, mert ehhez tartja kedve, hanem mindenkit úgy rángat, ahogy akar, mert lelkileg is megtöri őket. Szóval szörnyű egy ember! Aztán jön a pálfordulás, és hoppá… a sorozat legjobb karaktere lesz, persze Kenji után.

Gabriella Eld: Ikercsavar Krónikák
Első rész értékelés
Második rész értékelés

Bezony, volt olyan karakter, aki nem nőtt a szívemhez elsőre. Ő pedig nem más, mint szegény Nestor Norris. Az első részben egyszerűen utáltam, mert állandóan nyafogott és bőgött. A második részben pedig keményen állta a sarat, így nagyon pozitívan csalódtam benne.

C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Értékelésem
Az egyik kedvenc főgonoszom sem maradhat ki a sorból. Amíg nem értettem, hogy Irina miért is utálja annyira Lorelai-t, addig csak a gonosz bosszúálló nőt láttam benne. Mondjuk azután is, hogy megtudtam az okot, viszont az okossága miatt nagyon megkedveltem. Minden lépését előre megfontolja, és ez ritka egy gonosz karakternél.

Nektek kik azok a karakterek, akiket annak ellenére imádtok, hogy egyébként szörnyű emberek?

Nézzétek meg a többi Top5Szerdázóhoz is:
A képek a moly.hu oldalról származnak. A fejléc saját készítésű.



2 megjegyzés:

  1. Irina *pacsi*

    Nestor az én szememben is nagyot nőtt a második részben! Annyira várom a befejezést, hogy az már szinte fáj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pacsi Irináért :D

      Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele a jövőben, és már én is alig várom a harmadik részt ^^

      Törlés